Snowpiercer Film 2013

Tips:

Το Snowpiercer (Κορεάτικα: 설국열차; Hanja: 雪國列車; RR: Seolgungnyeolcha) είναι μια μετα-αποκαλυπτική ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του 2013 βασισμένη στο γαλλικό graphic μυθιστόρημα κλιματικής φαντασίας Le Transperceneige, των Jacques Lob, Benjamin Legrand και Jean-Marc Rochette. Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Bong Joon-ho και το σενάριο των Bong και Kelly Masterson. Μια συμπαραγωγή Νότιας Κορέας-Τσεχίας, η ταινία σηματοδοτεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Bong. σχεδόν το 85% των διαλόγων της ταινίας είναι στα αγγλικά. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Chris Evans, Song Kang-ho, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, Ewen Bremner, Go Ah-sung, John Hurt και Ed Harris.

Story:

Η ταινία διαδραματίζεται το έτος 2031, 17 χρόνια μετά από μια προσπάθεια να σταματήσει η κλιματική αλλαγή μέσω στρατοσφαιρικής έγχυσης αερολύματος απέτυχε καταστροφικά και δημιούργησε μια νέα εποχή παγετώνων και προκάλεσε οικοκτονία.[13] Τα απομεινάρια της ανθρωπότητας έχουν πάει σε ένα αυτοσυντηρούμενο τρένο περίπλου, το Snowpiercer, το οποίο διευθύνει ο απομονωμένος μεγιστάνας των μεταφορών Wilford. Οι επιβάτες στο τρένο είναι χωρισμένοι, με την ελίτ στα πολυτελή μπροστινά βαγόνια και τους φτωχούς στριμωγμένους σε άθλια διαμερίσματα στην ουρά που επιβλέπονται από ένοπλους φρουρούς.
Παρακινούμενος από τον μέντορά του, τον Γκίλιαμ, ο Κέρτις Έβερετ και ο δεύτερος του, ο Έντγκαρ, οδηγούν τους επιβάτες της ουράς σε μια εξέγερση αφού συνειδητοποιούν ότι τα όπλα των φρουρών δεν έχουν πυρομαχικά. Οι σφαίρες πιστεύεται ότι «εξαφανίστηκαν» αφού είχαν εξαντληθεί σε προηγούμενη εξέγερση. Απελευθερώνουν τον Namgoong Minsoo, έναν αιχμάλωτο ειδικό σε θέματα ασφάλειας, και χρησιμοποιούν ως δωροδοκία ένα φάρμακο γνωστό ως Kronole που παρασκευάζεται από βιομηχανικά απόβλητα με αντάλλαγμα τη βοήθειά του. Ο Namgoong επιμένει να ελευθερωθεί και η διορατική κόρη του, Yona. Ο Namgoong βοηθά τον όχλο της ουράς να προχωρήσει προς τα εμπρός, αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φυλή φρουρών οπλισμένων με όπλα σώμα με σώμα, υπό την επίβλεψη του υπουργού Mason. Κατά τη διάρκεια της μάχης, το τρένο μπαίνει σε ένα τούνελ, προκαλώντας απόλυτο σκοτάδι. Η δύναμη της φρουράς, εξοπλισμένη με νυχτερινή όραση, αρχίζει να μαζεύει τους τυφλούς αντάρτες. Ωστόσο, οι ουραγοί εξαπολύουν αντεπίθεση με πυρσούς και σπρώχνουν τους φρουρούς προς τα πίσω. Ο Έντγκαρ κρατείται όμηρος, αλλά ο Κέρτις τον θυσιάζει για να συλλάβει τον Μέισον, αναγκάζοντάς την να διατάξει τους υπόλοιπους φρουρούς να παραδοθούν ενώ ο Έντγκαρ μαχαιρώνεται θανάσιμα. Ο όχλος της ουράς μένει πίσω, κρατώντας τους φρουρούς αιχμάλωτους, ενώ ο Κέρτις παίρνει τον Μέισον, τον Ναμγκούνγκ, τη Γιόνα, τον επιδέξιο μαχητή Γκρέι και την Τάνια και τον Άντριου (δύο γονείς που τους έχουν πάρει τα παιδιά τους) προς το μπροστινό μέρος του τρένου..


Snowpiercer Film 2013

Η ταινία είναι μια δυστοπική περιπέτεια, με το γνωστό και αιώνιο μήνυμα της επιβίωσης. Έχει δράση και καλή πλοκή και το σενάριο είναι αρκετά κοντά στο αρχικό Snowpiercer (graphic novel series). Για 2ωρη ταινία συνεχούς δράσης, ήταν μια καλή περιπέτεια.
Τα κατάφερα και “επιβίωσα” και από την σειρά Snowpiercer 2020-2022.

Snowpiercer Film 2013


More Info - https://en.wikipedia.org/wiki/Snowpiercer

Snowpiercer Collection
Snowpiercer Film 2013 Snowpiercer Film 2013