Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 1980

Tips:

Το The Empire Strikes Back (γνωστό και ως Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back) είναι μια αμερικανική επική διαστημική ταινία όπερας του 1980 σε σκηνοθεσία του Irvin Kershner από σενάριο των Leigh Brackett και Lawrence Kasdan, βασισμένη σε μια ιστορία του George Lucas. Το καστ περιλαμβάνει τους Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, David Prowse, Kenny Baker, Peter Mayhew, Alec Guinness, John Hollis και Frank Oz.

Story:

Τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Star Wars, η ταινία αφηγείται τη μάχη μεταξύ της μοχθηρής Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, με επικεφαλής τον Αυτοκράτορα, και της Συμμαχίας των Επαναστατών, με επικεφαλής την Πριγκίπισσα Λέια. Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ εκπαιδεύεται για να κυριαρχήσει στη Δύναμη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ισχυρό άρχοντα των Σιθ, Νταρθ Βέιντερ.


Τρία χρόνια μετά την καταστροφή του Άστρου του Θανάτου, ο Αυτοκρατορικός στόλος, με επικεφαλής τον Νταρθ Βέιντερ, στέλνει ανιχνευτές σε όλο τον γαλαξία σε αναζήτηση της Συμμαχίας των Επαναστατών. Ένας ανιχνευτής εντοπίζει τη βάση των ανταρτών στον παγωμένο πλανήτη Hoth. Ένας ουάμπα αιχμαλωτίζει τον Λουκ Σκαϊγουόκερ πριν προλάβει να ερευνήσει την ανιχνευτή, αλλά δραπετεύει χρησιμοποιώντας τη Δύναμη για να ανακτήσει το φωτόσπαθό του και να πληγώσει το θηρίο. Προτού ο Λουκ υποκύψει στην υποθερμία, το πνεύμα της Δύναμης του αποθανόντος μέντορά του, Όμπι-Ουάν Κενόμπι, τον καθοδηγεί να πάει στον βάλτο πλανήτη Νταγκόμπα για να εκπαιδευτεί ως Ιππότης Τζεντάι υπό τον Δάσκαλο Τζεντάι Γιόντα. Ο Χαν Σόλο ανακαλύπτει τον Λουκ και τον απομονώνει από τις καιρικές συνθήκες μέχρι να σωθούν το επόμενο πρωί.
Έχοντας ειδοποιηθεί για την τοποθεσία των Επαναστατών, η Αυτοκρατορία εξαπολύει μια επίθεση μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας περιπατητές AT-AT, αναγκάζοντας τους Επαναστάτες να εκκενώσουν τη βάση. Ο Han, η πριγκίπισσα Leia, το C-3PO και ο Chewbacca δραπετεύουν στο Millennium Falcon, αλλά η υπεροδήγηση του πλοίου δυσλειτουργεί. Κρύβονται σε ένα πεδίο αστεροειδών, όπου ο Χαν και η Λέια πλησιάζουν περισσότερο ο ένας την άλλη, μέσα στην ένταση. Ο Βέιντερ καλεί αρκετούς κυνηγούς επικηρυγμένων, συμπεριλαμβανομένου του Μπόμπα Φετ, για να βρουν το Millennium Falcon. Αποφεύγοντας τον αυτοκρατορικό στόλο, η ομάδα του Χαν ταξιδεύει στην πλωτή Cloud City στον πλανήτη φυσικού αερίου Bespin, ο οποίος κυβερνάται από τον παλιό του φίλο Lando Calrissian. Ο Φετ τους παρακολουθεί εκεί και ο Βέιντερ αναγκάζει τον Λάντο να παραδώσει την ομάδα στην Αυτοκρατορία, γνωρίζοντας ότι ο Λουκ θα τους βοηθήσει.
Εν τω μεταξύ, ο Luke ταξιδεύει με το R2-D2 και το X-wing μαχητικό του στο Dagobah, όπου προσγειώνεται. Γνωρίζει τον Γιόντα, ένα μικρόσωμο πλάσμα που τον αποδέχεται διστακτικά ως μαθητευόμενο του Τζεντάι αφού συνεννοήθηκε με το πνεύμα του Όμπι-Ουάν. Ο Γιόντα εκπαιδεύει τον Λουκ να κυριαρχήσει στην φωτεινή πλευρά της Δύναμης και να αντισταθεί στα αρνητικά συναισθήματα που θα τον παρασύρουν στη σκοτεινή πλευρά, όπως έκανε ο Βέιντερ. Ο Λουκ παλεύει να ελέγξει τον θυμό και την παρορμητικότητα του και αποτυγχάνει να κατανοήσει τη φύση της Δύναμης μέχρι να δει το Γιόντα να τη χρησιμοποιεί για να αιωρήσει το X-wing από το βάλτο. Ο Λουκ προαισθάνεται τον Χαν και τη Λέια να πονάνε και, παρά τις διαμαρτυρίες του Όμπι-Ουάν και του Γιόντα, εγκαταλείπει την εκπαίδευσή του για να τους σώσει. Αν και ο Obi-Wan πιστεύει ότι ο Luke είναι η μόνη τους ελπίδα, ο Yoda ισχυρίζεται ότι "υπάρχει και άλλη".
Η Λέια ομολογεί τον έρωτά της για τον Χαν προτού ο Βέιντερ τον παγώσει με καρβονίτη για να ελέγξει αν η διαδικασία θα φυλακίσει με ασφάλεια τον Λουκ. Ο Χαν επιζεί και δίνεται στον Φετ, ο οποίος σκοπεύει να εισπράξει το μπόνους του από τον Τζάμπα τον Χατ. Ο Λάντο ελευθερώνει τη Λέια και τον Τσουμπάκα, αλλά είναι πολύ αργά για να σταματήσουν τη φυγή του Φετ. Η ομάδα μάχεται πίσω στο Falcon και φεύγει από την πόλη. Ο Λουκ φτάνει και εμπλέκει τον Βέιντερ σε μια μονομαχία με φωτόσπαθο πάνω από τον κεντρικό αεραγωγό της πόλης. Ο Βέιντερ νικά τον Λουκ, κόβοντας το δεξί του χέρι και χωρίζοντάς τον από το φωτόσπαθό του. Προτρέπει τον Λουκ να αγκαλιάσει τη σκοτεινή πλευρά και να τον βοηθήσει να καταστρέψει τον κύριό του, τον Αυτοκράτορα, ώστε να κυβερνήσουν τον γαλαξία μαζί. Ο Λουκ αρνείται, επικαλούμενος τον ισχυρισμό του Όμπι-Ουάν ότι ο Βέιντερ σκότωσε τον πατέρα του, ωθώντας τον Βέιντερ να αποκαλύψει ότι είναι ο πατέρας του Λουκ. Ταραγμένος, ο Λουκ πέφτει από τον άξονα αέρα και εκτινάσσεται κάτω από την πλωτή πόλη, σε μια κεραία. Μέσω της Δύναμης η Λέια τον ακούει και το Falcon επιστρέφει για να τον σώσει. Δέχονται επίθεση από μαχητές TIE, αλλά παρακάμπτουν τη σύλληψη από το Vader's Star Destroyer όταν το R2-D2 επισκευάζει την υπεροδήγηση του Falcon και το σκάφος δραπετεύει.
Αφού η ομάδα ενταχθεί στον στόλο των επαναστατών, το χέρι του Λουκ που λείπει αντικαθίσταται από ένα ρομποτικό πρόσθετο. Αυτός, η Leia, ο C-3PO και ο R2-D2, καθώς και οι Lando και Chewbacca αναχωρούν με το Falcon για να βρουν τον Han.



Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 1980

Οι χαρακτήρες παίρνουν την τελική μορφή τους και η μάχη των αιωνίων (καλό-κακό), από παραμύθι θα γίνει η πραγματικότητα Σου. Ούτε ο Ε.Τ. δεν είχε φανεί ακόμα. Παραμύθι αλλά καλή περιπέτεια φαντασίας.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Empire_Strikes_Back

Star Wars Collection

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 1980 photo album


Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 1980 Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 1980
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 1980