The Hunt for Red October 1990

Tips:

Το The Hunt for Red October είναι μια αμερικανική ταινία θρίλερ υποβρυχίων του 1990 σε σκηνοθεσία John McTiernan, παραγωγή Mace Neufeld. Η ταινία είναι μια μεταφορά του ομώνυμου μπεστ σέλερ του 1984 μυθιστόρημα του Tom Clancy. Είναι το πρώτο μέρος της σειράς ταινιών με πρωταγωνιστή τον Jack Ryan. Πρωταγωνιστούν οι Sean Connery, Alec Baldwin, Scott Glenn, James Earl Jones, Joss Ackland, Tim Curry, Peter Firth, Jeffrey Jones, Stellan Skarsgård, Fred Thompson, Courtney B. Vance, Gates McFadden και Sam Neill. Τη μουσική σύνθεση του The Hunt for Red October συνέθεσε και διευθύνει ο Basil Poledouris.

Story:

Τον Νοέμβριο του 1984, ο σοβιετικός κυβερνήτης υποβρυχίου Marko Ramius λαμβάνει τη διοίκηση του Red October, ενός νέου υποβρυχίου με βαλλιστικούς πυραύλους, κατηγορίας Typhoon με «κίνηση κάμπιας», που το καθιστά μη ανιχνεύσιμο σε παθητικό σόναρ. Ο Ramius φεύγει από το λιμάνι στη βόρεια Ρωσία για να πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με το επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Alfa V. K. Konovalov, με διοικητή τον πρώην μαθητή του, πλοίαρχο Tupolev. Στη θάλασσα, ο Ράμιους σκοτώνει κρυφά τον πολιτικό αξιωματικό Ιβάν Πούτιν και μεταδίδει ψευδείς εντολές στο πλήρωμά του ότι πρέπει να διεξάγουν ασκήσεις πυραύλων στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Αμερικής. Το αμερικανικό επιθετικό υποβρύχιο USS Dallas, κλάσης Λος Άντζελες, το οποίο ακολουθούσε τον Κόκκινο Οκτώβριο, χάνει την επαφή μόλις αυτό μπει σε «κίνηση κάμπιας».
Ο αναλυτής της CIA και πρώην πεζοναύτης Τζακ Ράιαν εδρεύει στο Λονδίνο, αλλά επιστρέφει στην Ουάσιγκτον. Μετά από διαβούλευση με τον αντιναύαρχο James Greer, τον αναπληρωτή διευθυντή της CIA, ο Ryan ενημερώνει κυβερνητικούς αξιωματούχους για τον Κόκκινο Οκτώβριο και την απειλή που συνιστά. Όταν μαθαίνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του Σοβιετικού Ναυτικού έχει αναπτυχθεί στον Ατλαντικό για να βρει και να βυθίσει το υποβρύχιο, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Ramius σχεδιάζει να αποστατήσει για να αποτρέψει ένα πυρηνικό χτύπημα. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Ράιαν υποθέτει ότι ο Ράμιους, ένας λιθουανός χήρος, με ελάχιστους προσωπικούς δεσμούς με τη Σοβιετική Ένωση, σχεδιάζει να αυτομολήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέφρι Πελτ δίνει στον Ράιαν τρεις ημέρες για να επιβεβαιώσει τη θεωρία του, προτού λάβει εντολή στο Ναυτικό των ΗΠΑ να βρει και να βυθίσει τον Κόκκινο Οκτώβριο. Ο Ράιαν ξεκινά για ραντεβού με ένα αεροπλανοφόρο στα μέσα του Ατλαντικού. Εν τω μεταξύ, μετά από κάποια καθυστέρηση, ο Τουπόλεφ λαμβάνει επίσης εντολές να αναχαιτίσει και να καταστρέψει τον Κόκκινο Οκτώβριο.


The Hunt for Red October 1990 Film

Κλασικό πατριωτικό σενάριο από την μετά εποχή του ψυχρού πολέμου. Καλές ερμηνείες με εξαιρετικό Sean Connery, με δυνατή πλοκή και λίγο σασπένς. Κρατάω μόνο το: μια καλή περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hunt_for_Red_October_(film)

Ελληνική συμμετοχή: Basil Poledouris

Jack Ryan Collection
The Hunt for Red October 1990 Film The Hunt for Red October 1990 Film