Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker 2019

Tips:

Το Star Wars: The Rise of Skywalker (επίσης γνωστό ως Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker) είναι μια αμερικανική επική διαστημική ταινία όπερας του 2019 σε παραγωγή, σενάριο και σκηνοθεσία J. J. Abrams. Το cast του συγκροτήματος περιλαμβάνει την Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong'o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Η Kelly Marie Tran, ο Ian McDiarmid και ο Billy Dee Williams.

Story:

Τοποθετημένο ένα χρόνο μετά το The Last Jedi, το Rise of Skywalker ακολουθεί την Rey, τον Finn και τον Poe Dameron καθώς ηγούνται της τελικής στάσης της Αντίστασης ενάντια στον Ανώτατο Ηγέτη Kylo Ren και το First Order, οι οποίοι βοηθούνται από την επιστροφή του νεκρού Γαλαξιακού Αυτοκράτορα, Palpatine.


Ο Kylo Ren αποκτά έναν δρομοσκοπητή Sith που οδηγεί στον πλανήτη Exegol. Εκεί, βρίσκει έναν αναστημένο Αυτοκράτορα Πάλπατιν, ο οποίος αποκαλύπτεται ως η δύναμη πίσω από τον Σνόουκ και το Πρώτο Τάγμα. Ο Πάλπατιν αποκαλύπτει το Τελικό Τάγμα - μια τεράστια αρμάδα από Καταστροφείς Αστέρων Σιθ - και διατάζει τον Κάιλο να βρει και να σκοτώσει τη Ρέι, η οποία συνεχίζει την εκπαίδευσή της στους Τζεντάι υπό την ηγέτη της Αντίστασης Λέια Οργκάνα. Ο Πόε Ντάμερον και ο Φιν παραδίδουν πληροφορίες από έναν κατάσκοπο του Πρώτου Τάγματος ότι ο Πάλπατιν είναι στον Έξεγκολ. Η Ρέι διαβάζει στις σημειώσεις του Λουκ Σκαϊγουόκερ ότι ένας οδοιπόρος των Σιθ μπορεί να τους οδηγήσει εκεί. Η Rey, ο Finn, ο Poe, ο Chewbacca, ο BB-8 και το C-3PO αναχωρούν στο Millennium Falcon στον έρημο πλανήτη Pasaana, όπου είναι κρυμμένο ένα στοιχείο για έναν wayfinder.
Ο Kylo ξεκινά έναν δεσμό μέσω της Force με τη Rey για να ανακαλύψει την τοποθεσία της. Ταξιδεύει στην Πασαάνα με τους Ιππότες του Ρεν. Με τη βοήθεια του Lando Calrissian, η Rey και οι φίλοι της βρίσκουν το στοιχείο - ένα στιλέτο με κείμενο Sith, το οποίο ο προγραμματισμός του C-3PO του απαγορεύει να ερμηνεύσει - και τα λείψανα ενός δολοφόνου Sith που ονομάζεται Ochi και του πλοίου του, τα οποία αναγνωρίζει η Rey. Η Ρέι αισθάνεται τον Kylo κοντά και τον αντικρίζει, ενώ το First Order αιχμαλωτίζει το Falcon, τον Chewbacca και το στιλέτο. Προσπαθώντας να σώσει τον Τσουμπάκα, η Ρέι καταστρέφει κατά λάθος ένα μεταφορικό μέσο πρώτης τάξης με αστραπή δύναμης. Πιστεύοντας ότι ο Chewbacca είναι νεκρός, η ομάδα δραπετεύει με το πλοίο του Ochi. Ταξιδεύουν στο Kijimi, όπου ο droidsmith Babu Frik εξάγει το κείμενο των Sith από τη μνήμη του C-3PO, αποκαλύπτοντας τις συντεταγμένες του οδοσκοπητή. Η Ρέι αισθάνεται ότι ο Τσουμπάκα είναι ζωντανός σε ένα Καταστροφέα Αστέρων Πρώτης Τάξης και τον σώζει με τη βοήθεια του λαθρέμπορου Ζόρι. Η Ρέι ανακτά το στιλέτο και βιώνει απωθημένες αναμνήσεις των γονιών της. Μονομαχεί με τον Kylo, ο οποίος αποκαλύπτει ότι είναι η εγγονή του Palpatine από τον πατέρα τους. Προβλέποντας τη δύναμή της, ο Πάλπατιν είχε διατάξει στον Ότσι να βρει τη νεαρή Ρέι, αλλά οι γονείς της την έκρυψαν στο Τζάκου, ωθώντας τον Ότσι να τους σκοτώσει με το στιλέτο. Σε αντίθεση με τον Kylo, ο στρατηγός Hux σώζει τον Poe, τον Finn και τον Chewbacca από την εκτέλεση, αποκαλύπτοντας τον εαυτό του ως κατάσκοπο. Η Ρέι και οι φίλοι της δραπετεύουν, ενώ ο Χαξ εκτελείται από τον στρατηγό Πράιντ. Η ομάδα πετάει με το Falcon στις συντεταγμένες του οδοσκοπίου, σε ένα φεγγάρι στο σύστημα Endor.
Εκεί, βρίσκουν αποστάτες με επικεφαλής τον Τζάνα, τους οποίους στρατολογούν στην Αντίσταση. Η Ρέι ανασύρει τον wayfinder από τα συντρίμμια του δεύτερου Άστρου του Θανάτου, αλλά συναντά τον Κάιλο, ο οποίος καταστρέφει τον οδοιπόρο και μονομαχούν. Σε μια μεταθανάτια πράξη, η Λέια αποσπά την προσοχή του Κάιλο μέσω της Δύναμης και η Ρέι τον νικά. Διαισθανόμενη τον θάνατο της Leia και την ενοχή της, η Rey θεραπεύει τον Kylo και παίρνει τον μαχητή του TIE για να αυτοεξοριστεί στο Ahch-To. Εν τω μεταξύ, ο Kylo συνομιλεί με μια ανάμνηση του πατέρα του, Han Solo. Απορρίπτει το φωτόσπαθό του και ανακτά την ταυτότητά του ως Μπεν Σόλο. Για να τραβήξει την Ρέι έξω, ο Πάλπατιν αναπτύσσει τον στόλο των Σιθ και στέλνει έναν Καταστροφέα Αστέρων για να καταστρέψει τον Κιτζίμι. Στο Ahch-To, το πνεύμα του Luke's Force ενθαρρύνει τη Rey να αντιμετωπίσει τον Palpatine και της δίνει το φωτόσπαθο της Leia. Η Ρέι φεύγει για τον Έξεγκολ με το μαχητικό X-wing του Λουκ, χρησιμοποιώντας το οδοσκοπητή από το πλοίο του Κάιλο.
Η Ρέι μεταδίδει τις συντεταγμένες της στο R2-D2, επιτρέποντας στην Αντίσταση, με επικεφαλής τώρα τον Πόε και τον Φιν, να την ακολουθήσει στο Έξεγκολ. Εκεί, αντιμετωπίζει τον Πάλπατιν, ο οποίος απαιτεί να τον σκοτώσει, ώστε το πνεύμα του να κατακτήσει το σώμα της. Η Αντίσταση επιτίθεται στον στόλο των Σιθ, ενώ ο Μπεν κατατροπώνει τους Ιππότες του Ρεν και ενώνεται με την Ρέι. Ο Πάλπατιν αισθάνεται τη δύναμή τους ως «μια δυάδα στη Δύναμη» και την αποστραγγίζει για να αναζωογονήσει το σώμα του. Ο Lando φτάνει με ενισχύσεις από όλο τον γαλαξία, συμπεριλαμβανομένων των Babu και Zorii. Ο Πάλπατιν ανικανοποιεί τον Μπεν και επιτίθεται στον στόλο της Αντίστασης με αστραπή δύναμης. Αποδυναμωμένη, η Ρέι ακούει τις φωνές των περασμένων Τζεντάι, που της δίνουν δύναμη. Ο Πάλπατιν της επιτίθεται με κεραυνό, αλλά η Ρέι τον εκτρέπει χρησιμοποιώντας τα φωτόσπαθα του Λουκ και της Λέια, καταστρέφοντάς τον πριν πεθάνει η ίδια. Ο Μπεν χρησιμοποιεί τη Δύναμη για να αναβιώσει την Ρέι, θυσιάζοντας τον εαυτό του, και φιλιούνται πριν πεθάνει. Η Αντίσταση καταστρέφει τις εναπομείνασες δυνάμεις των Σιθ, ενώ οι άνθρωποι σε όλο τον γαλαξία ξεσηκώνονται ενάντια στο Πρώτο Τάγμα.
Η Αντίσταση γιορτάζει τη νίκη της. Η Ρέι επισκέπτεται το εγκαταλελειμμένο σπίτι του Λουκ στο Τατουίν και θάβει τα φωτόσπαθα του Λουκ και της Λέια. Ένας περαστικός ρωτά το όνομά της. Βλέποντας τα πνεύματα του Luke και της Leia's Force κοντά, εκείνη απαντά, "Rey Skywalker".



Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker 2019

Λίγη δράση, πολύ επική πλοκή με γλυκανάλατο love story και καθόλου σασπένς. Θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση με περιπέτεια. Πολύ επικό και συμβατικό μήνυμα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_The_Rise_of_Skywalker

Star Wars Collection

Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker 2019 photo album


Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker 2019 Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker 2019
Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker 2019