The Sum of All Fears 2002

Tips:

Το The Sum of All Fears είναι μια αμερικανική κατασκοπευτική ταινία θρίλερ του 2002 σε σκηνοθεσία Phil Alden Robinson, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1991 του Tom Clancy. Η ταινία, η οποία διαδραματίζεται στη σειρά ταινιών Jack Ryan, είναι μια επανεκκίνηση που λαμβάνει χώρα το 2002. Ο Jack Ryan απεικονίζεται ως νεότερος χαρακτήρας από τον Ben Affleck, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ταινίες: The Hunt for Red October (1990) με πρωταγωνιστή τον Alec Ο Baldwin ως Jack Ryan και οι συνέχειες, Patriot Games (1992) και Clear and Present Danger (1994), με πρωταγωνιστή τον Harrison Ford στον ρόλο. Πρωταγωνιστούν οι Ben Affleck, Morgan Freeman, James Cromwell, Liev Schreiber, Alan Bates, Philip Baker Hall, Ron Rifkin, Bruce McGill, Ciarán Hinds, Bridget Moynahan, Colm Feore, Josef Sommer, Ken Jenkins, Michael Byrne, John Beasley και Jamie Harrold.

Story:

Το 1973, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ (Yom Kippur War), καταρρίπτεται ένα ισραηλινό πολεμικό αεροπλάνο που μετέφερε πυρηνική βόμβα. Το 2002, ένας Σύρος συλλέκτης σκραπ αποκαλύπτει μια μεγάλη βόμβα που δεν έχει εκραγεί, θαμμένη σε ένα χωράφι στα Υψίπεδα του Γκολάν. Το πουλά σε έναν Νοτιοαφρικανό διακινητή όπλων στη μαύρη αγορά, ονόματι Olson, ο οποίος το αναγνωρίζει ως την πυρηνική βόμβα που χάθηκε κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου. Στη συνέχεια το πουλά σε μια νεοναζιστική ομάδα με επικεφαλής τον Αυστριακό δισεκατομμυριούχο Richard Dressler, στόχος της οποίας είναι να ξεκινήσει ένας πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας που θα τους καταστρέψει και τους δύο και θα αφήσει μια ενωμένη φασιστική Ευρώπη να κυβερνήσει τον κόσμο. Ο αναλυτής της CIA Τζακ Ράιαν καλείται από τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Καμπότ για να τον συνοδεύσει στη Μόσχα για να συναντήσει τον νέο Ρώσο πρόεδρο Νεμέροφ. Εκεί, ο Κάμποτ και ο Ράιαν επιτρέπεται να εξετάσουν μια ρωσική εγκατάσταση πυρηνικών όπλων όπως ορίζεται από τη συνθήκη START, όπου ο Ράιαν παρατηρεί την απουσία τριών επιστημόνων που περιλαμβάνονται στο ρόστερ της εγκατάστασης. Αφού έλαβε αξιόπιστες πληροφορίες από έναν εμπιστευτικό ασφαλή πληροφοριοδότη μέσα στο Κρεμλίνο, με την κωδική ονομασία "Spinnaker", ο Cabot στέλνει τον πράκτορα Τζον Κλαρκ στη Ρωσία για έρευνα. Ο Clark παρακολουθεί τους αγνοούμενους επιστήμονες σε μια πρώην σοβιετική στρατιωτική εγκατάσταση στην Ουκρανία, όπου ο Cabot υποψιάζεται ότι κατασκευάζουν ένα μυστικό πυρηνικό όπλο που η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χωρίς καμία μέθοδο για να τους εντοπίσει. Οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ είναι τεταμένες λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Τσετσενία.
Ο Ράιαν και οι συνάδελφοί του διακρίνουν ότι ένα κιβώτιο από την εγκατάσταση στην Ουκρανία μεταφέρθηκε στα Κανάρια Νησιά και στη συνέχεια στάλθηκε στη Βαλτιμόρη με ένα φορτηγό πλοίο. Ο Ράιαν προειδοποιεί τον Κάμποτ, ο οποίος παρακολουθεί έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην πόλη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Φάουλερ, για μια απειλή για βόμβα. Ο Φάουλερ εκκενώνεται πριν εκραγεί η βόμβα, αλλά το στάδιο καταστρέφεται και ο Κάμποτ τραυματίζεται θανάσιμα. Επιδεινώνοντας τα πράγματα, ένας διεφθαρμένος στρατηγός της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχει πληρωθεί από τον Dressler στέλνει πολεμικά αεροσκάφη για να επιτεθούν στο αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis, καταστρέφοντάς το σοβαρά και οδηγώντας τις ΗΠΑ να πιστέψουν ότι η Ρωσία διέπραξε τον πυρηνικό βομβαρδισμό.


The Sum of All Fears 2002 Film

Οι σειρές και ταινίες που “δίνουν” έντονα πολιτικά, μιλιταριστικά, ρατσιστικά, αντικοινωνικά και ακραία μηνύματα, απλά τα αγνοώ. Προσπαθώ να τα ξεχωρίσω από την περιπέτεια, την διασκέδαση και τα υγιή-ανθρώπινα μηνύματα. Αν δεν μπορώ, τότε η εκάστοτε σειρά-ταινία πάει στον δικό μου κουβά. Εξάλλου υπάρχουν σειρές-ταινίες από όπου λαμβάνω το αντίθετο μήνυμα από αυτό που προσπαθούν να περάσουν. Σχεδόν τίποτα δεν πάει χαμένο, εδώ όμως το μήνυμα είναι τερατώδες: να ξεκινήσει ένας πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας που θα τους καταστρέψει και τους δύο και θα αφήσει μια ενωμένη φασιστική Ευρώπη να κυβερνήσει τον κόσμο. Εδώ δεν κρατάω ούτε το: μια καλή περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Sum_of_All_Fears_(film)

Jack Ryan Collection
The Sum of All Fears 2002 Film The Sum of All Fears 2002 Film