Bonanza 1959-1973 Series

Tips:

Το Bonanza είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά γουέστερν που προβλήθηκε στο NBC από τις 12 Σεπτεμβρίου 1959 έως τις 16 Ιανουαρίου 1973. Με διάρκεια 14 σεζόν και 431 επεισόδια, το Bonanza είναι η μακροβιότερη σειρά Western του NBC, η δεύτερη μεγαλύτερη σε διάρκεια γουέστερν σειρά στο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ (πίσω από το Gunsmoke του CBS), και μια από τις μακροβιότερες αμερικανικές σειρές ζωντανής δράσης. Πρωταγωνιστούν οι Lorne Greene, Pernell Roberts, Dan Blocker, Michael Landon, Guy Williams, Victor Sen Yung, David Canary, Mitch Vogel, Ray Teal, Bing Russell, Tim Matheson, Lou Frizzell. Το μουσικό θέμα Bonanza είναι από τους Ray Evans και Jay Livingston.
Μικρές και μεγάλες πόλεις με το όνομα Bonanza, στα Arkansas, Colorado, Georgia, Idaho, Kentucky, Missouri, Oregon, Utah, Bonanza City New Mexico, Bonanza Grove Minnesota, Bonanza Alberta Canada, Bonanza Spain, Bonanza Nicaragua.
No. of Seasons 14
No. of Episodes 431

Story:

Ο τίτλος "Bonanza" είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους ανθρακωρύχους σε σχέση με μια μεγάλη φλέβα ή κοίτασμα αργυρομεταλλεύματος, από την ισπανική μπονάνζα (ευημερία) και συνήθως αναφέρεται στην αποκάλυψη του 1859 του Comstock Lode των πλούσιων ορυχείων αργυρομεταλλεύματος, που είναι πόλη της Βιρτζίνια Σίτι, όχι μακριά από το φανταστικό Ράντσο Ponderosa που λειτουργούσε η οικογένεια Cartwright. Η παράσταση διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1860 και επικεντρώνεται στην πλούσια οικογένεια Cartwright, η οποία ζει στην περιοχή της Βιρτζίνια Σίτι της Νεβάδα, που συνορεύει με τη λίμνη Tahoe. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν αρχικά οι Lorne Greene, Pernell Roberts, Dan Blocker και Michael Landon και αργότερα συμμετείχαν (σε διάφορες στιγμές) οι Guy Williams, David Canary, Mitch Vogel και Tim Matheson. Η παράσταση είναι γνωστή για την παρουσίαση πιεστικών ηθικών διλημμάτων.


Bonanza 1959-1973 Series

Έχω δει πολλά επεισόδια την εποχή που απλά έπρεπε να βλέπω “κάτι” στην τηλεόραση, το “κουτί” της διασκέδασης. Ένιωθα ότι παρακολουθώ ένα αέναο γουέστερν και μάθαινα τον τρόπο σκέψης και την κουλτούρα ενός λαού.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Bonanza

Τηλεοπτικές ταινίες Bonanza:
Bonanza: The Next Generation (1988 American Western)
Bonanza: The Return (1993 American Western)
Bonanza: Under Attack (1995 made-for-television Western film)
Ponderosa (2001–2002 Prequel television series)

Bonanza 1959-1973 Series