13 Commandments 2018

Tips:

Το 13 Commandments (ολλανδικά: 13 Geboden) είναι μια ολλανδόφωνη (φλαμανδική) τηλεοπτική σειρά του 2017. Σενάριο από τους Rita Bossaer, Dirk Nielandt, Lieven Scheerlinck και σκηνοθεσία του Maarten Moerkerke. Πρωταγωνιστούν οι Dirk van Dijck, Marie Vinck, Karlijn Sileghem, Line Pillet, Hans De Munterv, Lola Rose Delany, Ella Leyers, Katelijne Verbeke, Kim Hertogs, Karen van Parijs, Leo Achten, Gökhan Girginol, Jeroen Perceval, Bert Haelvoet, Koen van Impe, Ludo Hoogmartens, Joke Sluydts, Tom Ternest, Hilde De Baerdemaeker, Roy Aernouts, Maarten Mertens, Matthieu Sys.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 13

Story:

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Peter Devriendt (Dirk van Dijck), έναν χωρισμένο πατέρα και βετεράνο αστυνομικό που εργάζεται για την Ομοσπονδιακή Εγκληματική Αστυνομία του Βελγίου, και τη νέα του σύντροφο Vicky Degraeve (Marie Vinck). Ένας κατά συρροή δολοφόνος ξεκινά ένα “ξεφάντωμα” εγκλήματος με αποστολή να τιμωρήσει άτομα που έχουν διαπράξει πράξεις που αντιτίθενται στις Δέκα Εντολές. Το πτώμα μιας 16χρονης Τουρκάλας έφηβης βρέθηκε στην πόλη Άαλστ, με κομμένο το λαιμό της. Η αστυνομία υποθέτει ότι πρόκειται για φόνο τιμής που διέπραξε ο θείος της, αλλά εμποδίζεται από την άρνηση της οικογένειας να καταθέσει. Μέσα σε μια μέρα, ο ίδιος ο ύποπτος βρίσκεται κάτω από μια γέφυρα, σοβαρά καμένος αλλά ζωντανός. Στη γέφυρα από πάνω του, κάποιος έχει ψεκάσει τις λέξεις «Δεν θα έχεις άλλους θεούς», αναφέροντας την πρώτη εντολή.
Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά εγκλημάτων, που διαπράχθηκε από κάποιον που λέγεται Μωυσής, καθένα από τα οποία είναι κατά κάποιο τρόπο εμπνευσμένο από μία από τις Δέκα Εντολές. Όσοι έχουν γίνει αντιληπτό ότι έχουν παραβιάσει τις Εντολές κυνηγούνται και τιμωρούνται χωρίς έλεος. Οι αστυνομικοί ντετέκτιβ, Vicky Degraeve (Marie Vinck) και ο Peter Devriendt (Dirk Van Dijck) ανατίθενται να βρουν τον άγρυπνο τιμωρό, αλλά εμποδίζονται όλο και περισσότερο από την κοινή γνώμη, η οποία υποστηρίζει τον Moses και τις υπερβολές του.


13 Commandments 2018

Πρέπει να το παραδεχτώ. Εκτός από τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη για τους Βέλγους (όπως οι Πόντιοι εδώ) υπάρχει και η Βελγική σχολή των βαρετών σίριαλ. Σενάριο κλασικό με serial killer που ακολουθεί τις 10 εντολές. Μια χούφτα μπάτσοι με IQ από 10 έως 50 και με αδιάφορες προσωπικές ζωές που αν βολέψουν θα μπουν μέσα στην ιστορία. Η πλοκή (ειδικά στο 8ο επεισόδιο) είναι από παιδική μέχρι γελοία. Το σασπένς δεν υπάρχει γιατί ήδη έχεις μαντέψει το οφθαλμοθανές. Δεν υπάρχουν ερμηνείες παρά μόνο φυσιολογικοί υποτονικοί ρόλοι. Στο τέλος ΔΕΝ τους έβγαινε το σενάριο και έβαλαν την φωστήρα πρώην κομάντο Βίκυ να επιμένει ΔΙΧΩΣ κανένα στοιχείο ότι πρέπει να τελειώσει η σειρά με την κλασική ατάκα: στο τέλος ΠΑΝΤΑ πιάνουμε τον δολοφόνο. Και ο Βέλγος Μπρόνσον τιμωρός, ο επιθεωρητής που χάνει τον έλεγχο ή τα παρατά είναι ότι καλύτερο έχω δει από το Βέλγιο και το δίνω 4/10.
Οι Βέλγοι έχουν και λίγο ΕσΕς μέσα τους (το περιβραχιόνιο εδώ μου κάθεται). Εδώ τα ισοπεδώνουν ΟΛΑ και δίνουν το υπέρτατο μήνυμα: σκοτώστε όλους τους κακούς, έτσι και αλλιώς τίποτα δεν θα αλλάξει.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/13_Commandments


13 Commandments 2018 photo album


13 Commandments 2018
13 Commandments 2018 13 Commandments 2018