Taken 2008 Film

Tips:

Το Taken (με τίτλο επίσης 96 Hours και The Hostage) είναι μια αγγλόφωνη γαλλική ταινία δράσης-θρίλερ του 2008 σε σκηνοθεσία Pierre Morel από μια ιστορία που γράφτηκε από τους Luc Besson και Robert Mark Kamen. Ξεκίνησε επίσης το franchise Taken και ακολούθησαν δύο συνέχειες Taken 2 (2012) και Taken 3 (2014) καθώς και μια τηλεοπτική σειρά που έκανε πρεμιέρα το 2017 στο NBC με τον Clive Standen να απεικονίζει μια νεότερη (και εναλλακτική) έκδοση του Bryan Mills. Πρωταγωνιστούν οι Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Katie Cassidy, Leland Orser, Jon Gries, David Warshofsky, Holly Valance και Xander Berkeley.

Story:

Ο Bryan Mills είναι ένας πρώην Πράσινος Μπερές και αξιωματικός της CIA που προσπαθεί να οικοδομήσει μια στενότερη σχέση με τη 17χρονη κόρη του Kim, η οποία ζει με τη μητέρα της (την πρώην σύζυγό του) Lenore και τον πλούσιο πατριό της Stuart. Ενώ επιβλέπει την ασφάλεια σε μια συναυλία της ποπ σταρ Sheerah, ο Bryan τη σώζει από την επίθεση ενός φαν της με μαχαίρι. Από ευγνωμοσύνη, η Sheerah προσφέρεται να ζητήσει από έναν προπονητή φωνητικών να αξιολογήσει την Kim ως τραγουδίστρια. Πριν προλάβει ο Μπράιαν να της πει για την προσφορά, η Κιμ του ζητά την άδεια να ταξιδέψει στο Παρίσι με την καλύτερή της φίλη Αμάντα. Ο Μπράιαν αρχικά αρνείται λόγω ανησυχίας για την ασφάλειά της, αλλά τελικά δέχεται. Στο αεροδρόμιο, ο Bryan μαθαίνει ότι η Kim του είπε ψέματα και ότι τα κορίτσια σχεδιάζουν να ακολουθήσουν τους U2 κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας τους.
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, η Kim και η Amanda συναντούν έναν όμορφο νεαρό άγνωστο που ονομάζεται Peter που προσφέρεται να μοιραστούν ένα ταξί. Η Κιμ και η Αμάντα πηγαίνουν στο διαμέρισμα των ξαδέρφων της Αμάντα, όπου η Κιμ μαθαίνει ότι τα ξαδέρφια βρίσκονται στην Ισπανία. Αφού απάντησε σε μια κλήση του Μπράιαν, η Κιμ βλέπει άντρες να μπαίνουν στο διαμέρισμα και να απαγάγουν την Αμάντα. Όταν η Kim σύρεται έξω από το κρυφτό, φωνάζει την περιγραφή του απαγωγέα της, ακολουθώντας τις οδηγίες του πατέρα της. Ο Bryan ακούει κάποιον να αναπνέει στο τηλέφωνο και λέει στον ακροατή ότι δεν θα κυνηγήσει τους απαγωγείς εάν ελευθερώσουν την κόρη του, αλλά τους προειδοποιεί ότι η άρνηση να αποδεχθεί την προσφορά του θα οδηγήσει στον θάνατό τους. Ο ακροατής απαντά μόνο "καλή τύχη" και τερματίζει την κλήση. Ο Sam, ένας παλιός φίλος και πρώην συνάδελφος του Bryan, συμπεραίνει ότι οι απαγωγείς είναι μέρος ενός αλβανικού κυκλώματος σεξουαλικής διακίνησης και προσδιορίζει τον ακροατή ως το αφεντικό της μαφίας Marko Hoxha. Με βάση προηγούμενες απαγωγές, η Κιμ πρέπει να βρεθεί εντός 96 ωρών διαφορετικά πιθανότατα θα χαθεί για πάντα.


Taken 2008 Film

Καλό σενάριο για αστυνομική περιπέτεια, με καλή σκηνοθεσία. Μια Αμερικάνικη ταινία, με Γαλλική παραγωγή που συνδιάζει την πολύ δράση, με την ταιριαστή ερμηνεία του Liam Neeson και αρκετό σασπένς.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Taken_(film)

Taken Collection

Taken 2008 Film photo album


Taken 2008 Film
Taken 2008 Film Taken 2008 Film