Elementary 2012-2019

Tips:

Το Elementary είναι μια αμερικανική αστυνομική, δραματική τηλεοπτική σειρά που παρουσίαζε μια σύγχρονη εκδοχή του χαρακτήρα του Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes. Δημιουργήθηκε από τον Robert Doherty και πρωταγωνίστησε ο Jonny Lee Miller ως Sherlock Holmes και η Lucy Liu ως Dr. Joan Watson και οι Aidan Quinn, Natalie Dormer, Jon Michael Hill, Rhys Ifans και John Noble.
No. of Seasons 7
No. of Episodes 154

Story:

Η σειρά ακολουθεί τον Χολμς, έναν σε ανάρρωση ναρκομανή και πρώην σύμβουλο της Scotland Yard, καθώς βοηθά το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στην επίλυση εγκλημάτων. Η αδιαφορία του για την αστυνομική διαδικασία οδηγεί συχνά σε σύγκρουση με τον Λοχαγό Thomas Gregson (Aidan Quinn), αν και οι δυο τους εξακολουθούν να σέβονται ο ένας τον άλλον. Ο Χολμς συνοδεύεται από τη Dr. Joan Watson (Lucy Liu), η οποία αρχικά ενεργεί ως νηφάλια σύντροφός του. Είναι πρώην χειρουργός και προσλήφθηκε από τον πατέρα του Σέρλοκ για να τον βοηθήσει στην αποκατάστασή του. Τελικά αρχίζουν να συνεργάζονται για τις υποθέσεις του. Η σειρά παρουσιάζει επίσης τη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Χολμς με την εχθρό του και πρώην εραστή του Jamie Moriarty (Natalie Dormer). Άλλοι δεύτεροι ρόλοι περιλαμβάνουν τον Jon Michael Hill ως ντετέκτιβ Marcus Bell, τον Rhys Ifans ως τον αδελφό του Sherlock, Mycroft Holmes και τον John Noble ως πατέρας του Sherlock, Morland Holmes.


Elementary 2012-2019

Έχει την χροιά του παλιού-κλασικού Σέρλοκ Χόλμς, στην Νέα Υόρκη του σήμερα, όπου ίσως να ήταν επιρρεπείς στις καταχρήσεις (γι’αυτό έφυγε από την Αγγλία). Θα έπαιρνε ντράγκια-ποτά και πολύ σεξ, για να λύνει πιο γρήγορα υποθέσεις. Θα έβρισκε την λεπτομέρεια που θα έκανε την διαφορά, όπως όλοι οι μεγάλοι νετέκτιβ.
Η 7η σεζόν ξεκινά με τη μεταφορά στο Λονδίνο, με αρκετά υποτονική πλοκή. Μάλλον δεν τους βγήκε και επέστρεψαν πίσω. Μέχρι το 8ο επεισόδιο κρατάει το κλασικό και υποτονικό ύφος. Στο 11ο επεισόδιο αποκαλύπτεται ένα γνωστό σενάριο. Ένας οραματιστής που ελέγχει όλες τις πληροφορίες, βάζει να σκοτώσουν αυτούς που πιστεύει ότι ΘΑ γίνουν τρομοκράτες, δολοφόνοι. Λίγο από Pre-crime.
Είναι καλό να έχω κάβα κάποιες σειρές (αν και με σταθερό-επαναλαμβανόμενο μοτίβο) που ξέρω ότι θα με διασκεδάσουν, για να περάσω ευχάριστα πολλά βράδια.



Ελληνική συμμετοχή: Episodes: "Miss Taken", "Miss Understood" Alexia Ally Ioannides

More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Elementary_(TV_series)

Sherlock Holmes Collection
Elementary 2012-2019 Elementary 2012-2019 Elementary 2012-2019