Borgen 2010-2022 Series

Tips:

Το Borgen (σσ.'The Castle’) είναι μια δανική πολιτική δραματική τηλεοπτική σειρά. Ο Adam Price είναι ο συν-σεναριογράφος της σειράς, μαζί με τον Jeppe Gjervig Gram και τον Tobias Lindholm. Το Borgen παράγεται από την SAM Productions για λογαριασμό της DR, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Δανίας, που προηγουμένως παρήγαγε το The Killing. Στη Δανία, Borgen, ανάβ. «Το Κάστρο», είναι η άτυπη ονομασία του παλατιού Christiansborg όπου κατοικούν και τα τρία τμήματα της δανικής κυβέρνησης: το Κοινοβούλιο, το Γραφείο του Πρωθυπουργού και το Ανώτατο Δικαστήριο, και χρησιμοποιείται συχνά ως όρος για το Δανικό Κοινοβούλιο (Folketget). Πρωταγωνιστούν οι Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Pilou Asbæk και Søren Malling.
No. of Seasons 4
No. of Episodes 38

Story:

Οι εκλογές πλησιάζουν στη Δανία με το κυβερνών Κόμμα των Φιλελευθέρων και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα να είναι σε κόντρα. Η Birgitte Nyborg, προς δυσπιστία του κυνικού spin doctor (σσ.κάποιος που η δουλειά του είναι να κάνει τις ιδέες, τα γεγονότα κ.λπ. να φαίνονται καλύτερα από ό,τι πραγματικά είναι, ειδικά στην πολιτική) της Kasper Juul, αποσύρει το κεντρώο Μέτριο Κόμμα της από το μπλοκ της αντιπολίτευσης, όταν ο ηγέτης των Εργατικών Michael Laugesen αντιστρέφει τη θέση του για τους αιτούντες άσυλο σε ένα παιχνίδι για ψήφους. Εξαγριωμένη, η Birgitte απολύει τον Kasper, αλλά τα αποτελέσματα των εκλογών είναι υπέρ της: η υπεροχή του Laugesen και οι οικονομικές αδικίες του Hesselboe οδηγούν σε απώλειες τόσο για τους Εργατικούς όσο και για τους Φιλελεύθερους, ενώ η παθιασμένη και θεμελιώδης απόδοση της Birgitte συμψηφίζει τα ιστορικά κέρδη των μετριοπαθών. Ξαφνικά φαίνεται ότι το κόμμα της Birgitte μπορεί να κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση, με αυτήν ως πρωθυπουργό.


Borgen-2010

Έχει παρόμοιο σενάριο με το Designated Survivor αλλά με Δανέδικα δεδομένα. Καλές ερμηνείες, δεμένη πλοκή και αρκετό σασπένς. Γενικά οι Σκανδιναβικές σειρές με πολιτικό περιεχόμενο έχουν πολύ ενδιαφέρον γιατί είναι ο καθρέφτης της κουλτούρας τους. Πολύ καλή παρουσίαση των ανθρώπινων σχέσεων.
“Ένας ηγεμόνας θα πρέπει να επιδιώκει τον φόβο και όχι την αγάπη.”-Μακιαβέλι.
¨Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αντέχουν τις αντιξοότητες. Αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα κάπιου δωσ’ του εξουσία.¨- Άβρααμ Λίνκολν.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Borgen_(TV_series)


Borgen 2010-2022 Series photo album


Borgen 2010-2022 Series Borgen 2010-2022 Series Borgen 2010-2022 Series Borgen 2010-2022 Series Borgen 2010-2022 Series
Borgen 2010-2022 Series Borgen 2010-2022 Series Borgen 2010-2022 Series