Star Wars: Episode VIII The Last Jedi 2017

Tips:

Το Star Wars: The Last Jedi (γνωστό και ως Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi) είναι μια αμερικανική επική διαστημική ταινία όπερας του 2017, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Rian Johnson. Παραγωγή Lucasfilm και διανομή Walt Disney Studios Motion Pictures. Το The Last Jedi είναι μέρος μιας νέας τριλογίας ταινιών που ανακοινώθηκε μετά την εξαγορά της Lucasfilm από τη Disney τον Οκτώβριο του 2012. Παρήχθη από την πρόεδρο της Lucasfilm Kathleen Kennedy και τον Ram Bergman και την εκτελεστική παραγωγή του σκηνοθέτη του The Force Awakens J. J. Abrams. Ο John Williams, συνθέτης των προηγούμενων επεισοδιακών ταινιών, επέστρεψε για να συνθέσει τη μουσική. Διάφορες σκηνές γυρίστηκαν στο Skellig Michael στην Ιρλανδία. Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει τους Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Andy Serkis, Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern και Benicio del Toro.
Η ταινία περιλαμβάνει την πρώτη μεταθανάτια κινηματογραφική παράσταση της Φίσερ, που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2016, και η ταινία είναι αφιερωμένη σε αυτήν.

Story:

Ο Τελευταίος Τζεντάι ακολουθεί τη Ρέι καθώς αναζητά τη βοήθεια του Λουκ Σκαϊγουόκερ, με την ελπίδα να αλλάξει το ρεύμα για την Αντίσταση στον αγώνα εναντίον του Κάιλο Ρεν και του Πρώτου Τάγματος, ενώ ο στρατηγός Λέια Οργκάνα, Φιν και Πόε Ντάμερον προσπαθούν να ξεφύγουν από το Πρώτο Τάγμα και την επίθεση στον στόλο της Αντίστασης.


Λίγο μετά τη μάχη της Βάσης Στάρκιλερ, η στρατηγός Λέια Οργκάνα και οι δυνάμεις της Αντίστασης εκκενώνουν τη βάση τους όταν φθάνει ο στόλος του Πρώτου Τάγματος. Ενάντια στις εντολές της Leia, ο Poe Dameron οδηγεί μια δαπανηρή αντεπίθεση που καταστρέφει ένα dreadnought First Order. Ο υπόλοιπος στόλος της Resistance διαφεύγει στο υπερδιάστημα, αλλά το First Order χρησιμοποιεί μια συσκευή για να τα παρακολουθεί και επιτίθεται ξανά. Ο Kylo Ren διστάζει να πυροβολήσει στο επικεφαλής του πλοίου της Αντίστασης αφού αντιλήφθηκε την παρουσία της μητέρας του Leia στο πλοίο, αλλά οι πτέρυγες του καταστρέφουν τη γέφυρα, σκοτώνοντας τους περισσότερους από τους ηγέτες της Resistance. Η Λέια σύρεται στο διάστημα αλλά επιβιώνει χρησιμοποιώντας τη Δύναμη. Ενώ η Λέια αναρρώνει, ο Αντιναύαρχος Χόλντο αναλαμβάνει τη διοίκηση της Αντίστασης. Εξαντλώντας τα καύσιμα, ο υπόλοιπος στόλος καταδιώκεται από το First Order.
Στο Ahch-To, η Rey προσπαθεί να στρατολογήσει τον Luke Skywalker στην Αντίσταση. Υπό την αυτοεξορία, ο Λουκ αρνείται να βοηθήσει και δηλώνει ότι οι Τζεντάι πρέπει να τελειώσουν. Μετά από ενθάρρυνση από το R2-D2, συμφωνεί να δώσει στην Ρέι τρία μαθήματα για τους τρόπους της Δύναμης. Δελεασμένη από τη σκοτεινή πλευρά, η Rey αναζητά απαντήσεις για τους γονείς της και αρχίζει να επικοινωνεί με τον Kylo μέσω της Δύναμης, κάτι που τους προβληματίζει και τους δύο. Ο Kylo λέει στην Rey ότι ο Luke φοβόταν τη δύναμή του. Ο Λουκ ομολογεί ότι σκέφτηκε στιγμιαία να σκοτώσει τον Κάιλο όταν αισθάνθηκε ότι ο Σνόουκ τον διέφθειρε, κάτι που ώθησε τον Κάιλο να καταστρέψει το νέο Τάγμα των Τζεντάι του Λουκ. Πεπεισμένη ότι ο Kylo μπορεί να λυτρωθεί, η Rey φεύγει από το Ahch-To. Ο Λουκ ετοιμάζεται να κάψει τη βιβλιοθήκη των Τζεντάι αλλά διστάζει. Το πνεύμα του κυρίου του Γιόντα εμφανίζεται και καταστρέφει τη βιβλιοθήκη προκαλώντας έναν κεραυνό. Ενθαρρύνει τον Λουκ να μάθει από την αποτυχία του.
Εν τω μεταξύ, ο Πόε εμπιστεύεται στον Φιν, στον μηχανικό Ρόουζ και στον ΒΒ-8 μια μυστική αποστολή να απενεργοποιήσουν τη συσκευή παρακολούθησης της Πρώτης Τάξης. Ο Maz Kanata τους κατευθύνει στην πόλη του καζίνο Canto Bight, όπου συναντούν τον χάκερ DJ. Καταδιωκόμενοι από την τοπική ασφάλεια, δραπετεύουν από το Canto Bight με τη βοήθεια παιδιών με στάβλους και αγωνιστικών ζώων που άφησαν ελεύθερους. Ο Finn, η Rose και ο DJ διεισδύουν στη ναυαρχίδα του Snoke αλλά αιχμαλωτίζονται από τον Captain Phasma. Η Rey διεισδύει επίσης στη ναυαρχίδα και αιχμαλωτίζεται από τον Kylo, ο οποίος τη φέρνει μπροστά στον Snoke. Ο Σνόουκ αποκαλύπτει ότι συνέδεσε τα μυαλά τους για να ανακαλύψουν πού βρίσκεται ο Λουκ.
Ο Holdo σχεδιάζει να εκκενώσει τα υπόλοιπα μέλη της Αντίστασης χρησιμοποιώντας μικρά μεταφορικά σκάφη. Πιστεύοντας ότι το σχέδιό της είναι “δειλό” και μάταιο, ο Πόε οδηγείται σε μια ανταρσία. Μια ανανεομένη Λέια ζαλίζει τον Πόε με έναν εκτοξευτήρα και προχωρά στην εκκένωση. Ο Χόλντο παραμένει στο πλοίο ως δόλωμα για να παραπλανήσει τον στόλο του Σνόουκ καθώς οι άλλοι καταφεύγουν σε μια εγκαταλελειμμένη βάση στο Κρεϊτ. Ο DJ αγοράζει την ελευθερία του αποκαλύπτοντας το σχέδιο της Αντίστασης στον στρατηγό Χαξ και ο στόλος της Πρώτης Τάξης αρχίζει να πυροβολεί κατά των μεταφορικών μέσων εκκένωσης, καταστρέφοντας πολλά. Με εντολή να σκοτώσει την Ρέι, ο Κάιλο σκοτώνει τον Σνόουκ και νικά την Πραιτοριανή φρουρά του με τη βοήθειά της. Η Rey ελπίζει ότι ο Kylo έχει εγκαταλείψει τη σκοτεινή πλευρά, αλλά αντ' αυτού της ζητά να κυβερνήσει τον γαλαξία μαζί του. Αρνούμενη, τον πολεμά για τον έλεγχο του φωτόσπαθου του Λουκ, διχοτομώντας το όπλο. Η Holdo θυσιάζεται περνώντας τη ναυαρχίδα του Snoke στο υπερδιάστημα, ακρωτηριάζοντας τον στόλο First Order. Η Ρέι γλιτώνει από την καταστροφή ενώ ο Κάιλο ανακηρύσσει τον εαυτό του Ανώτατο Ηγέτη. Το BB-8 ελευθερώνει τον Φιν και την Ρόουζ. νικούν το Phasma και ενώνονται με τους επιζώντες στο Crait. Όταν φτάνει το First Order, ο Πόε, ο Φιν και η Ρόουζ επιτίθενται με απαρχαιωμένα ταχύμετρα. Ο Rey και ο Chewbacca απομακρύνουν τους μαχητές του TIE με το Millennium Falcon, ενώ η Rose εμποδίζει τον Finn να θυσιαστεί. Το Πρώτο Τάγμα διεισδύει στο φρούριο της Αντίστασης χρησιμοποιώντας πολιορκητικό πυροβόλο.
Ο Λουκ εμφανίζεται και αντιμετωπίζει το Πρώτο Τάγμα, επιτρέποντας στην Αντίσταση να δραπετεύσει. Ο Kylo διατάζει τις δυνάμεις του Πρώτου Τάγματος να πυροβολήσουν τον Λουκ, αλλά δεν τον βλάπτουν. Στη συνέχεια εμπλέκει τον Λουκ σε μια μονομαχία με φωτόσπαθο. Μόλις χτυπήσει τον Λουκ, ο Κάιλο συνειδητοποιεί ότι ο Λουκ δεν είναι φυσικά παρών, αλλά προβάλλει την εικόνα του μέσω της Δύναμης. Η Ρέι βοηθά την Αντίσταση να δραπετεύσει με το Falcon. Εξαντλημένος, ο Λουκ πεθαίνει ειρηνικά στο Ahch-To και γίνεται ένα με τη Δύναμη. Η Ρέι και η Λέια αντιλαμβάνονται τον θάνατό του και η Λέια λέει στην Ρέι ότι η Αντίσταση μπορεί να ξανασηκωθεί. Στο Canto Bight, οι stablehands αφηγούνται την ιστορία του Luke Skywalker. Στη συνέχεια, ένας από αυτούς μετακινεί μια σκούπα με τη Δύναμη και κοιτάζει στο διάστημα.



Star Wars: Episode VIII The Last Jedi 2017

Καθαρά επικό με νουάρ στοιχεία και αρκετό χιούμορ με ειρωνεία. Αρκετή δράση αλλά δεν μου πέρασε το μεγαλείο της 1ης και 2ης ταινίας.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_The_Last_Jedi

Star Wars Collection

Star Wars: Episode VIII The Last Jedi 2017 photo album


Star Wars: Episode VIII The Last Jedi 2017 Star Wars: Episode VIII The Last Jedi 2017
Star Wars: Episode VIII The Last Jedi 2017