Spider-Man 2 Marvel 2004 Film

Tips:

Το Ο Spider-Man 2 είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωα του 2004 σε σκηνοθεσία Sam Raimi και σενάριο Alvin Sargent από μια ιστορία των Alfred Gough, Miles Millar και Michael Chabon. Βασισμένο στον ομώνυμο φανταστικό χαρακτήρα της Marvel Comics, είναι η δεύτερη δόση στην τριλογία του Spider-Man του Raimi και η συνέχεια του Spider-Man (2002). Πρωταγωνιστούν οι Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, Donna Murphy, J. K. Simmons, Daniel Gillies, Christine Estabrook, Bruce Campbell, Dylan Baker, Elizabeth Banks, John Paxton, Ted Raimi, Bill Nunn, Mageina Tovah, Cliff Robertson, Michael Papajohn.

Story:

Ο Πίτερ Πάρκερ αποξενώνεται τόσο από το έρωτά του, τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον όσο και από τον καλύτερο φίλο του Χάρι Όσμπορν και ανακαλύπτει ότι η θεία του Μέι αντιμετωπίζει έξωση. Βρίσκεται να υποφέρει προσωρινές αλλά επαναλαμβανόμενες απώλειες των δυνάμεών του, συχνά σε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή. Η Μέρι Τζέιν αρραβωνιάζεται τον αστροναύτη Τζον Τζέιμσον, τον γιο του εκδότη του Bugle J. Jonah Jameson. Ο Πίτερ υφίσταται μια συναισθηματική κατάρρευση λόγω της αδυναμίας του να ισορροπήσει τη ζωή του, με αποτέλεσμα το άγχος να του αφαιρεί τις δυνάμεις του. Σταματά να είναι Spider-Man, επιστρέφει στην κανονική του ζωή και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη Mary Jane. Τέλος, ομολογεί στη θεία Μέι την αλήθεια για το θάνατο του θείου Μπεν. Η θεία Μέι τον συγχωρεί, αλλά η αύξηση των ποσοστών εγκληματικότητας στην πόλη ανησυχεί τον Πίτερ.
Ο Χάρι, ο οποίος είναι τώρα επικεφαλής του τμήματος γενετικής και επιστημονικής έρευνας του Oscorp, χρηματοδοτεί ένα έργο ενέργειας σύντηξης από τον πυρηνικό επιστήμονα Otto Octavius, ο οποίος γίνεται φίλος και καθοδηγεί τον Peter. Κατά τον χειρισμό επικίνδυνων υλικών, ο Octavius φοράει μια ζώνη από ισχυρά ρομποτικά πλοκάμια με τεχνητή νοημοσύνη. Απαιτώντας το ισότοπο τρίτιο για να τροφοδοτήσει τον αντιδραστήρα του, ο Οκτάβιος επισκέπτεται τον Χάρι για να το απαιτήσει, απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσει εάν δεν συμμορφωθεί. Ο Χάρι συμφωνεί και ως αντάλλαγμα να του δώσει τον Spider-Man, τον οποίο εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι υπεύθυνος για το θάνατο του πατέρα του. Ο Octavius εντοπίζει τον Peter, του λέει να βρει τον Spider-Man και αιχμαλωτίζει τη Mary Jane. Ο κίνδυνος της αγαπημένης του, τον οδηγεί να βρει ξανά τις δυνάμεις του και κυνηγά τον Octavius ως Spider-Man. Καθώς μάχονται, πέφτουν σε ένα τρένο του μετρό της Νέας Υόρκης. Ο Octavius το σαμποτάρει και αφήνει τον Peter για να σώσει το τρένο. Μετά από πολλές προσπάθειες, τελικά το σώζει λίγο πριν το τρένο βυθιστεί στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, αλλά με μεγάλο κόστος. Ο Octavius αιχμαλωτίζει τον αποδυναμωμένο πλέον Peter και τον παραδίδει στον Χάρι. Ο Χάρι ετοιμάζεται να σκοτώσει τον Spider-Man, μόνο για να σοκαριστεί βλέποντας τον Peter κάτω από τη μάσκα. Ο Peter πείθει τον Χάρι να αφήσει στην άκρη τη σύγκρουσή τους για χάρη της Μέρι Τζέιν και να τον κατευθύνει στη φωλιά του Octavius. Πολεμούν καθώς η πυρηνική αντίδραση αρχίζει να απειλεί την πόλη. Ο Peter αποκαλύπτει την ταυτότητά του και πείθει τον Octavius να αφήσει το όνειρό του να πάει για καλό. Ο Octavius δίνει εντολή στα πλοκάμια να τον υπακούσουν και θυσιάζεται για να καταστρέψει το πείραμα. Η Μαίρη Τζέιν βλέπει την αληθινή ταυτότητα του Peter και του λέει ότι δεν μπορούν να είναι μαζί.
Εν τω μεταξύ, ο Χάρι τον επισκέπτεται σε όραμα ο πατέρα του σε έναν καθρέφτη, παρακαλώντας τον Χάρι να εκδικηθεί τον θάνατό του, αλλά ο Χάρι αρνείται να βλάψει τον Peter. Από απογοήτευση, ο Χάρι σπάει τον καθρέφτη, αποκαλύπτοντας ένα μυστικό δωμάτιο που περιέχει τον εξοπλισμό Green Goblin του πατέρα του. Την ημέρα του γάμου της, η Mary Jane εγκαταλείπει τον John στην εκκλησία και τρέχει στο διαμέρισμα του Peter με το νυφικό της. Αφού φιλιούνται, ακούνε τις σειρήνες της αστυνομίας και η Μέρι Τζέιν τον ενθαρρύνει να πάει να βοηθήσει ως Spider-Man.


Spider-Man 2 Marvel 2004 Film

Τα λάθη, η αφέλεια και οι παρεξηγήσεις είναι η καλύτερη τροφή του σεναρίου. Απλά μια παιδική ταινία, βασισμένη στην αμερικάνικη κουλτούρα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Spider-Man_2

Ελληνική χροιά: Michael Papajohn

Spider-Man Collection

Spider-Man 2 Marvel 2004 Film photo album


Spider-Man 2 Marvel 2004 Film Spider-Man 2 Marvel 2004 Film Spider-Man 2 Marvel 2004 Film Spider-Man 2 Marvel 2004 Film Spider-Man 2 Marvel 2004 Film Spider-Man 2 Marvel 2004 Film Spider-Man 2 Marvel 2004 Film
Spider-Man 2 Marvel 2004 Film Spider-Man 2 Marvel 2004 Film Spider-Man 2 Marvel 2004 Film Spider-Man 2 Marvel 2004 Film