Dynasty 1981-1989 Series

Tips:

Το Dynasty είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σαπουνόπερα υψηλής συχνότητας που προβλήθηκε στο ABC από τις 12 Ιανουαρίου 1981 έως τις 11 Μαΐου 1989. Η σειρά, που δημιουργήθηκε από τους Richard και Esther Shapiro και παραγωγή από τον Aaron Spelling, περιστρέφεται γύρω από τους Carringtons, μια πλούσια οικογένεια που κατοικεί στο Ντένβερ, Κολοράντο. Το Dynasty σχεδιάστηκε από το ABC για να ανταγωνιστεί την πρωταρχική σειρά Dallas του CBS. Πρωταγωνιστούν οι John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Pamela Sue Martin, John James, Emma Samms, Al Corley, Jack Coleman, Pamela Bellwood, Bo Hopkins, Lloyd Bochner, Gordon Thomson, Heather Locklear, Lee Bergere, Kathleen Beller, Michael Nader, Diahann Carroll, Catherine Oxenberg, Michael Praed, Kate O'Mara, Stephanie Beacham, Christopher Cazenove, Geoffrey Scott, Ted McGinley, Leann Hunley, Terri Garber, Tracy Scoggins, Katy Kurtzman, Dale Robertson, Wayne Northrop, James Farentino, Karen Cellini, Deborah Adair, Helmut Berger, Billy Dee Williams, George Hamilton, James Healey, Rock Hudson. Μουσική του Bill Conti.
Ως μια προσπάθεια να ολοκληρώσει τις πλοκές που έμεινε άλυτη από την ακύρωση του Dynasty, το ABC παρήγαγε μια μίνι σειρά δύο μερών με τίτλο Dynasty: The Reunion, η οποία προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 1991. Πολλά από τα μέλη του καστ, συμπεριλαμβανομένων των John Forsythe, Joan Collins, John James, Heather Locklear και Emma Samms συμφώνησαν να επαναλάβουν τους ρόλους τους στις αρχές του 1991. Η Linda Evans επέστρεψε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν γραφτεί το τελικό σενάριο, όπως και η Kathleen Beller. Ο Τζακ Κόλμαν, ο οποίος είχε υποδυθεί τον Στίβεν Κάρινγκτον από το 1982 έως το 1988, δεν ήταν διαθέσιμος να επαναλάβει τον ρόλο του, έτσι αντικαταστάθηκε από τον Αλ Κόρλεϊ, ο οποίος δημιούργησε τον ρόλο το 1981. Ο Γκόρντον Τόμσον συμφώνησε επίσης αρχικά να εμφανιστεί στην ταινία, αλλά το ABC αρνήθηκε να ευθυγραμμίσει το πρόγραμμα γυρισμάτων με τη δουλειά του στην ημερήσια σειρά Santa Barbara και τον αντικατέστησε με τον Robin Sachs.
Ένα spin-off, The Colbys, έκανε το ντεμπούτο του το 1985, καθώς ο Fallon "επέστρεψε από τους νεκρούς" και ο πρώην σύζυγός του Jeff την ακολούθησε στο Λος Άντζελες, όπου έμπλεξαν στις οικογενειακές ίντριγκες των πλούσιων συγγενών του Jeff στην Καλιφόρνια. Η Pamela Sue Martin είχε κληθεί να επαναλάβει τον ρόλο του Fallon, αλλά αρνήθηκε, κάτι που οδήγησε στο cast της Emma Samms στον ρόλο. Οι βαθμολογίες για τους The Colbys ήταν κακές και η εκπομπή διήρκεσε μόνο δύο σεζόν, ολοκληρώνοντας το 1987. Τόσο ο Fallon όσο και ο Jeff επέστρεψαν στο Dynasty μετά το τέλος της σειράς.
No. of Seasons 9
No. of Episodes 222 + two-part reunion

Story:

Καθώς αρχίζει η Δυναστεία, ο ισχυρός μεγιστάνας του πετρελαίου Blake Carrington (John Forsythe) πρόκειται να παντρευτεί τη νεότερη Krystle Jennings ( Linda Evans), την πρώην γραμματέα του. Όμορφη, ειλικρινής και νέα στον κόσμο του Μπλέικ, η Κριστλ βρίσκει εχθρική υποδοχή στο σπίτι του Κάρινγκτον - το προσωπικό την πατρονάρει και η ξεροκέφαλη και άτακτη κόρη του Μπλέικ, Fallon (Pamela Sue Martin) τη δυσανασχετεί. Αν και αφοσιωμένος στην Krystle, ο ίδιος ο Blake είναι πολύ απασχολημένος με την εταιρεία του, Denver-Carrington, και δεν βλέπει τη δύσκολη θέση της Krystle. Ο μόνος σύμμαχός της είναι ο θετός της γιος Steven (Al Corley), του οποίου η περίπλοκη σχέση με τον Μπλέικ πηγάζει από τις θεμελιώδεις πολιτικές διαφορές τους και την απροθυμία του Στίβεν να μπει στο ρόλο του, ως μελλοντικός ηγέτης της αυτοκρατορίας Κάρινγκτον. Εν τω μεταξύ, η Fallon, που ταιριάζει καλύτερα να ακολουθήσει τα βήματα του Blake, υποτιμάται (ως γυναίκα) και θεωρείται κάτι περισσότερο από ένα τρόπαιο για τον πατέρα της. Διοχετεύει τις ενέργειές της στο παιχνίδι με διάφορους άντρες μνηστήρες, συμπεριλαμβανομένου του σοφέρ της Carrington, Michael Culhane (Wayne Northrop). Στο τέλος του τρίωρου επεισοδίου πρεμιέρας ο Στίβεν τελικά έρχεται αντιμέτωπος με τον πατέρα του, επικρίνοντας τις καπιταλιστικές αξίες του Μπλέικ και τις φαινομενικά ανήθικες επιχειρηματικές πρακτικές. Ο Μπλέικ εκρήγνυται, αποκαλύπτοντας το μυστικό για το οποίο ο Στίβεν νόμιζε ότι ο πατέρας του αγνοούσε: ο Μπλέικ αηδιάζει από την ομοφυλοφιλία του Στίβεν και η άρνησή του να «συμμορφωθεί» θέτει πατέρα και γιο σε αντιπαράθεση για κάποιο χρονικό διάστημα. Στο πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, με τίτλο "Enter Alexis", η μυστηριώδης μάρτυρας αφαιρεί τα γυαλιά ηλίου της για να αποκαλύψει τη Βρετανίδα ηθοποιό Joan Collins ως νέα άφιξη στη σειρά.


Dynasty 1981-1989 Series

Πρωτοποριακή σαπουνόπερα για τον Αμερικάνικο τρόπο ζωής, με μεγάλη διάρκεια που “κράτησε” πολύ κόσμο καθηλωμένο στην μικρή οθόνη. Η λέξη “διαπλοκή” είναι αυτή που χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη σειρά Dynasty.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Dynasty_(1981_TV_series)

Διάβασε για το
Dynasty 2017-2022 Series


Dynasty 1981-1989 Series photo album


Dynasty 1981-1989 Series Dynasty 1981-1989 Series Dynasty 1981-1989 Series
Dynasty 1981-1989 Series Dynasty 1981-1989 Series Dynasty 1981-1989 Series