The Good Doctor 2011 Film

Tips:

Το The Good Doctor είναι μια αμερικανική ταινία θρίλερ του 2011 σε σκηνοθεσία Lance Daly και με πρωταγωνιστή τον Orlando Bloom ως τον ομώνυμο «καλό γιατρό». Πρωταγωνιστούν οι Orlando Bloom, Riley Keough, Taraji P. Henson, Rob Morrow, Michael Peña, Troy Garity, Molly Price, Wade Williams, Sorel Carradine, Evan Peters, Nathan Keyes, David Clennon, J.K. Simmons και Noël Thurman.
Δεν έχει σχέση με τις σειρές The Good Doctor (2017-2023) και Good Doctor (2013 South Korean).

Story:

Ο Βρετανός φοιτητής ιατρικής Μάρτιν Ε. Μπλέικ μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Νότιας Καλιφόρνια για να ξεκινήσει την εξειδίκευσή του. Εξωτερικά γοητευτικός, ο Μάρτιν είναι στην πραγματικότητα ένας ναρκισσιστής που λαχταρά να ασκήσει εξουσία πάνω στους άλλους. Αυτή η στάση τον αποξενώνει γρήγορα από τις νοσοκόμες, τις οποίες αντιλαμβάνεται ότι δεν τον σέβονται στο βαθμό που του αξίζει. Αφού ο Μάρτιν αποτυγχάνει να γίνει αγαπητός στους πρώτους ασθενείς του και καταλήγει σε αντιπαράθεση με τους ανωτέρους του, έρχεται η 18χρονη Νταϊάν Νίξον που υποφέρει από λοίμωξη στα νεφρά, την οποία θεραπεύει ο Μάρτιν. Η Νταϊάν και η οικογένειά της χαιρετίζουν τον Μάρτιν ως ήρωα, διογκώνοντας την αυτοεκτίμησή του. Καθώς η υγεία της Νταϊάν αρχίζει να βελτιώνεται, ο Μάρτιν αρχίζει να παραποιεί τα φάρμακά της και σκόπιμα να δυσκολεύει τη θεραπεία της, ενώ διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να την επαναφέρει στην υγεία της. Τελικά, πηγαίνει πολύ μακριά και σκοτώνει κατά λάθος την Νταϊάν όταν αποκοιμιέται κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ την παρακολουθεί, αφού γίνεται κρίσιμη η κατάστασή της.


The Good Doctor 2011 Film

Θεωρώ ότι αυτή η ταινία τρόμου είναι ένα καλό παράδειγμα για το πως να επηρεάσεις μαζικά πολλούς θεατές, με τον φόβο για την υγεία τους. Η εικόνα και ο ήχος έχουν την δύναμη για μαζική χειραγώγηση. Το μήνυμα σαφές: η υγεία πάνω απ’ όλα και ποιον γιατρό θα εμπιστευτείς.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μου αρέσουν τα θρίλερ τέτοιου είδους είναι γιατί προσπαθούν να “διεγείρουν” τις πιο απόκρυφες φοβίες. Αυτός είναι ο σκοπός και γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι εθιστικό, επικίνδυνο αλλά πολύ προσοδοφόρο. Εδώ δεν υπάρχει ψυχαγωγία και διασκέδαση, αλλά μόνο φόβος και οικονομικό κέρδος.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Good_Doctor_(2011_film)
The Good Doctor 2011 Film