They Live 1988 Film


20 Top Movies

Tips:

Το They Live είναι μια αμερικανική ταινία δράσης τρόμου επιστημονικής φαντασίας του 1988 σε σενάριο και σκηνοθεσία του John Carpenter, βασισμένη στο διήγημα του 1963 "Eight O'Clock in the Morning" του Ray Nelson. Με πρωταγωνιστές τους Roddy Piper, Keith David, Meg Foster και τους Raymond St. Jacques, George Buck Flower, Peter Jason, Sy Richardson, Susan Blanchard, Norman Alden και Kerry Rossall.
Έχοντας αποκτήσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το διήγημα που έγραψε ο Νέλσον πριν από την παραγωγή του They Live, ο Carpenter χρησιμοποίησε την ιστορία ως βάση για τη δομή του σεναρίου, το οποίο έγραψε με το ψευδώνυμο "Frank Armitage". Ο Carpenter έχει δηλώσει ότι τα θέματα του They Live προήλθαν από τη δυσαρέσκειά του για τις οικονομικές πολιτικές του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan, καθώς και αυτό που ο Carpenter είδε ως αυξανόμενη εμπορευματοποίηση τόσο στη λαϊκή κουλτούρα όσο και στην πολιτική. Το The Live ήταν μια μικρή επιτυχία κατά την κυκλοφορία, κάνοντας το ντεμπούτο στο no 1 στο box office της Βόρειας Αμερικής. Αρχικά έλαβε αρνητικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι επέκριναν τον κοινωνικό σχολιασμό, τη συγγραφή και την υποκριτική των ηθοποιών. Ωστόσο, αργότερα έγινε λατρεία και γνώρισε μια σημαντικά πιο ευνοϊκή κριτική υποδοχή. Τώρα θεωρείται από πολλούς ως μία από τις καλύτερες ταινίες του Κάρπεντερ. Η ταινία έχει επίσης εισέλθειι στο λεξικό της ποπ κουλτούρας, έχοντας κυρίως μια διαρκή επίδραση στην τέχνη του δρόμου (ιδιαίτερα αυτή του Shepard Fairey).

Story:

Ένας άστεγος άσκοπα περιφερόμενος - που αποδίδεται ως "Nada" - έρχεται στο Λος Άντζελες αναζητώντας δουλειά. Ενώ είναι έξω στο δρόμο, βλέπει έναν ιεροκήρυκα του δρόμου να προειδοποιεί ότι «αυτοί» έχουν στρατολογήσει πλούσιους και ισχυρούς για να ελέγξουν την ανθρωπότητα. Ο Νάντα βρίσκει δουλειά σε ένα εργοτάξιο και γίνεται φίλος με τον συνάδελφό του Φρανκ, ο οποίος τον προσκαλεί να ζήσει σε μια παραγκούπολη με σούπα από συσσίτιο της πόλης, με επικεφαλής έναν άντρα ονόματι Γκίλμπερτ. Εκείνο το βράδυ, ένας χάκερ εκπέμπει μια τηλεοπτική εκπομπή, ισχυριζόμενος ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν σήματα που υποδουλώνουν τον πληθυσμό και τον κρατούν σε μια ονειρική κατάσταση, και ότι ο μόνος τρόπος να το σταματήσει είναι να κλείσει το σήμα στην πηγή του. Όσοι παρακολουθούν την εκπομπή παραπονιούνται για πονοκεφάλους. Ο Nada ακολουθεί κρυφά τον Gilbert και τον ιεροκήρυκα σε μια κοντινή εκκλησία και τους ανακαλύπτει να συναντώνται με μια ομάδα που περιλαμβάνει τον χάκερ. Βλέπει επιστημονικό εξοπλισμό και χαρτόκουτα μέσα. Ο Νάντα ανακαλύπτεται από τον τυφλό ιεροκήρυκα και δραπετεύει.
Η παραγκούπολη και η εκκλησία καταστρέφονται και οι δύο σε μια επιδρομή της αστυνομίας το ίδιο βράδυ και ο χάκερ και ο ιεροκήρυκας ξυλοκοπούνται από τα ΜΑΤ. Την επόμενη μέρα, ο Nada ανασύρει ένα από τα κουτιά από την εκκλησία και παίρνει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου από αυτό, κρύβοντας τα υπόλοιπα σε έναν κάδο απορριμμάτων. Ο Nada ανακαλύπτει ότι τα γυαλιά ηλίου κάνουν τον κόσμο να φαίνεται μονόχρωμος, αλλά επίσης αποκαλύπτουν υποσυνείδητα μηνύματα στα μέσα ενημέρωσης για κατανάλωση, αναπαραγωγή και συμμόρφωση. Τα γυαλιά αποκαλύπτουν επίσης ότι πολλοί άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα εξωγήινοι με πρόσωπα που μοιάζουν με κρανίο. Όταν ο Nada κοροϊδεύει μια εξωγήινη γυναίκα σε ένα σούπερ μάρκετ, αυτή ειδοποιεί άλλους εξωγήινους μέσω μιας συσκευής που μοιάζει με ρολόι χειρός. Ο Νάντα φεύγει αλλά έρχεται αντιμέτωπος με δύο εξωγήινους αστυνομικούς. Τους σκοτώνει και τους κλέβει τα όπλα. Ο Νάντα μπαίνει σε μια τράπεζα, όπου βλέπει ότι αρκετοί από τους υπαλλήλους και τους πελάτες είναι εξωγήινοι. Σκοτώνει αρκετούς εξωγήινους με μια καραμπίνα και δραπετεύει παίρνοντας όμηρο την υπάλληλο της Cable 54, Χόλι Τόμσον. Στο σπίτι της Χόλι, ο Νάντα προσπαθεί να την κάνει να δοκιμάσει τα γυαλιά, αλλά τον χτυπά και το σκάει από το παράθυρο, κατηφορίζει έναν λόφο και καλεί την αστυνομία.
Την επόμενη μέρα, ο Nada επιστρέφει στο δρομάκι και παίρνει τα γυαλιά ηλίου από ένα απορριμματοφόρο πριν ο Frank συναντήσει το Nada για να του δώσει το μισθό του. Προσπαθεί να πείσει τον Frank να φορέσει τα γυαλιά, αλλά εκείνος πιστεύει ότι ο Nada είναι δολοφόνος και δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του. Ο Frank και ο Nada μπαίνουν σε έναν βίαιο καυγά, μετά τον οποίο ο Frank είναι πολύ κουρασμένος για να εμποδίσει το Nada να του φορέσει τα γυαλιά ηλίου. Αφού είδε τους εξωγήινους και έναν ιπτάμενο δίσκο, ο Φρανκ και ο Νάντα συναντούν τον Γκίλμπερτ, ο οποίος τους οδηγεί σε μια συνάντηση του κινήματος κατά των εξωγήινων. Στη συνάντηση, τους δίνονται φακοί επαφής για να αντικαταστήσουν τα γυαλιά ηλίου και μαθαίνουν ότι οι εξωγήινοι χρησιμοποιούν την υπερθέρμανση του πλανήτη για να κάνουν τη Γη περισσότερο σαν τον δικό τους πλανήτη και εξαντλούν τους πόρους της Γης για δικό τους κέρδος. Μαθαίνουν επίσης ότι οι εξωγήινοι δωροδοκούσαν ανθρώπους για να γίνουν συνεργάτες, προωθώντας τους σε θέσεις εξουσίας. Η Χόλι φτάνει στη συνάντηση ζητώντας συγγνώμη από το Νάντα. Στη συνάντηση γίνεται έφοδος της αστυνομίας και η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων σκοτώνεται, με τους επιζώντες (συμπεριλαμβανομένων των Frank, Nada και Holly) να σκορπίζονται. Ο Nada και ο Frank βρίσκονται στη γωνία σε ένα δρομάκι, αλλά κατά λάθος ενεργοποιούν ένα εξωγήινο ρολόι χειρός, ανοίγοντας μια πύλη μέσω της οποίας δραπετεύουν.
Η πύλη τους μεταφέρει στο διαστημόπλοιο των εξωγήινων, όπου ανακαλύπτουν μια συνάντηση εξωγήινων και ανθρώπινων συνεργατών που γιορτάζουν την εξάλειψη των «τρομοκρατών». Τους πλησιάζει ένας πρώην άσκοπα περιφερόμενος, που γνώρισαν για λίγο στην παραγκούπολη, τώρα συνεργάτης, ο οποίος τους κάνει μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις. Τους οδηγεί στο υπόγειο του Cable 54, την πηγή του σήματος, το οποίο προστατεύεται από ένοπλους φρουρούς. Ο Νάντα και ο Φρανκ βρίσκουν τη Χόλι και παλεύουν να φτάσουν τον πομπό στην κορυφή της ταράτσας, αλλά η Χόλι σκοτώνει τον Φρανκ, αποκαλύπτοντας ότι και είναι συνεργάτης. Ο Νάντα σκοτώνει τη Χόλι και καταστρέφει τον πομπό και τραυματίζεται θανάσιμα από ένα ελικόπτερο. Ο Nada δίχνει στους εξωγήινους το μεσαίο δάχτυλο καθώς πεθαίνει.
Με τον πομπό να καταστρέφεται, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι ελεύθεροι από την ονειρική τους κατάσταση και ανακαλύπτουν τους εξωγήινους που κρύβονται ανάμεσά τους.


They Live 1988 Film

Πολύ καλό σενάριο. Η ταινία ακολουθεί έναν ανώνυμο drifter (άσκοπα περιφερόμενος) που ανακαλύπτει μέσω ειδικών γυαλιών ηλίου ότι η άρχουσα τάξη είναι εξωγήινοι που κρύβουν την εμφάνισή τους και χειραγωγούν τους ανθρώπους να καταναλώνουν, να αναπαράγουν και να συμμορφώνονται με το status quo μέσω υποσυνείδητων μηνυμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Καλή και η σκηνοθεσία, με την αργή πλοκή και την υποτονική μουσική να συνθέτουν ένα θρίλερ μυστηρίου, με το υπέρτατο μήνυμα: Ξυπνήστε.

20 Top Movies


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/They_Live


They Live 1988 Film photo album


They Live 1988 Film They Live 1988 Film They Live 1988 Film They Live 1988 Film They Live 1988 Film They Live 1988 Film They Live 1988 Film They Live 1988 Film
They Live 1988 Film They Live 1988 Film