Altered Carbon 2018-2020

Tips:

Το Altered Carbon είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά cyberpunk που δημιουργήθηκε από τη Laeta Kalogridis και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του 2002 του Άγγλου συγγραφέα Richard K. Morgan. Πρωταγωνιστούν οι Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda, Chris Conner, Dichen Lachman, Ato Essandoh, Kristin Lehman, Trieu Tran, Renée Elise Goldsberry, Anthony Mackie, Lela Loren, Simone Missick, Dina Shihabi, Torben Liebrecht.
No. of Seasons 2
No. of Episodes 18

Story:

Η σειρά ξεκινά πάνω από 360 χρόνια στο μέλλον, να διαδραματίζεται το έτος 2384 σε μια φουτουριστική μητρόπολη γνωστή ως Bay City. Στο μέλλον, οι μνήμες και η συνείδηση ενός ατόμου (που ονομάζεται ψηφιακό ανθρώπινο φορτίο ή DHF) καταγράφονται σε μια συσκευή σε σχήμα δίσκου που ονομάζεται φλοιώδης στοίβα, η οποία εμφυτεύεται στους σπονδύλους στο πίσω μέρος του λαιμού. Αυτές οι συσκευές αποθήκευσης είναι εξωγήινου σχεδιασμού και έχουν κατασκευαστεί από το υλικό του Harlan's World. Τα φυσικά ανθρώπινα ή συνθετικά σώματα ονομάζονται "sleeves-μανίκια" και οι στοίβες μπορούν να μεταφερθούν σε νέα σώματα μετά το θάνατο, αλλά ένα άτομο μπορεί να σκοτωθεί εάν η στοίβα του καταστραφεί και δεν υπάρχει εφεδρικό. Μόνο οι πλουσιότεροι, γνωστοί ως "Meths" σε σχέση με τον Methuselah, έχουν τα μέσα να αλλάζουν σώματα μέσω κλώνων και απομακρυσμένης αποθήκευσης της συνείδησής τους σε δορυφόρους, έτσι ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να πεθάνουν από βαθιά γεράματα. Ο Takeshi Kovacs, ένας μισθοφόρος πράκτορας και ο μοναδικός επιζών στρατιώτης των Απεσταλμένων, μιας ομάδας ανταρτών που ηττήθηκε σε μια εξέγερση ενάντια στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Στην πρώτη σεζόν, που διαδραματίζεται 250 χρόνια μετά την καταστροφή των Απεσταλμένων, η στοίβα του βγαίνει από τη φυλακή από τον 300χρονο Μεθ Λόρενς Μπάνκροφτ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους. Ο Μπάνκροφτ του προσφέρει την ευκαιρία να λύσει έναν φόνο —τον δικό του— για να πάρει μια νέα πνοή στη ζωή. Η δεύτερη σεζόν διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 2410, 30 χρόνια μετά την πρώτη σεζόν: ο Kovacs, τώρα με νέο μανίκι, συνεχίζει να αναζητά τη χαμένη του αγάπη και τον αρχηγό του απεσταλμένου Quellcrist Falconer.


AlteredCarbon-2018

Βρήκα κι εγώ μια δικαιολογία για να το δω: Γιατί έτσι. Σοβαρά μιλάω. Αν υποθέσω ότι το να κλέβεις 3-4 ταινίες, για να έχεις περισσότερες δικαιολογίες για την κλεμμένη αποτυχία σου, τότε αυτό το σίριαλ είναι μια περιπέτεια για μένα, που δεν έχω μυαλό-smartphone και ψάχνω την πραγματική ευχαρίστηση σε ότι κάνω και βλέπω. Σενάριο βασισμένο-πατημένο από βιβλίο, με αρκετή προσπάθεια να το ξεκατινιάσει, ξεφτιλίσει. Ερμηνείες αδιάφορες από ηθοποιούς που πρέπει να παίξουν σε άλλες 476 σειρές-ταινίες για να αρχίσουν να λέγονται ηθοποιοί. Μόνο ο Joel Kinnaman προσπαθεί να κάνει την διαφορά - γι’αυτό του έδωσαν το ρόλο άλλωστε. Εφέ και ροή που με κούρασαν από το 1ο επεισόδιο. Για την περιπέτεια και μόνο το δίνω 5.
Από το Brazil, το Blade Runner (το 1ο) και το Terminator (το 1ο) που έκλεψαν 80% ιδέες για τα Fifth Elements, Minority Report και Matrix, πάμε στα Alias, Fringe και Almost Human που έκλεψαν από τα πρώτα που ανάφερα. Σε αυτό το Altered Carbon πραγματικά ΔΕΝ βρήκα κάτι πρωτότυπο. Απλά το μήνυμα-πλύση για ένα μέλλον όπου φτωχός=ΤΙΠΟΤΑ. Το απόλυτο μήνυμα: ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ακόμα και στην αθανασία. Για την αναστασία δεν ξέρω.
Ακόμα ΔΕΝ βαρέθηκες τα: Καλή ταινία, μάπα ταινία, πολύ καλή να την δείτε, καλύτερη από τον Τιτανικό, τζάμπα ο κόπος και για τα μπάζα? Δηλαδή εσύ ΔΕΝ έχεις άποψη? από τα στοιχεία που θα βρείς για την ταινία πριν την δεις? Έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιλέξεις σωστά, από μια στιγμιαία-προσωπική φράση κάποιου άγνωστου.



Ελληνική χροιά: Executive Producer Laeta Kalogridis

More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Altered_Carbon_(TV_series)


AlteredCarbon-2018 photo album


AlteredCarbon-2018 AlteredCarbon-2018 AlteredCarbon-2018 AlteredCarbon-2018 AlteredCarbon-2018
AlteredCarbon-2018 AlteredCarbon-2018 AlteredCarbon-2018