Patriot Games 1992

Tips:

Το Patriot Games είναι μια αμερικανική ταινία θρίλερ δράσης του 1992 σε σκηνοθεσία του Phillip Noyce και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1987 του Tom Clancy. Είναι η συνέχεια της ταινίας του 1990 The Hunt for Red October, μέρος μιας σειράς ταινιών με τον χαρακτήρα του Clancy's Jack Ryan, αλλά με διαφορετικούς ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πρωταγωνιστούν οι Harrison Ford, Anne Archer, Patrick Bergin, Sean Bean, Thora Birch, Polly Walker, J. E. Freeman, Hugh Fraser, James Fox, Samuel L. Jackson, James Earl Jones και Richard Harris.

Story:

Ο πρώην αναλυτής της CIA Τζακ Ράιαν τώρα διδάσκει ιστορία στη Ναυτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο Λονδίνο με τη σύζυγό του γιατρό, Κάθι, και τη μικρή τους κόρη Σάλι, ο Ράιαν γίνεται μάρτυρας και παρεμβαίνει σε μια τρομοκρατική απόπειρα απαγωγής του Λόρδου Γουίλιαμ Χολμς, του Βρετανού Υπουργού Επικρατείας για τη Βόρεια Ιρλανδία και ξαδέλφου της Βασίλισσας. Ο Ράιαν τραυματίζεται αλλά αφοπλίζει έναν τρομοκράτη και πυροβολεί θανάσιμα άλλους δύο και στη συνέχεια υποτάσσει τον Σον Μίλερ. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο μικρότερος αδελφός του Μίλερ. Όλοι ανήκουν σε μια ριζοσπαστική ομάδα του IRA με επικεφαλής τον Kevin O'Donnell. Λίγο μετά το περιστατικό, στελέχη του IRA επιχειρούν και αποτυγχάνουν να δολοφονήσουν τον O'Donnell, θεωρώντας τον ίδιο και τους οπαδούς του πολύ ριζοσπαστικούς. Ο Μίλερ δικάζεται και καταδικάζεται. Καθώς μεταφέρεται στη φυλακή, ο Ο' Ντόνελ και οι σύντροφοί του κάνουν ενέδρα στην αστυνομική συνοδεία, σκοτώνοντας τους φρουρούς και ελευθερώνοντας τον Μίλερ. Φεύγοντας στη Βόρεια Αφρική, ο Ο' Ντόνελ σχεδιάζει την επόμενη απόπειρα εναντίον του Λόρδου Χολμς. Ο Μίλερ ορκίζεται να εκδικηθεί τον θάνατο του αδερφού του και ο Ο' Ντόνελ του επιτρέπει, μαζί με την Ανέτ και αρκετούς άλλους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να δολοφονήσουν τον Ράιαν. Εν τω μεταξύ, η βρετανική αστυνομία διαπίστωσε ότι ένας πληροφοριοδότης έδινε πληροφορίες στους τρομοκράτες και παρακολουθεί έναν ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου που είναι πράκτορας του IRA.


Patriot Games 1992 Film

Οι σειρές και ταινίες που “δίνουν” έντονα πολιτικά, μιλιταριστικά, ρατσιστικά, αντικοινωνικά και ακραία μηνύματα, απλά τα αγνοώ. Προσπαθώ να τα ξεχωρίσω από την περιπέτεια, την διασκέδαση και τα υγιή-ανθρώπινα μηνύματα. Αν δεν μπορώ, τότε η εκάστοτε σειρά-ταινία πάει στον δικό μου κουβά. Εξάλλου υπάρχουν σειρές-ταινίες από όπου λαμβάνω το αντίθετο μήνυμα από αυτό που προσπαθούν να περάσουν. Σχεδόν τίποτα δεν πάει χαμένο. Κρατάω μόνο το: μια καλή περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Patriot_Games_(film)

Jack Ryan Collection
Patriot Games 1992 Film Patriot Games 1992 Film