Designated Survivor 2016-2019

Tips:

Το Designated Survivor είναι μια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά πολιτικού θρίλερ που δημιουργήθηκε από τον David Guggenheim. Προβλήθηκε για τρεις σεζόν, πρώτα στο ABC και στη συνέχεια αποκλειστικά στο Netflix για την τρίτη και τελευταία σεζόν. Ο Kiefer Sutherland πρωταγωνιστεί ως Thomas Kirkman. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Natascha McElhone, Adan Canto, Italia Ricci, LaMonica Garrett, Tanner Buchanan, Kal Penn, Maggie Q, Jake Epstein, Paulo Costanzo, Zoe McLellan και Ben Lawson.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 53

Story:

Τη νύχτα της Πολιτείας της Ένωσης, μια έκρηξη καταστρέφει το κτίριο του Καπιτωλίου, σκοτώνοντας τον Πρόεδρο και όλους στη σειρά διαδοχής εκτός από τον Γραμματέα Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης Τόμας Κέρκμαν, ο οποίος είχε ονομαστεί ο ορισθείς επιζών (Designated Survivor). Ο Κέρκμαν ορκίζεται αμέσως Πρόεδρος, αγνοώντας ότι η επίθεση είναι μόνο η αρχή αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει. Αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις σε όλη τη σειρά, πασχίζοντας να εξισορροπήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες με την πρόκληση να θεωρηθεί ως νόμιμος πρόεδρος. Ο Κέρκμαν αντιμετωπίζει την απειρία του ως αρχηγός κράτους, ενώ προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την επίθεση.


Κλασική αμερικάνικη σειρά τύπου: ο άμεμπτος Πρόεδρος Kiefer Sutherland. Καταλαβαίνω τον λόγο που “πρέπει” οι αμερικάνοι να πιστεύουν σε ένα Πρόεδρο (δλδ σε κάτι) όπως άλλωστε όλοι. Σίγουρα ωραιοποιούν όλα τα ιδεώδη ειδικά γύρο από ένα τυχαίο Πρόεδρο. Αυτό όμως που αδιάλειπτα προσπαθούν να περάσουν όλες αυτές οι σειρές και ταινίες είναι:
1ον. το ΟΛΟΙ ενωμένοι στα δύσκολα και όλα θα γίνουν σωστά
2ον. το αλάνθαστο ένστικτο και ο αλάνθαστος σκοπός που πάντα αγιάζει τα μέσα
3ον. ο καθένας κάνει την δική του σκευωρία, συνωμοσία, μαμουνιά για το χρήμα και για λίγη δόξα που και αυτή αποσκοπεί στο χρήμα. Η δόξα είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γκρεμιστεί αλλά το χρήμα ήδη έχει συσσωρευτεί εκεί που πρέπει. Αυτό είναι η περιγραφή του Αμερικάνικου ονείρου.
Για πρώτη φορά βλέπω ένα έντονο μήνυμα: την προάσπιση της πολιτισμικότητας και το “όλοι μπορούμε να ζήτουμε μαζί ειρηνικά” … περίπου. Μάλλον αυτό ακούγεται ανθρώπινο και ρομαντικό αλλά σίγουρα είναι πολύ ωραίο! Ασχέτως εάν για κάποιους αυτό σημαίνει πιο πολλά λεφτά. Κλασικό αμερικάνικο σενάριο με αρκετά νέα στοιχεία που ΔΕΝ έχουν οι μέχρι τώρα αμερικάνοι Πρόεδροι, αρκετό πολιτικό σασπένς και μικρές αλλά δυνατές ανατροπές. Περνά το μήνυμα: σχεδόν όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά μέτριες ερμηνείες, απλοί διάλογοι και χαλαρή πλοκή με λίγες κορυφώσεις.
Αυτό που κάνει την σειρά μοναδική είναι πρωτοφανή τιμιότητα που χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο. Αναπάντεχη Προεδρία από ένα άπειρο από πολιτική καθηγητή, σκευωρίες και διαπλοκές που τον χτυπούν από κάθε κατεύθυνση, κάθε είδους (από πυρηνικές απειλές μέχρι τσουνάμια, πολέμους και σκάνδαλα) απανωτά βρώμικα χτυπήματα και σε όλα αυτά η λύση είναι μια. Με την ειλικρίνεια και την τιμιότητα έρχεται η μοναδική λύση που αρμόζει στον άνθρωπο.
Έξυπνη ιδέα. Όλα όσα ΔΕΝ είχαν ποτέ όλοι μαζί οι Πρόεδροι και στην ουσία μόνο ένα -την τιμιότητα- την έχει ο Πρόεδρος σε αυτή την σειρά.
Η 3η σεζόν είναι μόνο πολιτική και εκλογές και αρκετά υποτονική. Στο 10ο και τελευταίο επεισόδιο έρχεται η απομυθοποίηση και η ουσία χάνει την ειλικρίνεια. Αν μη τι άλλο το όνειρο είναι αρκετά καλό.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Designated_Survivor_(TV_series)

Designated Survivor Collection