The Pink Panther 1963


20 Top Movies

Tips:

Ο Ροζ Πάνθηρας (The Pink Panther) είναι μια αμερικανική κωμωδία του 1963 σε σκηνοθεσία Μπλέικ Έντουαρντς και διανομή από την United Artists. Το έγραψαν οι Maurice Richlin και Blake Edwards. Είναι η πρώτη δόση στο franchise The Pink Panther. Η ιστορία του ακολουθεί τον επιθεωρητή Jacques Clouseau καθώς ταξιδεύει από τη Ρώμη στην Cortina d'Ampezzo για να πιάσει έναν διαβόητο κλέφτη κοσμημάτων γνωστό ως "The Phantom" προτού καταφέρει να κλέψει ένα ανεκτίμητο διαμάντι γνωστό ως "The Pink Panther". Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι David Niven, Peter Sellers, Robert Wagner, Capucine και Claudia Cardinale.

Story:

Ως παιδί στο Λούγκας, η πριγκίπισσα Ντάλα λαμβάνει ένα δώρο από τον πατέρα της, τον Μαχαραγιά: τον «Ροζ Πάνθηρα», το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο. Αυτό το τεράστιο ροζ κόσμημα έχει ένα ασυνήθιστο ελάττωμα: κοιτάζοντας βαθιά την πέτρα, αντιλαμβάνεται κανείς έναν μικροσκοπικό αποχρωματισμό που μοιάζει με πάνθηρα. Είκοσι χρόνια αργότερα, η Ντάλα αναγκάστηκε να εξοριστεί μετά το θάνατο του πατέρα της και την επακόλουθη στρατιωτική κατάληψη της χώρας της. Η νέα κυβέρνηση κηρύσσει το πολύτιμο διαμάντι της ιδιοκτησία του λαού και ζητά από το Παγκόσμιο Δικαστήριο να καθορίσει την ιδιοκτησία. Ωστόσο, η Ντάλα αρνείται να το εγκαταλείψει.


The Pink Panther 1963

Για να σου πονέσει ο σιαγόνας από τα γέλια, εάν έχεις αυτό το είδος χιούμορ μέσα σου. Το χιούμορ στα καλύτερά του. Ο Πέτερ Σέλλερς είναι μέσα στους 5 καλύτερους ηθοποιούς της δικής μου λίστας. Ο επιθεωρητής Κλουζό είναι μέσα στους 5 καλύτερους χαρακτήρες της δικής μου λίστας.
Άρα εντελώς υποκειμενικά, θα αρκεστώ μόνο στο ότι: ΔΕΝ τον βαριέμαι. Κάθε φορά που βλέπω την ταινία ανακαλύπτω ακόμα ένα χιουμοριστικό στοιχείο. Την έχω δει 1.844 φορές.
Μαζί με το The Party και το Pink Panther 2 (A shot in the dark) είναι το δικό μου τρίο-γελάστε.

20 Top Movies


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Pink_Panther_(1963_film)

The Pink Panther Collection
The Pink Panther 1963 The Pink Panther 1963 The Pink Panther 1963