Broadchurch 2013-2017

Tips:

Το Broadchurch είναι μια βρετανική δραματική τηλεοπτική σειρά εγκλήματος που μεταδόθηκε στο ITV για τρεις σειρές μεταξύ 2013 και 2017. Δημιουργήθηκε από τον Chris Chibnall, ο οποίος ενήργησε ως εκτελεστικός παραγωγός και έγραψε και τα 24 επεισόδια και παρήχθη από την Kudos σε συνεργασία με την Imaginary Friends Productions Ltd. Πρωταγωνιστούν οι David Tennant, Olivia Colman, Jodie Whittaker, Andrew Buchan, Arthur Darvill, Carolyn Pickles, Jonathan Bailey, Matthew Gravelle, Charlotte Beaumont και Adam Wilson. Το αμερικάνικο ριμέικ είναι το Gracepoint 2014.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 24

Story:

Η σειρά διαδραματίζεται στο Broadchurch, μια φανταστική αγγλική πόλη στην ακτή του Dorset και επικεντρώνεται στον ντετέκτιβ επιθεωρητής Alec Hardy (David Tennant) και την ντετέκτιβ λοχία Ellie Miller (Olivia Colman).


Broadchurch 2013-2017

Για να λατρέψεις ακόμα μια Αγγλική σειρά με Αγγλικούς χαρακτήρες, σε Αγγλική κωμόπολη, με Αγγλική κουλτούρα και τον Αγγλικό τρόπο ζωής. Έχω δει 30 Αγγλικά σίριαλ και ο δολοφόνος πάντα πιάνεται μόνος του ή παραδίνεται.
Καταρχήν μιλάμε για μυθοπλασία. Ακόμη και όταν λένε: Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, δεν παύει να είναι μια ψεύτικη ιστορία. Στις αμερικάνικες σειρές το 90% των αστυνομικών υποθέσεων λύνονται (είπαμε μυθοπλασία). Αυτό θέλουν να περάσουν οι αμερικάνοι σεναριογράφοι-σκηνοθέτες, ίσως αυτή την γραμμή τους δίνουν κάποιοι(?). Οι αμερικάνοι δείχνουν τους μπάτσους έξυπνους-πολύ πονηρούς και παθιασμένους με το να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Πολύ έξυπνα σενάρια. Αυτό σημμαίνει ότι στην πραγματικότητα, στην αμερική οι κακοποιοί είναι ΠΙΟ έξυπνοι από τα σενάριά τους και οι μπάτσοι ακόμα πιο έξυποι από αυτούς.
Στην Αγγλία επίσημη στατιστική λέει ότι το 58% των εγκλημάτων ΔΕΝ λύνεται καθόλου ή λύνεται ΜΟΝΟ του. Γι’αυτό το λόγο οι Άγγλοι σεναριογράφοι (ή αυτοί που τους καθοδηγούν) κάνουν τους Άγγλους μπάτσουν αρκετά χαζούς και αφελείς και τους Άγγλους κακοποιούς φαινομενικά αθώους της διπλανής πόρτας. Άποψη δίχως προκατάληψη (δεν έχω λόγο) και φαν της διασκέδασης. Με δίψα για να βλέπω σίριαλ που έχουν να “πουν” κάτι. Το θέμα είναι εάν σου “μένει” τίποτα από αυτή την μετριότητα.
Λοιπόν έχουμε:
-Ένα αστυνόμο καταστρεμένο, που τον κυνηγά μια άλυτη υπόθεση, άρρωστο, που καμιά του κίνηση δεν βοήθησε.
-Μια ντόπια στυνομικό που μοιάζει σαν ταμίας σούπερ μάρκετ, που ΔΕΝ ξέρει την οικογένειά της, που καμιά της κίνηση δεν βοήθησε.
-Ένα άτομο, που “βλέπει” και μιλά με το νεκρό παιδί και λέει στους μπάτσους στην ουσία τις καλύτερες πληροφορίες.
-Ένα γέρο που τον ξεφτιλίζει η εφημερίδα για το άδικο παρελθόν του και πεθαίνει.
-Μιά κακιά με το σκύλο της, που και αυτή έχει άδικο παρελθόν, που ξέρει πολλά αλλά δεν μιλάει μέχρι να δει το σκύλο της.
-Τον καραφλό φίλο του πατέρα του παιδιού, που δεν δυσκολεύεται να κάνει τον ηλίθιο γιατί είναι.
-Και άλλους 10 μικρούς χαρακτήρες που θυμίζουν όλους τους ανθρώπους γύρο μας.
Και η αδιάφορη ζωή συνεχίζεται.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Broadchurch


Gracepoint 2014 (American remake) -- Gracepoint TV Mini-Series 2014
Broadchurch 2013-2017 Broadchurch 2013-2017 Broadchurch 2013-2017