Star Wars: Episode IV - A New Hope 1977

Tips:

Το Star Wars (με τον αναδρομικό τίτλο Star Wars: Episode IV - A New Hope) είναι μια αμερικανική επική διαστημική όπερα του 1977 σε σενάριο και σκηνοθεσία του George Lucas. Το καστ περιλαμβάνει τους Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Peter Cushing, Alec Guinness, David Prowse, James Earl Jones, Anthony Daniels, Kenny Baker και Peter Mayhew.

Story:

Διαδραματίζεται "πριν από πολύ καιρό" σε ένα φανταστικό σύμπαν όπου ο γαλαξίας κυβερνάται από την τυραννική Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, η ιστορία επικεντρώνεται σε μια ομάδα αγωνιστών της ελευθερίας, γνωστής ως Rebel Alliance, που στοχεύουν να καταστρέψουν το νεότερο όπλο της Αυτοκρατορίας, το Death Star. Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ παγιδεύεται στη σύγκρουση ενώ μαθαίνει τους τρόπους μιας μεταφυσικής δύναμης γνωστής ως «η Δύναμη» από τον Δάσκαλο Τζεντάι Όμπι-Γουάν Κενόμπι.


Εν μέσω ενός γαλαξιακού εμφυλίου πολέμου, κατάσκοποι της Rebel Alliance έχουν κλέψει σχέδια για το Death Star, έναν κολοσσιαίο διαστημικό σταθμό που κατασκευάστηκε από την τυραννική Γαλαξιακή Αυτοκρατορία ικανή να καταστρέψει ολόκληρους πλανήτες. Η αυτοκρατορική γερουσιαστής Leia Organa από το Alderaan, κρυφά ηγέτης των ανταρτών, έχει λάβει τα σχηματικά σχέδια, αλλά το πλοίο της αναχαιτίζεται από έναν Imperial Star Destroyer υπό τη διοίκηση του αδίστακτου Darth Vader. Η Leia αιχμαλωτίζεται, αλλά τα droids R2-D2 και C-3PO δραπετεύουν με τα σχέδια, στον κοντινό πλανήτη Tatooine. Τα droids συλλαμβάνονται από έμπορους Jawa, που τα πουλούν στους αγρότες υγρασίας Owen και Beru Lars και στον ανιψιό τους, Luke Skywalker. Ενώ ο Luke καθαρίζει το R2-D2, ανακαλύπτει μια ηχογράφηση της Leia που ζητά βοήθεια από έναν πρώην σύμμαχο που ονομάζεται Obi-Wan Kenobi. Ο R2-D2 χάνεται και ενώ τον ψάχνει, ο Luke δέχεται επίθεση από Sand People. Τον σώζει ο Όμπι-Ουάν, ένας ηλικιωμένος ερημίτης. Ο Όμπι-Ουάν λέει στον Λουκ για το παρελθόν του ως ένας από τους Ιππότες Τζεντάι, ειρηνευτές της Γαλαξιακής Δημοκρατίας, οι οποίοι άντλησαν μυστικιστικές ικανότητες από τη «Δύναμη» αλλά κυνηγήθηκαν σχεδόν εξαφανίστηκαν από την Αυτοκρατορία. Ο Λουκ μαθαίνει ότι ο πατέρας του, επίσης Τζεντάι, πολέμησε δίπλα στον Όμπι-Ουάν κατά τη διάρκεια των Πολέμων των Κλώνων μέχρι που ο Βέιντερ, ο πρώην μαθητής του Όμπι-Ουάν, στράφηκε στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης και τον δολοφόνησε. Ο Όμπι-Ουάν προσφέρει στον Λουκ το παλιό φωτόσπαθο του πατέρα του, το χαρακτηριστικό όπλο των Τζεντάι.
Ο R2-D2 παίζει το πλήρες μήνυμα της Leia, στο οποίο παρακαλεί τον Obi-Wan να πάει τα σχέδια του Death Star στο Alderaan και να τα δώσει στον πατέρα της, έναν συνάδελφο βετεράνο, για ανάλυση. Ο Λουκ αρχικά απορρίπτει την προσφορά του Όμπι-Ουάν να τον συνοδεύσει στο Άλντερααν και να μάθει τους τρόπους της Δύναμης, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή αφού οι αυτοκρατορικοί δολοφονούν την οικογένειά του ενώ αναζητούν τα droids. Αναζητώντας μια διέξοδο από τον πλανήτη, ο Λουκ και ο Όμπι-Ουάν ταξιδεύουν στην πόλη Μος Άισλεϊ και προσλαμβάνουν τον Χαν Σόλο, έναν λαθρέμπορο που είναι χρεωμένος στον τοπικό μαφιόζο Τζάμπα τον Χατ. Καταδιωκόμενοι από τους stormtroopers, οι Luke, Obi-Wan, R2-D2 και C-3PO φεύγουν από το Tatooine με τον Han και τον συγκυβερνήτη του Wookiee, Chewbacca, με το πλοίο τους, το Millennium Falcon. Πριν το Falcon φτάσει στο Alderaan, ο διοικητής του Death Star Grand Moff Tarkin εξαλείφει τον πλανήτη με το γιγάντιο λέιζερ του σταθμού. Κατά την άφιξη, το Falcon συλλαμβάνεται από τη δέσμη έλξης του Death Star, αλλά η ομάδα δραπετεύει και διεισδύει στο σταθμό. Καθώς ο Obi-Wan φεύγει για να απενεργοποιήσει τη δέσμη της έλξης ο Luke πείθει τον Han και τον Chewbacca να τον βοηθήσουν να σώσει τη Leia, η οποία έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί αφού αρνήθηκε να αποκαλύψει τη θέση της βάσης των Rebel. Μετά την απενεργοποίηση της δέσμης έλξης, ο Όμπι-Ουάν θυσιάζεται σε μια μονομαχία με φωτόσπαθο εναντίον του Βέιντερ, κάτι που επιτρέπει στο υπόλοιπο γκρουπ να ξεφύγει από το Άστρο του Θανάτου. Χρησιμοποιώντας μια συσκευή παρακολούθησης στο Falcon, η Empire εντοπίζει τη βάση των Rebel στο φεγγάρι Yavin 4.
Η ανάλυση των σχεδίων του Death Star αποκαλύπτει μια κρυφή αδυναμία σε μια μικρή θύρα εξάτμισης που οδηγεί απευθείας στον αντιδραστήρα του σταθμού. Αφού εισπράξει την ανταμοιβή του για τη διάσωση της Λέια, ο Χαν αφήνει τους Επαναστάτες για να πληρώσει τον Τζάμπα. Ο Λουκ εντάσσεται στη μοίρα X-wing των Rebels σε μια απελπισμένη επίθεση ενάντια στο Αστέρι του Θανάτου που πλησιάζει. Στη μάχη που ακολούθησε, ο Βέιντερ ηγείται μιας μοίρας μαχητών TIE εναντίον των Επαναστατών και υφίστανται μεγάλες απώλειες. Ο Han και ο Chewbacca επιστρέφουν απροσδόκητα για να τους βοηθήσουν με το Falcon, αναχετίζοντας το πλοίο του Vader εκτός πορείας προτού καταφέρει να καταρρίψει τον Luke. Καθοδηγούμενος από τη φωνή του πνεύματος του Όμπι-Ουάν, ο Λουκ χρησιμοποιεί τη Δύναμη για να στοχεύσει τις τορπίλες του στη θύρα της εξάτμισης, προκαλώντας το Death Star να εκραγεί λίγες στιγμές πριν μπορέσει να πυροβολήσει στη βάση των Rebel. Σε μια θριαμβευτική τελετή, η Leia απονέμει τα μετάλλια Luke και Han για τον ηρωισμό τους.



Star Wars: Episode IV - A New Hope 1977

Με “τσάκωσε” από την πρώτη ματιά στην μεγάλη οθόνη. Βγήκα από τον σινεμά και παραπατούσα μέχρι το σπίτι. Πιστεύω ότι καταλάβατε πόσο φαντασμαγορικό ήταν το σινεμά στα ’70ς. Όταν ξεκινάς το Star Wars, απλά περιμένεις το επόμενο. Πρωτότυπο και πρωτόγνωρο για την εποχή του. Παραμύθι αλλά καλή περιπέτεια φαντασίας.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_(film)

Star Wars Collection

Star Wars: Episode IV - A New Hope 1977 photo album


Star Wars: Episode IV - A New Hope 1977 Star Wars: Episode IV - A New Hope 1977 Star Wars: Episode IV - A New Hope 1977
Star Wars: Episode IV - A New Hope 1977