Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith 2005

Tips:

Το Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith είναι μια αμερικανική επική διαστημική όπερα του 2005, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζορτζ Λούκας. Η συνέχεια των The Phantom Menace (1999) και Attack of the Clones (2002). Είναι η έκτη ταινία της σειράς ταινιών Star Wars, η τελευταία δόση της τριλογίας prequel του Star Wars και τρίτο χρονολογικό κεφάλαιο του "Skywalker Saga". Πρωταγωνιστούν οι Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson, Christopher Lee, Anthony Daniels, Kenny Baker, Peter Mayhew, Oliver Ford Davies, Ahmed Best, Silas Carson, Peter Cushing, Wayne Pygram, Frank Oz και George Lucas has a cameo as Baron Papanoida.

Story:

Το Revenge of the Sith διαδραματίζεται τρία χρόνια μετά την έναρξη των Πολέμων των Κλώνων όπως καθιερώθηκε στο Attack of the Clones. Οι Τζεντάι απλώνονται σε όλο τον γαλαξία σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας ενάντια στους Αυτονομιστές. Το Συμβούλιο των Τζεντάι στέλνει τον Όμπι-Ουάν Κενόμπι σε μια αποστολή να νικήσει τον στρατηγό Γκρίβους, τον αρχηγό του αυτονομιστικού στρατού, για να βάλει τέλος στον πόλεμο. Εν τω μεταξύ, μετά από οράματα της συζύγου του Πάντμε Αμιδάλα που πεθαίνει στη γέννα, ο Άνακιν Σκαϊγουόκερ αναλαμβάνει από το Συμβούλιο να κατασκοπεύσει τον Πάλπατιν, τον Ανώτατο Καγκελάριο της Γαλαξιακής Δημοκρατίας και, κρυφά, έναν Άρχοντα Σιθ. Ο Πάλπατιν χειραγωγεί τον Άνακιν να στραφεί στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης και να γίνει ο μαθητευόμενος του, ο Νταρθ Βέιντερ, με ευρείες συνέπειες για τον γαλαξία.


Σε τροχιά πάνω από το Coruscant, ο Obi-Wan Kenobi και ο Anakin Skywalker οδηγούν μια αποστολή για να σώσουν τον Ανώτατο Καγκελάριο Palpatine από τον κυβερνήτη των αυτονομιστών cyborg Στρατηγό Grievous. Αφού διείσδυσαν στη ναυαρχίδα του Grievous, ο Obi-Wan και ο Anakin πολεμούν τον Sith Lord Count Dooku, τον οποίο ο Anakin αποκεφαλίζει. Ο Γκρίεβους δραπετεύει από το κατεστραμμένο πλοίο προτού ο Όμπι-Ουάν και ο Άνακιν το προσγειώσουν στο Coruscant. Εκεί, ο Anakin ξανασμίγει με τη σύζυγό του Padmé Amidala. Αμέσως μετά, ο Anakin έχει οράματα για την έγκυο πλέον Padmé που πεθαίνει στη γέννα.
Ο Πάλπατιν διορίζει τον Άνακιν στο Συμβούλιο των Τζεντάι ως προσωπικό του εκπρόσωπο. Έχοντας δυσπιστία στον Πάλπατιν, το Συμβούλιο συμφωνεί, αλλά αρνείται να κάνει τον Άνακιν Δάσκαλο των Τζεντάι. Αντίθετα, του δίνουν εντολή να κατασκοπεύσει τον Πάλπατιν, μειώνοντας την πίστη του Άνακιν στους Τζεντάι. Εν τω μεταξύ, στο Utapau, ο Grievous μεταφέρει τους αυτονομιστές ηγέτες στον ηφαιστειακό πλανήτη Mustafar. Ο Obi-Wan ταξιδεύει στο Utapau όπου αντιμετωπίζει και σκοτώνει τον Grievous, ενώ ο Yoda ταξιδεύει στον πλανήτη Wookiee Kashyyyk για να τον υπερασπιστεί από την επίθεση των αυτονομιστών droid στους Wookiees.
Ο Πάλπατιν δελεάζει τον Άνακιν με τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης, υποσχόμενος ότι μπορεί να σώσει την Παντμέ. Ο Anakin συμπεραίνει ότι ο Πάλπατιν είναι ο Άρχοντας των Σιθ πίσω από τους Πολέμους των Κλώνων και αναφέρει την προδοσία του στον Μέις Γουίντου, ο οποίος αντιμετωπίζει και υποτάσσει τον Πάλπατιν, αφήνοντας τον τελευταίο παραμορφωμένο. Απελπισμένος για να σώσει την Padmé, ο Anakin εμποδίζει τον Windu να σκοτώσει τον Palpatine κόβοντας το δεξί του χέρι, ο οποίος στη συνέχεια στέλνει τον Windu να πέσει και να πεθάνει. Ο Άνακιν ορκίζεται στους Σιθ και ο Πάλπατιν τον αποδίδει ιππότη ως Νταρθ Βέιντερ. Ο Πάλπατιν εκδίδει το Διάταγμα 66, το οποίο διατάζει τους κλώνους στρατιώτες να σκοτώσουν τους στρατηγούς τους Τζεντάι σε όλο τον γαλαξία, ενώ ο Βέιντερ και ένα τάγμα κλώνων στρατιωτών σκοτώνουν τους υπόλοιπους Τζεντάι στο Ναό των Τζεντάι. Στη συνέχεια, ο Βέιντερ ταξιδεύει στο Μουσταφάρ για να δολοφονήσει τους ηγέτες των Αποσχιστών, ενώ ο Πάλπατιν δηλώνει αυτοκράτορας ενώπιον της Γαλαξιακής Γερουσίας, μετατρέποντας τη Δημοκρατία σε Γαλαξιακή Αυτοκρατορία. Καταγγέλλει τους Τζεντάι ως προδότες.
Ο Obi-Wan και ο Yoda επιστρέφουν στο Coruscant και μαθαίνουν ότι ο Anakin έχει στραφεί στη σκοτεινή πλευρά. Ο Γιόντα αναθέτει στον Όμπι-Ουάν να αντιμετωπίσει τον Βέιντερ ενώ αυτός αντιμετωπίζει τον Πάλπατιν. Ο Obi-Wan αναζητά την Padmé για να ανακαλύψει το που βρίσκεται ο Vader και αποκαλύπτει την προδοσία του. Η Πάντμε ταξιδεύει στο Μουσταφάρ - χωρίς να γνωρίζει ότι ο Όμπι-Ουάν έχει στοιβαχτεί στο πλοίο της - και παρακαλεί τον Βέιντερ να εγκαταλείψει τη σκοτεινή πλευρά. Όταν ο Όμπι-Ουάν εμφανίζεται, ένας εξαγριωμένος Βέιντερ πιστεύει ότι η Πάντμε τον πρόδωσε και την στραγγαλίζει. Ο Όμπι-Ουάν και ο Βέιντερ συμμετέχουν σε μια μονομαχία με φωτόσπαθο, η οποία τελειώνει με τον Όμπι-Ουάν να κόβει το αριστερό χέρι και τα δύο πόδια του Βέιντερ. Στη συνέχεια, ο Vader καίγεται ζωντανός από μια ροή λάβας, καθώς ο Obi-Wan ανακτά το φωτόσπαθο του Vader πριν τον αφήσει νεκρό.
Στο Coruscant, ο Yoda μάχεται με το Palpatine, με αποκορύφωμα ένα αδιέξοδο. Ο Yoda φεύγει με τον γερουσιαστή Bail Organa και ανασυντάσσεται με τον Obi-Wan και την Padmé στον πλανητοειδή Polis Massa. Η Padmé γεννά δίδυμα, τα οποία ονομάζει Luke και Leia. Πεθαίνει αμέσως μετά, εξακολουθώντας να πιστεύει ότι υπάρχει καλό στο Anakin. Ο Πάλπατιν ανακτά έναν μόλις ζωντανό Βέιντερ. Στο Coruscant, το ακρωτηριασμένο σώμα του Βέιντερ περιποιείται και περικλείεται σε μια μαύρη, θωρακισμένη στολή υποστήριξης ζωής. Όταν ρωτά για την Padmé, ο Palpatine λέει ότι ο Vader τη σκότωσε από οργή, αφήνοντας τον Vader συντετριμμένο.
Ο Όμπι-Ουάν και ο Γιόντα κρύβουν τη γέννηση των διδύμων από τους Σιθ και αποσύρονται στην εξορία μέχρι να αμφισβητηθεί η Αυτοκρατορία. Καθώς η κηδεία της Padmé είναι σε εξέλιξη στο Naboo, ο Palpatine και ο Vader επιβλέπουν την κατασκευή του Death Star. Ο Bail πηγαίνει τη Leia στο Alderaan για να τη μεγαλώσει ως κόρη του. Ο Όμπι-Ουάν παραδίδει τον Λουκ στον θετό του θείο Όουεν και Μπέρου Λαρς, στο Τατουίν. Ο Όμπι-Ουάν εγκαθίσταται εκεί κοντά ως ερημίτης ενώ παρακολουθεί τον νεαρό Λουκ.



Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith 2005

Το παραμύθι δένει με την δραματική ιστορία του Ανακινούν, που από καλός Τζεντάι γίνεται ο κακός Σιθ Νταρθ Βέιντερ. Η περιπέτεια έχει δευτερεύοντα ρόλο και κυριαρχεί ο γλυκανάλατος αγώνας του καλού με το κακό. Μέτριο αποτέλεσμα.
Έτσι λοιπόν πεθαίνει η ελευθερία, με ενθουσιώδες χειροκρότημα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_III_%E2%80%93_Revenge_of_the_Sith

Star Wars Collection

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith 2005 photo album


Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith 2005 Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith 2005
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith 2005