The Return of the Pink Panther 1975

Tips:

Η επιστροφή του ροζ πάνθηρα (The Return of the Pink Panther) είναι μια κωμωδία του 1975 και η τέταρτη ταινία της σειράς The Pink Panther. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Peter Sellers που επιστρέφει στον ρόλο του Inspector Clouseau για πρώτη φορά μετά το A Shot in the Dark (1964), αφού αρνήθηκε να επαναλάβει τον ρόλο στο Inspector Clouseau (1968). Η ταινία ήταν εμπορική επιτυχία και αναβίωσε την προηγουμένως αδρανοποιημένη σειρά και μαζί της την καριέρα του Πίτερ Σέλερς. Πρωταγωνιστούν οι Peter Sellers, Christopher Plummer, Catherine Schell, Burt Kwouk και Herbert Lom.

Story:

Στη φανταστική χώρα του Λούγκας, ένας μυστηριώδης κλέφτης αρπάζει το διαμάντι Pink Panther και αφήνει ένα λευκό γάντι κεντημένο με ένα χρυσό "P". Με τον εθνικό του θησαυρό για άλλη μια φορά να λείπει, ο Σάχης του Λούγκας ζητά τη βοήθεια του επιθεωρητή Κλουζό (Πίτερ Σέλερς) του Sûreté, καθώς ο Κλουζό είχε ανακτήσει το διαμάντι την τελευταία φορά που το έκλεψαν (στο Ροζ Πάνθηρα). Ο Κλουζό υποβιβάστηκε προσωρινά σε απλό μπάτσο από το αφεντικό του, τον Επιθεωρητή Τσαρλς Ντρέιφους (Χέρμπερτ Λομ), ο οποίος τον περιφρονεί σε σημείο εμμονής, αλλά η γαλλική κυβέρνηση αναγκάζει τον Ντρέιφους να τον επαναφέρει. Ο Κλουζό λαμβάνει με χαρά τα νέα και αναχωρεί κανονικά για τον Λούγκας, αλλά όχι πριν αποκρούσει μια αιφνιδιαστική επίθεση από τον υπηρέτη του Κάτο (Μπερτ Κουούκ), ο οποίος είχε διαταχθεί να το κάνει για να κρατήσει τον Επιθεωρητή ενεργό.


The Return of the Pink Panther 1975

Καλό σενάριο για επιστροφή και πιο ελεύθερες ερμηνείες, με ένα Peter Sellers να είναι ακόμα απολαυστικός. Για να σου πονέσει ο σιαγόνας από τα γέλια ΕΠΙ 3. Η 3η ταινία της σειράς και η αποθέωση της “ατάκας”.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Return_of_the_Pink_Panther

The Pink Panther Collection
The Return of the Pink Panther 1975 The Return of the Pink Panther 1975