Taken 2 2012 Film

Tips:

Το Taken 2 είναι μια αγγλόφωνη γαλλική ταινία δράσης-θρίλερ του 2012 σε σκηνοθεσία Olivier Megaton. Είναι η συνέχεια της ταινίας Taken του 2008 και η δεύτερη δόση της τριλογίας Taken. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 3 Οκτωβρίου 2012 στη Γαλλία. Μια τρίτη ταινία, Taken 3, κυκλοφόρησε στις 9 Ιανουαρίου 2015. Πρωταγωνιστούν οι Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Rade Šerbedžija, Leland Orser, Jon Gries, D.B. Sweeney, Kevork Malikyan, Olivier Rabourdin, Luenell και Luke Grimes.

Story:

Στην κηδεία του γιου του Μάρκο και των συνεργατών του στο Tropojë, ο αρχηγός της αλβανικής μαφίας και ανεξάρτητος τρομοκράτης Murad Hoxha ορκίζεται να εκδικηθεί τον δολοφόνο του γιου του. Ταξιδεύοντας στο Παρίσι με τους άνδρες του, ανακρίνει και βασανίζει τον πρώην Γάλλο πράκτορα της DGSE που έγινε διεφθαρμένος αξιωματικός της Εθνικής Αστυνομίας Ζαν Κλοντ Πιτρέλ, του οποίου η επαγγελματική κάρτα βρέθηκε στο σημείο του θανάτου του Μάρκο, αλλά δεν βρίσκει πληροφορίες. Στη συνέχεια, δωροδοκεί έναν διεφθαρμένο αστυνομικό για τα αρχεία του Pitrel και συμπεραίνει ότι ο παλιός φίλος του Pitrel, Bryan Mills, ήταν υπεύθυνος και κάνει διακοπές στην Κωνσταντινούπολη.
Εν τω μεταξύ, ο Bryan μόλις ολοκλήρωσε την τριήμερη δουλειά του στην ασφάλεια για έναν πλούσιο σεΐχη της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και εκπλήσσεται από την πρώην σύζυγό του, Lenore, και την κόρη του, Kim, που έρχονται να τον επισκεφτούν. Καθώς βγαίνουν για μεσημεριανό γεύμα με τη Lenore την επόμενη μέρα, ο Bryan εντοπίζει τους άνδρες του Murad να τους ακολουθούν. Λέει στη Λενόρ να τρέξει και προσπαθεί να ξεπεράσει τους Αλβανούς, αλλά τελικά παραδίδεται όταν αυτοί αιχμαλωτίζουν τη Λενόρ. Συνειδητοποιώντας ότι η Kim είναι επίσης στόχος, ο Bryan την καλεί στο ξενοδοχείο και της λέει να κρυφτεί στην ντουλάπα για να ξεφύγει από τους απαγωγείς. Αποφεύγει σχεδόν τη σύλληψη όταν οι απαγωγείς αναγκάζονται να τραπούν σε φυγή αφού πυροβολούν δύο φρουρούς ασφαλείας.
Ανακτώντας τις αισθήσεις του, ο Μπράιαν βρίσκεται δεμένος σε έναν σωλήνα πάνω από το κεφάλι του σε ένα άδειο υπόγειο. Χρησιμοποιεί ένα κρυφό μικροσκοπικό κινητό κρυμμένο στην κάλτσα του για να επικοινωνήσει με την Κιμ και της δίνει εντολή να πάει στην αμερικανική πρεσβεία. Αντίθετα, τον πείθει να την αφήσει να τη βοηθήσει. Ανοίγοντας την θήκη εξοπλισμού του πατέρα της, η Kim παίρνει μια χειροβομβίδα και την πυροδοτεί σε μια κοντινή ταράτσα. Ο ήχος που προκύπτει επιτρέπει στον Μπράιαν να της δώσει οδηγίες για τον τριγωνισμό της τοποθεσίας του. Οι μαφιόζοι φέρνουν τη Λενόρ, της κάνουν μια μικρή τομή στο λαιμό και την κρεμούν ανάποδα για να αιμορραγήσει. Μόλις φύγουν, ο Bryan ελευθερώνεται και μετά η Lenore. Στη συνέχεια βάζει την Κιμ να πυροδοτήσει άλλες δύο χειροβομβίδες για να βρει τη θέση του και της λέει να ψάξει για λίγο ατμό μέσα από μια καμινάδα για να την οδηγήσει στην τοποθεσία του. Η Κιμ πετάει ένα όπλο στην καμινάδα, το οποίο χρησιμοποιεί ο Μπράιαν για να σκοτώσει τους φρουρούς που τον κρατούν αιχμάλωτο.


Taken 2 2012 Film

Η ίδια συνταγή με την 1η, με καλύτερο σενάριο και πολύ δράση. Η πλοκή και το σασπένς στο Taken 2, θεωρώ ότι είναι καλό παράδειγμα για το πως είναι μια καλή ταινία περιπέτειας και δράσης.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Taken_2

Taken Collection

Taken 2 2012 Film photo album


Taken 2 2012 Film
Taken 2 2012 Film Taken 2 2012 Film