Nine Queens - Nueve Reinas 2000


20 Top Movies

Tips:

Το Nine Queens - Nueve Reinas (μετάφραση: Εννέα Βασίλισσες) είναι μια αργεντίνικη ταινία ληστείας του 2000 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Fabián Bielinsky. Πρωταγωνιστούν οι Ricardo Darín, Gastón Pauls και Leticia Brédice.

Story:

Στην ταινία, οι απατεώνες Marcos (Darín) και Juan (Pauls) συνεργάζονται απροσδόκητα για να πουλήσουν πλαστά σπάνια γραμματόσημα (οι «εννέα βασίλισσες»). σε έναν πλούσιο ξένο συλλέκτη.
Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο απατεώνας Χουάν εξαπατά με επιτυχία έναν ταμία σε ένα ψιλικατζίδικο και συλλαμβάνεται από τον απατεώνα αστυνομικό που επιχειρεί την ίδια απάτη σε διαφορετικό ταμείο. Ο συνάδελφος απατεώνας Μάρκος προσποιείται ότι είναι αστυνομικός και απομακρύνει τον Χουάν από το κατάστημα. Ο Μάρκος ζητά από τον Χουάν να είναι ο συνεργός του εκείνη την ημέρα, λέγοντας ότι ο δικός του εξαφανίστηκε πρόσφατα. Αν και απρόθυμος, ο Χουάν συμφωνεί επειδή ο πατέρας του, επίσης απατεώνας, βρίσκεται στη φυλακή και απαιτεί 70.000 δολάρια για να δωροδοκήσει έναν δικαστή στην ακρόασή του. Αργότερα εκείνη την ημέρα, στο ζευγάρι παρουσιάζεται ένα περίτεχνο και προσοδοφόρο σχέδιο όταν ο Σάντλερ, ο ηλικιωμένος πρώην συνεργάτης του Μάρκος, επικοινωνεί μαζί του για να τον βοηθήσει να πουλήσει τα «Εννέα Βασίλισσες», ένα πλαστό φύλλο σπάνιων γραμματοσήμων, στον Βιντάλ Γκαντόλφο, έναν πλούσιο Ισπανό συλλέκτη που μένει στο το ξενοδοχείο όπου εργάζεται η αδερφή του Μάρκου, η Βαλέρια. Ο Βιντάλ θα απελαθεί από την Αργεντινή την επόμενη μέρα λόγω κατηγοριών διαφθοράς.


Nine Queens 2000

Πολύ καλό σενάριο, στο επίπεδο του La Casa De Papel. Καλή σκηνοθεσία και ερμηνείες που συνθέτουν ένα κλίμα αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Αυτή η ταινία είναι ο Κινηματογράφος που θέλω να βλέπω (και ξανά βλέπω) και διασκεδάζω με παρέα ή μόνος. Μπράβο τους.

20 Top Movies


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Nine_Queens

Remakes

Μετά την κυκλοφορία του Nine Queens στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρκετά αμερικανικά στούντιο ξεκίνησαν συνομιλίες με τον Bielinsky για την παραγωγή ενός remake. Το 2023, η Warner Bros. αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για την εταιρεία παραγωγής Section Eight που ιδρύθηκε από τους George Clooney και Steven Soderbergh για ένα αναφερόμενο ποσό περίπου 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων. Η ταινία, με τίτλο Criminal (2004), σκηνοθετήθηκε από τον Gregory Jacobs και το σενάριο Jacobs και Soderbergh. Η ταινία ήταν εμπορική αποτυχία και κυκλοφόρησε μόνο απευθείας σε DVD στην Αργεντινή.
Criminal (2004) — https://en.wikipedia.org/wiki/Criminal_(2004_film)
Το Nine Queens χρησιμοποιήθηκε επίσης ως βάση για τρεις ινδικές ταινίες: την ταινία Bollywood Bluffmaster! (2005), την ταινία Malayalam Gulumal (2009) και την ταινία Telugu All the Best (2012).

Nine Queens 2000 Nine Queens 2000 Nine Queens 2000