Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 2002

Tips:

Το Star Wars: Episode II – Attack of the Clones είναι μια αμερικανική επική διαστημική όπερα του 2002 σε σκηνοθεσία George Lucas και σενάριο George Lucas και Jonathan Hales. Η συνέχεια του The Phantom Menace (1999), είναι η πέμπτη ταινία της σειράς ταινιών Star Wars και δεύτερο χρονολογικό κεφάλαιο του "Skywalker Saga". Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson, Christopher Lee, Anthony Daniels, Kenny Baker, Temuera Morrison, Pernilla August, Ahmed Best, Oliver Ford Davies, Andy Secombe, Jack Thompson, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Peter Cushing και Frank Oz.

Story:

Η ιστορία διαδραματίζεται δέκα χρόνια μετά το The Phantom Menace, καθώς χιλιάδες πλανητικά συστήματα αποσχίζονται σιγά σιγά από τη Γαλαξιακή Δημοκρατία και εντάσσονται στη νεοσύστατη Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Συστημάτων, με επικεφαλής τον πρώην Δάσκαλο Τζεντάι, Κόμη Ντούκου. Με τον γαλαξία στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, ο Obi-Wan Kenobi ερευνά μια μυστηριώδη απόπειρα δολοφονίας του γερουσιαστή Padmé Amidala, η οποία τον οδηγεί να αποκαλύψει έναν στρατό κλώνων στην υπηρεσία της Δημοκρατίας και την αλήθεια πίσω από το αυτονομιστικό κίνημα. Εν τω μεταξύ, ο μαθητευόμενος του Άνακιν Σκαϊγουόκερ αναλαμβάνει να προστατεύσει την Αμιδάλα και αναπτύσσει μια μυστική σχέση μαζί της. Σύντομα, το τρίο γίνεται μάρτυρας της έναρξης μιας νέας απειλής για τον γαλαξία: των Πολέμων των Κλώνων.


Δέκα χρόνια μετά τη μάχη στο Ναμπού, η Γαλαξιακή Δημοκρατία απειλείται από ένα αυτονομιστικό κίνημα που οργανώθηκε από τον πρώην Δάσκαλο Τζεντάι Κόμη Ντούκου. Η πρώην βασίλισσα που έγινε γερουσιαστής Padmé Amidala ταξιδεύει στο Coruscant για να καταψηφίσει μια πρόταση για τη δημιουργία στρατού για να βοηθήσει τους Jedi ενάντια στην απειλή. Αποφεύγοντας σχεδόν μια απόπειρα δολοφονίας κατά την άφιξή της, τίθεται υπό την προστασία του Δάσκαλου Τζεντάι Όμπι-Γουάν Κενόμπι και του μαθητευόμενου του Άνακιν Σκαϊγουόκερ. Το ζευγάρι απέτρεψε μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας της Παντμέ. Υποτάσσουν τον δολοφόνο, Zam Wesell, του οποίου ο εργοδότης, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, τη σκοτώνει πριν αποκαλύψει την ταυτότητά του. Το Συμβούλιο των Τζεντάι αναθέτει στον Όμπι-Ουάν να βρει τον κυνηγό επικηρυγμένων, ενώ ο Άνακιν αναλαμβάνει να προστατεύσει την Πάντμε και να τη συνοδεύσει στο Ναμπού. Παρά τον Κώδικα Τζεντάι που απαγορεύει τις προσκολλήσεις, οι δυο τους ερωτεύονται.
Η αναζήτηση του Obi-Wan οδηγεί στο Kamino, έναν ωκεάνιο πλανήτη. Εκεί ανακαλύπτει ότι δημιουργείται ένας στρατός κλώνων για τη Δημοκρατία με το όνομα Sifo-Dyas, ενός νεκρού Δάσκαλου Τζεντάι. Ο κυνηγός επικηρυγμένων Jango Fett χρησιμεύει ως γενετικό πρότυπο. Ο Όμπι-Ουάν συμπεραίνει ότι ο Τζάνγκο είναι ο κυνηγός επικηρυγμένων που αναζητά, και μετά από μια σύντομη μάχη, τοποθετεί έναν φάρο στο πλοίο του Τζάνγκο, τον Σκλάβο Ι. Στη συνέχεια ακολουθεί τον Τζάνγκο και τον κλώνο γιο του, Μπόμπα, στον πλανήτη Γεονόσις. Εν τω μεταξύ, ο Anakin προβληματίζεται από τα οράματα της μητέρας του, Shmi, που πονάει, και επιστρέφει στον κόσμο του, το Tatooine, με τον Padmé για να τη σώσει. Ο Watto αποκαλύπτει ότι πούλησε τη Shmi στον αγρότη υγρασίας Cliegg Lars, ο οποίος στη συνέχεια την απελευθέρωσε και την παντρεύτηκε. Ο Cliegg λέει ότι οι Tusken Raiders απήγαγαν τη Shmi έναν μήνα νωρίτερα και είναι πιθανόν νεκρή. Ο Άνακιν τη βρίσκει στο κάμπινγκ του Τούσκεν, μόλις και μετά βίας ζωντανή. Αφού πεθαίνει στην αγκαλιά του, ένας εξαγριωμένος Anakin σφαγιάζει ολόκληρη τη φυλή. Αργότερα ομολογεί τις πράξεις του στον Padmé και ορκίζεται να αποτρέψει τους θανάτους όσων αγαπά.
Στο Geonosis, ο Obi-Wan ανακαλύπτει μια συγκέντρωση αυτονομιστών με επικεφαλής τον Count Dooku, ο οποίος αναπτύσσει έναν στρατό droid με τον Αντιβασιλέα Nute Gunray της Trade Federation, ο οποίος διέταξε τις απόπειρες δολοφονίας της Padmé. Ο Όμπι-Ουάν μεταδίδει τα ευρήματά του στο Συμβούλιο των Τζεντάι αλλά αιχμαλωτίζεται από αυτονομιστές ανδροειδή. Ο Dooku συναντά τον Obi-Wan στο κελί του και του εξηγεί ότι η Δημοκρατία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Sith Lord Darth Sidious. Προσκαλεί τον Όμπι-Ουάν να τον βοηθήσει να σταματήσει τη Σίντιους, αλλά ο Όμπι-Ουάν αρνείται. Ο εκπρόσωπος της Γερουσίας Τζαρ Τζαρ Μπινκς προτείνει μια επιτυχημένη ψηφοφορία για να παραχωρηθούν εξουσίες έκτακτης ανάγκης στον Καγκελάριο Πάλπατιν, επιτρέποντας στον στρατό των κλώνων να εξουσιοδοτηθεί.
Ο Anakin και η Padmé κατευθύνονται στο Geonosis για να σώσουν τον Obi-Wan. Ενώ βρίσκεται στο εργοστάσιο Geonosian droid, ο Anakin χάνει το φωτόσπαθό του πριν τους αιχμαλωτίσει ο Jango. Σε μια αρένα, ο Dooku καταδικάζει το τρίο σε θάνατο από τα χέρια τριών εξωγήινων θηρίων: ενός reek, ενός nexu και ενός acklay. Ένα τάγμα κλώνων στρατιωτών με επικεφαλής τον Yoda, τον Mace Windu και άλλους Τζεντάι φθάνει ξαφνικά. Ο Γουίντου αποκεφαλίζει τον Τζάνγκο κατά τη διάρκεια της μάχης που ακολούθησε. Ο Obi-Wan και ο Anakin αναχαιτίζουν τον Dooku και συμμετέχουν σε μια μονομαχία με φωτόσπαθο. Ο Dooku τραυματίζει τον Obi-Wan και κόβει το δεξί χέρι του Anakin. Ο Yoda επεμβαίνει και τους υπερασπίζεται. Για να αποσπάσει την προσοχή του Yoda, ο Dooku χρησιμοποιεί τη Δύναμη σε μια προσπάθεια να σκοτώσει τον Anakin και τον Obi-Wan. Ο Dooku δραπετεύει στο Coruscant και παραδίδει τα σχέδια για ένα υπερόπλο στον Sidious. Το Συμβούλιο των Τζεντάι ενοχλείται από τη δήλωση του Ντούκου ότι ο Σίντιους ελέγχει τη Γερουσία. Καθώς οι Τζεντάι αναγνωρίζουν την έναρξη των Πολέμων των Κλώνων, ο Άνακιν έχει εφοδιαστεί με ένα μηχανικό χέρι και παντρεύεται κρυφά την Πάντμε στο Ναμπού.



Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 2002

Στην 2η ταινία της Prequel τριλογίας, συνεχίζουν οι μέτριες ερμηνείες και απλά θα τις αποδεχτώ, για να απολαύσω την σειρά. Μπορεί ο Άνακιν Σκάιγόκερ να μεγάλωσε λίγο αλλά αυτή η αλαζονία-μικροπρέπεια με τον τρόπο που το δώσανε είναι πραγματικά αταίριαστη και βαρετή. Αρχίζει και “δένει” το παραμύθι με την περιπέτεια και το αποτέλεσμα ανεβαίνει πάνω από την μετριότητα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_II_%E2%80%93_Attack_of_the_Clones

Star Wars Collection

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 2002 photo album


Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 2002
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 2002