Out of Sight 1998 Film

Tips:

Το Out of Sight είναι μια αμερικανική κωμωδία εγκλήματος του 1998 σε σκηνοθεσία Steven Soderbergh και σενάριο Scott Frank, προσαρμοσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Elmore Leonard το 1996. Η πρώτη από τις πολλές συνεργασίες μεταξύ του Soderbergh και του ηθοποιού George Clooney, κυκλοφόρησε στις 26 Ιουνίου 1998. Παραγωγοί είναι ο Danny DeVito με τους Michael Shamberg και Stacey Sher. Το Πρωταγωνιστούν οι George Clooney, Jennifer Lopez, Ving Rhames, Steve Zahn, Don Cheadle, Dennis Farina, Albert Brooks Luis Guzmán, Isaiah Washington, Nancy Allen, Keith Loneker, Catherine Keener, Viola Davis, Paul Calderón, Wendell B. Harris Jr., Michael Keaton, Samuel L. Jackson και Connie Sawyer.

Story:

Η ταινία διασταυρώνεται μεταξύ του σήμερα και αναδρομών. Ο ληστής τραπεζών, Τζακ Φόλεϊ, είναι έγκλειστος στο σωφρονιστικό ίδρυμα Lompoc στην Καλιφόρνια μαζί με τον φίλο και συνεργό του Μπάντι, αφού η αδερφή του Μπάντι τους ανακατεύει πριν από μια ληστεία. Στο Lompoc, ο Foley συναντά τον Glenn - έναν μικροεγκληματία που φοράει πάντα γυαλιά ηλίου, ακόμη και τη νύχτα - καθώς και τον Richard Ripley, έναν πλούσιο εγκληματία από το Ντιτρόιτ. Ο Foley σώζει τον Ripley από τον εκβιασμό του μποξέρ Maurice "Snoopy" Miller, με αποτέλεσμα ο Ripley να υποσχεθεί στον Foley μια δουλειά στο εξωτερικό. Καυχιέται επίσης για μια κρύπτη με άκοπα διαμάντια που ήταν κρυμμένα στο σπίτι του. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Φόλεϊ εμφανίζεται στο γραφείο του Ρίπλεϊ, αλλά του προσφέρεται μόνο μια ταπεινή θέση φύλακα. Ο Ripley εκφράζει μόνο περιφρόνηση για το εγκληματικό παρελθόν του Foley και τον πετάει έξω από το κτίριο. Καθώς ο Φόλεϊ απομακρύνεται, παρατηρεί μια τράπεζα απέναντι, την ληστεύει παρορμητικά (και ανεπιτυχώς) και στέλνεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Glades στη Φλόριντα.
Στο Glades, συμπεραίνει ότι ο άλλος τρόφιμος Chino σχεδιάζει μια απόδραση. Ο Φόλεϊ τηλεφωνεί στην πρώην σύζυγό του, Άντελ, βοηθό μάγου, για να ενημερώσει τον Μπάντι και τον Γκλεν να τον βοηθήσουν. Ωστόσο, τη νύχτα της απόδρασης, η U.S. Marshal Κάρεν Σίσκο φτάνει στη φυλακή την ίδια στιγμή με τον Μπάντι, εντοπίζει τους άντρες να περνούν έξω από το τούνελ και ειδοποιεί τους φρουρούς. Μέσα στη σύγχυση, η Φόλεϊ βγαίνει από το τούνελ με τη στολή του φρουρού και την απαγάγει. Κλέβουν το αυτοκίνητό της και ο Φόλεϊ την αναγκάζει να κρυφτεί μαζί του στο πορτμπαγκάζ ενώ ο Μπάντι οδηγεί. Συναντούν τη Γκλεν για να αλλάξουν αυτοκίνητα, αλλά η Σίσκο τον αναγνωρίζει και τον πείθει να φύγει μαζί της για να αποφύγει τη σύλληψη. Τρακάρει το αυτοκίνητο και τρέπεται σε φυγή, ενώ εκείνη μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Ο Φόλεϊ και ο Μπάντι κάνουν το δικό τους δρόμο για το Μαϊάμι. Η Σίσκο εντοπίζει τον Φόλεϊ, αλλά αντί να τον συλλάβουν κάνουν σεξ. Καθώς αυτός και ο Μπάντι δραπετεύουν από το υπόγειο γκαράζ. εκείνη τους αφήνει να φύγουν χωρίς να ειδοποιήσει τους άλλους πράκτορες. Οι άντρες κατευθύνονται στο Ντιτρόιτ, σχεδιάζοντας να εισβάλουν στο σπίτι του Ρίπλεϊ και να κλέψουν τα διαμάντια. Ωστόσο, ο Μίλερ συνθέτει ήδη τη δική του ομάδα διαρρήξεων: τον κουνιάδο του Κένεθ, τον κολλητό του Γουάιτ Μπόι Μπομπ και έναν απρόθυμο Γκλεν, τον οποίο ο Μίλερ αναγκάζει πρώτα να βοηθήσει να σκοτώσει έναν αντίπαλο έμπορο ναρκωτικών. Ο Φόλεϊ και ο Μπάντι συναντιούνται με τον Μίλερ και συμφωνούν να συνεργαστούν στη ληστεία. Εν τω μεταξύ, η Σίσκο, στα ίχνη τους, ανακρίνει τη σύζυγο του Μίλερ, Μοζέλ, και ο Φόλεϊ εκπλήσσει τη Σίσκο στο μπαρ του ξενοδοχείου της και περνούν μαζί μια ρομαντική βραδιά. Ο Γκλεν πέφτει πάνω στην Σίσκο, ο οποίος την αφήνει να δραπετεύσει, και εκείνη συνεχίζει να ακολουθεί τον Φόλεϊ. Οι κλέφτες εισβάλλουν στην έπαυλη του Ripley και προσπαθούν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο στον επάνω όροφο. Εν τω μεταξύ, ο Foley και ο Buddy βρίσκουν τον Ripley να κρύβεται στο γραφείο του και τα διαμάντια κρυμμένα στη δεξαμενή των ψαριών του. Ο Ρίπλεϊ, ερωτευμένος με τη Μιτζ, αρνείται να φύγει χωρίς αυτήν και αιχμαλωτίζεται από τον Μίλερ.


Out of Sight 1998 Film

Η πρώτη από τις πολλές συνεργασίες μεταξύ του Steven Soderbergh και George Clooney (Ocean’s 11,12,13), με παραγωγό τον Danny DeVito. Αρκετά νουάρ στοιχεία και πολύ καλό καστ, με σενάριο που δίνει έμφαση στην σχέση των ρόλων και όχι στην κατάληξη της υπόθεσης. Μια καλή περιπέτεια, μέσα από τις σχέσεις των πρώταγωνιστών και τις αποφάσεις τους.

Out of Sight 1998 Film


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Out_of_Sight

Out of Sight based on the Elmore Leonard novel 1996
Out of Sight (1998 Film)
Karen Sisco (2003 Series)
Justified (2010-2015 Series)
Justified: City Primeval (2023 Series)

Other Out of Sight
Out of Sight (1966 film), a 1966 beach party/spy spoof film directed by Lennie Weinrib
Out of Sight (TV series), a 1996–1998 British children's television series


Out of Sight 1998 Film photo album

Out of Sight 1998 Film Out of Sight 1998 Film Out of Sight 1998 Film Out of Sight 1998 Film Out of Sight 1998 Film
Out of Sight 1998 Film Out of Sight 1998 Film Out of Sight 1998 Film