Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983

Tips:

Το Return of the Jedi (επίσης γνωστό ως Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi) είναι μια αμερικανική επική διαστημική ταινία όπερας του 1983 σε σκηνοθεσία του Richard Marquand. Το σενάριο είναι των Lawrence Kasdan και George Lucas από μια ιστορία του Lucas, ο οποίος ήταν και ο εκτελεστικός παραγωγός. Η συνέχεια των Star Wars (1977) και The Empire Strikes Back (1980), είναι η τρίτη δόση της αρχικής τριλογίας Star Wars, η τρίτη ταινία που θα παράγεται και η έκτη χρονολογική ταινία στο "Skywalker Saga" . Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, David Prowse, Kenny Baker, Peter Mayhew, Ian McDiarmid, David Prowse, James Earl Jones (voice), Sebastian Shaw, Alec Guinness, Toby Philpott, Michael Pennington, Kenneth Colley, Michael Carter, Denis Lawson, Tim Rose, Dermot Crowley, Caroline Blakiston, Warwick Davis, Jeremy Bulloch, Femi Taylor, Annie Arbogast, Claire Davenport, Jack Purvis, Mike Edmonds, Jane Busby, Malcom Dixon, Mike Cottrell, Nicki Reade και Frank Oz.

Story:

Τοποθετημένο ένα χρόνο μετά το The Empire Strikes Back, η Galactic Empire κατασκευάζει ένα δεύτερο αστέρι του θανάτου για να εξοντώσει την Rebel Alliance. Έχοντας πληροφορίες ότι ο Αυτοκράτορας θα βρίσκεται στο πλοίο, ο Στόλος των Επαναστατών ξεκινά μια επίθεση πλήρους κλίμακας στο Άστρο του Θανάτου με την ελπίδα να καταστρέψει τόσο αυτό όσο και τον Αυτοκράτορα. Εν τω μεταξύ, ο ήρωας των επαναστατών Λουκ Σκαϊγουόκερ, τώρα Ιππότης Τζεντάι, παλεύει να φέρει τον πατέρα του, Νταρθ Βέιντερ, πίσω στη φωτεινή πλευρά της Δύναμης.


Ένα χρόνο μετά τη σύλληψη και τη φυλάκιση του Han Solo σε καρβονίτη, το C-3PO και το R2-D2 μπαίνουν στο παλάτι του άρχοντα του εγκλήματος Jabba the Hutt στο Tatooine. Έχουν σταλεί ως δώρο καλής θέλησης από τον Λουκ Σκαϊγουόκερ, ο οποίος ελπίζει να σώσει τον Χαν. Μεταμφιεσμένη σε κυνηγό επικηρυγμένων, η πριγκίπισσα Λέια διεισδύει στο παλάτι με το πρόσχημα ότι έχει αιχμαλωτίσει τον Chewbacca. Απελευθερώνει τον Χαν από τον καρβονίτη, αλλά πιάνεται από τον Τζάμπα και υποδουλώνεται. Ο Λουκ φτάνει για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των φίλων του, αλλά ο Τζάμπα τον αφήνει μέσα από μια καταπακτή για να τον φάει ένα rancor. Αφού ο Λουκ σκοτώσει το θηρίο, ο Τζάμπα αποφασίζει ότι αυτός, ο Χαν και ο Τσουμπάκα θα ταΐσουν τον Σάρλακ, ένα θανατηφόρο τέρας που κατοικεί στο έδαφος. Αφού ο R2-D2 πετάει στον Luke το νέο του φωτόσπαθο, η ομάδα φίλων μάχεται με τους πολεμιστές του Jabba στη φορτηγίδα του. Κατά τη διάρκεια του χάους, ο Boba Fett πέφτει στο λάκκο του sarlacc και η Leia στραγγαλίζει μέχρι θανάτου την Jabba με τις αλυσίδες της. Μετά την καταστροφή της φορτηγίδας του Τζάμπα, η ομάδα δραπετεύει.
Καθώς οι άλλοι έχουν ραντεβού με την Rebel Alliance, ο Luke επιστρέφει στο Dagobah για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του Jedi με τον Yoda, ο οποίος πεθαίνει όταν φτάνει. Πριν πεθάνει ο Yoda, επιβεβαιώνει ότι ο Darth Vader είναι ο πατέρας του Luke και πρώην ιππότης Jedi, ο Anakin Skywalker. Ενημερώνει επίσης τον Λουκ ότι υπάρχει και άλλος Σκαϊγουόκερ. Αμέσως μετά, το πνεύμα της δύναμης του Obi-Wan Kenobi λέει στον Luke ότι η Leia είναι η δίδυμη αδερφή του και ότι πρέπει να αντιμετωπίσει ξανά τον Vader για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και να νικήσει την Αυτοκρατορία.
Η Συμμαχία μαθαίνει ότι η Αυτοκρατορία κατασκευάζει ένα δεύτερο Άστρο του Θανάτου υπό την επίβλεψη του Αυτοκράτορα. Ο σταθμός προστατεύεται από μια ενεργειακή ασπίδα στο δασικό φεγγάρι του Έντορ. Για να καταστρέψει τη γεννήτριά του, ο Χαν ηγείται μιας ομάδας κρούσης που περιλαμβάνει τον Λουκ, τη Λέια και τον Τσουμπάκα. Μόλις βρεθεί στο φεγγάρι, η ομάδα κερδίζει την εμπιστοσύνη μιας φυλής Ewoks μετά από μια αρχική σύγκρουση. Αργότερα, ο Λουκ λέει στη Λέια ότι είναι η αδερφή του και ότι ο Βέιντερ είναι ο πατέρας τους. Ο Λουκ παραδίδεται στα Αυτοκρατορικά στρατεύματα και οδηγείται ενώπιον του Βέιντερ, αλλά δεν καταφέρνει να τον πείσει να απορρίψει τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης.
Ο Λουκ αναφέρεται στον Αυτοκράτορα, ο οποίος σκοπεύει να τον στρέψει στη σκοτεινή πλευρά και του αποκαλύπτει επίσης ότι οι φίλοι του Λουκ στο Έντορ και ο στόλος των Rebel κατευθύνονται σε μια παγίδα. Στο δασικό φεγγάρι, η ομάδα του Χαν αιχμαλωτίζεται από τις αυτοκρατορικές δυνάμεις, αλλά μια αντεπίθεση από τους Ewoks επιτρέπει στους Επαναστάτες να διεισδύσουν στη γεννήτρια ασπίδας. Εν τω μεταξύ, ο Lando Calrissian και ο ναύαρχος Ackbar ηγούνται της επίθεσης των Rebel στο Death Star, βρίσκοντας την ασπίδα του ακόμα ενεργή και τον αυτοκρατορικό στόλο να τους περιμένει.
Ο Αυτοκράτορας αποκαλύπτει στον Λουκ ότι το Άστρο του Θανάτου είναι πλήρως επιχειρησιακό και διατάζει την εκτόξευση του τεράστιου λέιζερ του, το οποίο καταστρέφει ένα διαστημόπλοιο των Rebel. Προσκαλεί τον Λουκ να ενδώσει στον θυμό του και να αγκαλιάσει τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης. Ο Λουκ του επιτίθεται, αλλά ο Βέιντερ επεμβαίνει και μονομαχούν με φωτόσπαθο. Ο Βέιντερ αισθάνεται ότι ο Λουκ έχει μια αδερφή και απειλεί να τη γυρίσει στη σκοτεινή πλευρά αν ο Λουκ δεν τον ακολουθήσει. Έξαλλος, ο Λουκ επιτίθεται στον Βέιντερ και του κόβει το προσθετικό χέρι. Ο αυτοκράτορας διατάζει τον Λουκά να σκοτώσει τον πατέρα του, αλλά ο Λουκάς αρνείται. Σε απάντηση, ο Αυτοκράτορας βασανίζει τον Λουκά με την αστραπή της δύναμης. Μη διατεθειμένος να αφήσει τον γιο του να πεθάνει, ο Βέιντερ προδίδει τον Αυτοκράτορα ρίχνοντάς τον κάτω από ένα φρεάτιο μέχρι τον θάνατο του. Ο Βέιντερ τραυματίζεται θανάσιμα και ζητά από τον Λουκ να βγάλει τη μάσκα του σε μια στιγμή συμφιλίωσης πριν πεθάνει.
Αφού η ομάδα κρούσης Rebel καταστρέψει τη γεννήτρια ασπίδας, ο Lando οδηγεί μαχητικά πλοία στον πυρήνα του Death Star. Ενώ ο στόλος των Rebel καταστρέφει το πλοίο διοίκησης Imperial, ο Lando και ο πιλότος του X-wing Wedge καταστρέφουν τον κύριο αντιδραστήρα του Death Star και δραπετεύουν πριν εκραγεί ο σταθμός. Ο Λουκ φέρνει το σώμα του πατέρα του στο Έντορ, όπου το καίει πριν ξανασμίξει με τους φίλους του. Καθώς οι Επαναστάτες γιορτάζουν τη νίκη τους, ο Λουκ παρατηρεί τα πνεύματα της Δύναμης του Όμπι-Ουάν, του Γιόντα και του Άνακιν να στέκονται κοντά του.



Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983

Δεν είμαι εδώ, όπως και πολλοί πιτσιρικάδες (τότε) που τρέχαμε να βρούμε τον δάσκαλό μας. Η 3η ταινία Star Wars μας διδάσκει ότι μπορείς να είσαι και Καλός και Υπερ-μαγικός μάγκας. Για την Αμερική το μήνυμα άλλο: πάψε να είσαι αγαθιάρης (chicken - loser) και πολέμησε για να βγείς πρώτος. Παραμύθι αλλά καλή περιπέτεια φαντασίας.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Return_of_the_Jedi

Star Wars Collection

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983 photo album


Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983 Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983 Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983