Deadwind - Karppi 2018-2021


20 Top Series

Tips:

Το Deadwind (Φινλανδικά: Karppi) είναι μια φινλανδική αστυνομική δραματική και νουάρ τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία του Rike Jokela, με πρωταγωνιστές τους Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jani Volanen και Tommi Korpela. Η πρώτη σεζόν έλαβε έντονα καλές κριτικές μετά την προβολή στη Φινλανδία και συγκρίθηκε με το δανέζικο The Killing και το Δανο-Σουηδικό The Bridge.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 28

Story:

Η Sofia Karppi (Pihla Viitala) επιστρέφει στη δουλειά της ως ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών στο Αστυνομικό Τμήμα του Ελσίνκι ενώ φροντίζει δύο παιδιά μετά τον τυχαίο θάνατο του συζύγου της. Ο πρωτάρης ντετέκτιβ Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen) μετατίθεται από τη μονάδα οικονομικού εγκλήματος στη μονάδα ανθρωποκτονιών μαζί με την Karppi. Η πρώτη τους περίπτωση ξεκινά σαν μια συνηθισμένη εξαφάνιση. Γυναικεία ρούχα που βρέθηκαν σε ένα εργοτάξιο οδηγούν τους ντετέκτιβ στο σώμα της Anna Bergdahl (Pamela Tola), μιας συμβούλου κοινωνικών υποθέσεων. Τάφηκε με λουλούδια στα χέρια της σε μια ακτή που ανήκε στην Tempo, μια ερευνητική εταιρεία αιολικής ενέργειας. Ζητά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα μεγάλο έργο οικιστικής ανάπτυξης που θα εξαρτάται από την αιολική ενέργεια. Η Άννα έχει δολοφονηθεί και ο σύζυγός της, Usko Bergdahl (Jani Volanen), είναι μπερδεμένος όταν άκουσε για το περιστατικό. Η Karppi και η Nurmi αρχίζουν να ερευνούν το ιστορικό της Άννας, όπως τη δουλειά της στην εταιρεία Tempo και το κρίσιμο κατασκευαστικό της έργο.


Deadwind - Karppi 2018-2021

Η σεζόν 1 έλαβε έντονες κριτικές μετά την προβολή στη Φινλανδία και συγκρίθηκε με το δανέζικο The Killing και το Δανο-Σουηδικό The Bridge. Από το 4-5 επεισόδιο αρχίζει να ξεφουσκώνει το αστυνομικό σενάριο και μπαίνουν δυνατά οι προσωπικές ζωές των ρόλων. Διαφαίνεται προς τα που είναι ο δολοφόνος και μοιάζει πολύ με το The Killing.
Η 2η σεζόν είναι καλύτερη. Όλα τα παιδιά στην Φιλανδία είναι εχθροί με τους γονείς τους. Μαθήματα φιλανδικής συμπεριφοράς από τις σχέσεις όλων με ανάλογη αντιμετώπιση. Πολύ ενδιαφέρον.
Η τρίτη σεζόν ξεκινά αφότου η Karppi ήταν σε άδεια ενός έτους για τη συγκάλυψη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών της κόρης της. Οι δύο ντετέκτιβ θα κυνηγήσουν έναν άγριο δολοφόνο που αφήνει ένα περίεργο σύμβολο στα θύματά τους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία, η Karppi αρχίζει να αποκαλύπτει ότι ο θάνατος του συζύγου της μπορεί να μην ήταν ατύχημα – αλλά έγκλημα.Έχει πολύ ενδιαφέρον η Φιλανδική νοοτροπία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Deadwind#Production


Deadwind - Karppi 2018-2021 Series photo album


Deadwind - Karppi 2018-2021 Series Deadwind - Karppi 2018-2021 Series Deadwind - Karppi 2018-2021 Series Deadwind - Karppi 2018-2021 Series Deadwind - Karppi 2018-2021 Series Deadwind - Karppi 2018-2021 Series
Deadwind - Karppi 2018-2021 Deadwind - Karppi 2018-2021 Deadwind - Karppi 2018-2021 Deadwind - Karppi 2018-2021