Star Wars: Episode VII - The Force Awakens 2015

Tips:

Το Star Wars: The Force Awakens (γνωστό και ως Star Wars: Episode VII - The Force Awakens) είναι μια αμερικανική επική διαστημική ταινία όπερας του 2015, σε παραγωγή, σε σενάριο και σκηνοθεσία J. J. Abrams. Η συνέχεια του Return of the Jedi (1983), είναι η έβδομη ταινία στο "Skywalker Saga". Το καστ περιλαμβάνει τους Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Max von Sydow, Daniel Craig, Michael Giacchino, Nigel Godrich, Tim Rose, Mike Quinn, Erik Bauersfeld, Kipsang Rotich, Kenny Baker, Ewan McGregor, Frank Oz, Alec Guinness, Gwendoline Christie, Ken Leung, Simon Pegg, Greg Grunberg, Kiran Shah, Jessica Henwick, Hannah John-Kamen, Thomas Brodie-Sangster, Kate Fleetwood, Billie Lourd, Emun Elliott, Maisie Richardson-Sellers, Harriet Walter, Andrew Jack portrays Resistance Major Caluan Ematt.[60] Additionally, Crystal Clarke, Pip Andersen, Christina Chong, Amybeth Hargreaves, Leanne Best, Judah Friedlander, Kevin Smith και Miltos Yerolemou.

Story:

Τοποθετημένο τριάντα χρόνια μετά το Return of the Jedi, το The Force Awakens ακολουθεί την αναζήτηση των Rey, Finn, Poe Dameron και Han Solo για τον Luke Skywalker και τον αγώνα τους στην Αντίσταση, με επικεφαλής τον στρατηγό Leia Organa και βετεράνους της Rebel Alliance, ενάντια στον Kylo Ren και το Πρώτο Τάγμα, διάδοχος της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.


Τριάντα χρόνια μετά τη Μάχη του Έντορ, το Πρώτο Τάγμα έχει αναδυθεί από την πεσμένη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία και επιδιώκει να τερματίσει τη Νέα Δημοκρατία. Η Αντίσταση, με επικεφαλής την στρατηγό Leia Organa, αντιτίθεται στο Πρώτο Τάγμα. Η Λέια αναζητά τον δίδυμο αδερφό της, Λουκ Σκαϊγουόκερ, ο οποίος αγνοείται. Στον έρημο πλανήτη Jakku, ο πιλότος της Resistance Poe Dameron λαμβάνει έναν χάρτη με την τοποθεσία του Luke. Καταδρομείς πρώτης τάξης με διοικητή τον Kylo Ren φτάνουν και αιχμαλωτίζουν τον Poe. Το droid του, BB-8, δραπετεύει με τον χάρτη και συναντά την Rey, μια μοναχική ρακοσυλλέκτη. Ο Kylo βασανίζει τον Πόε χρησιμοποιώντας τη Δύναμη και μαθαίνει για το BB-8. Ο Stormtrooper FN-2187, απογοητευμένος από το First Order, σώζει τον Poe και δραπετεύουν με ένα κλεμμένο μαχητικό TIE. Όταν μαθαίνει ότι το FN-2187 δεν έχει άλλο όνομα, ο Πόε τον ονομάζει «Φιν». Καθώς κατευθύνονται στο Jakku για να ανακτήσουν το BB-8, ένα First Order Star Destroyer τους πυροβολεί και προσγειώνονται. Ο Φιν επιζεί και υποθέτει ότι ο Πόε σκοτώθηκε αφού βρήκε το σακάκι του στο ναυάγιο. Ο Finn συναντά την Rey και τον BB-8, αλλά το First Order τους παρακολουθεί και εξαπολύει αεροπορική επιδρομή. Η Rey, ο Finn και ο BB-8 κλέβουν το Millennium Falcon και δραπετεύουν από τον Jakku.
Το Falcon ανακαλύπτεται και επιβιβάζεται από τον Han Solo και τον Chewbacca. Συμμορίες που επιδιώκουν να ρυθμίσουν τα χρέη με τον Χαν επιτίθενται, αλλά η ομάδα δραπετεύει στο Falcon. Στη βάση Starkiller του First Order, έναν πλανήτη που μετατράπηκε σε υπερόπλο, ο Ανώτατος Ηγέτης Snoke εγκρίνει το αίτημα του στρατηγού Hux να χρησιμοποιήσει το όπλο για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία. Ο Snoke αμφισβητεί την ικανότητα του Kylo να αντιμετωπίζει τα συναισθήματα που περιβάλλουν τον πατέρα του, Han Solo, τον οποίο ο Kylo δηλώνει ότι δεν σημαίνει τίποτα για αυτόν.
Στο Falcon, ο Han διαπιστώνει ότι ο χάρτης του BB-8 είναι ημιτελής. Στη συνέχεια εξηγεί ότι ο Λουκ προσπάθησε να ξαναχτίσει το Τάγμα των Τζεντάι αλλά αυτοεξορίστηκε όταν ένας μαθητευόμενος γύρισε στη σκοτεινή πλευρά, κατέστρεψε τον ναό του Λουκ και έσφαξε τους άλλους μαθητευόμενους. Το πλήρωμα ταξιδεύει στον πλανήτη Takodana και συναντά τον ιδιοκτήτη της καντίνας Maz Kanata, ο οποίος προσφέρει βοήθεια για να φτάσει το BB-8 στην Αντίσταση. Η Δύναμη τραβά τη Ρέι σε ένα απομονωμένο θησαυροφυλάκιο, όπου βρίσκει το φωτόσπαθο του Λουκ. Βιώνει ανησυχητικά οράματα και μιας παιδικής ανάμνησης ενός πλοίου που την αφήνει στο Jakku. Η Ρέι αρνείται το φωτόσπαθο στην προσφορά του Μαζ και φεύγει στο δάσος. Ο Maz δίνει στον Φιν το φωτόσπαθο για φύλαξη.
Η βάση Starkiller καταστρέφει τη Νέα Δημοκρατία και τους τέσσερις γειτονικούς της πλανήτες, αφήνοντας την Αντίσταση μόνη της. Το First Order επιτίθεται στην Takodana σε αναζήτηση του BB-8. Ο Han, ο Chewbacca και ο Finn σώζονται από μαχητές της Resistance X-wing με επικεφαλής τον Poe, ο οποίος επέζησε από τη συντριβή. Η Leia φτάνει στην Takodana με το C-3PO και ξανασμίγει με τον Han. Εν τω μεταξύ, ο Kylo αιχμαλωτίζει τη Rey, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι είχε δει τον χάρτη, και την πηγαίνει στη βάση Starkiller, αλλά εκείνη αντιστέκεται στις προσπάθειές του να διαβάσει το μυαλό του. Ο Σνόουκ διατάζει τον Κάιλο να του φέρει την Ρέι. Ανακαλύπτοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Δύναμη, η Ρέι δραπετεύει χρησιμοποιώντας ένα κόλπο για το μυαλό των Τζεντάι σε έναν φρουρό.
Στη βάση της Αντίστασης, το BB-8 βρίσκει τον R2-D2, ο οποίος ήταν σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης από την εξαφάνιση του Λουκ. Καθώς η Βάση Starkiller ετοιμάζεται να πυροβολήσει άλλη μια φορά, η Αντίσταση σχεδιάζει να την καταστρέψει και να επιτεθεί στον θερμικό ταλαντωτή της. Χρησιμοποιώντας το Falcon, οι Han, Chewbacca και Finn διεισδύουν στην εγκατάσταση, βρίσκουν την Rey και φυτεύουν εκρηκτικά. Ο Χαν έρχεται αντιμέτωπος με τον Κάιλο, αποκαλώντας τον με το όνομα Μπεν, και τον εκλιπαρεί να εγκαταλείψει τη σκοτεινή πλευρά. Ο Kylo φαίνεται να το σκέφτεται αλλά τελικά σκοτώνει τον Han. Ο Chewbacca πυροβολεί τον Kylo, τραυματίζοντάς τον, και πυροδοτεί τα εκρηκτικά, επιτρέποντας στον Poe να επιτεθεί και να καταστρέψει τον θερμικό ταλαντωτή της βάσης.
Ο Kylo καταδιώκει την Rey και τον Finn στο δάσος, όπου αφήνει αναίσθητη την Rey. Ο Φιν χρησιμοποιεί το φωτόσπαθο για να μονομαχήσει με τον Kylo αλλά γρήγορα νικιέται. Η Rey ξυπνά, παίρνει το φωτόσπαθο και νικά τον Kylo σε μια μονομαχία. Ο Snoke διατάζει τον Hux να του φέρει τον Kylo για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. Ο Τσουμπάκα σώζει την Ρέι και τον τραυματισμένο Φιν και δραπετεύουν με το Falcon. Καθώς οι δυνάμεις της Αντίστασης φεύγουν, η Βάση Σταρκίλερ εκρήγνυται. Το R2-D2 ξυπνά και αποκαλύπτει τον υπόλοιπο χάρτη, ο οποίος δείχνει τον ωκεάνιο πλανήτη Ahch-To. Οι Rey, Chewbacca και R2-D2 ταξιδεύουν στο Ahch-To με το Falcon. Η Ρέι βρίσκει τον Λουκ στην κορυφή ενός γκρεμού σε ένα απομακρυσμένο νησί και του χαρίζει το φωτόσπαθό του.



Star Wars: Episode VII - The Force Awakens 2015

Η ανασύνταξη του Κακού, δίνει νέα πνοή στην ιστορία. Πολύ δράση με ρετρό επανεμφάνηση των Σόλο, Λέια και Λούκ, αλλά με μια άγουρη συνέχεια της ιστορίας. Νέα πρόσωπα-απόγονοι, με νέα παρουσίαση της πλοκής και με πιο σκοτεινό σενάριο.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_The_Force_Awakens

Ελληνική συμμετοχή: Miltos Yerolemou

Star Wars Collection

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens 2015 photo album


Star Wars: Episode VII - The Force Awakens 2015 Star Wars: Episode VII - The Force Awakens 2015 Star Wars: Episode VII - The Force Awakens 2015
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens 2015