X-Men Origins: Wolverine 2009 Film

Tips:

Το X-Men Origins: Wolverine είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2009 βασισμένη στον φανταστικό χαρακτήρα της Marvel Comics, Wolverine. Είναι το τέταρτο μέρος της σειράς ταινιών X-Men, το πρώτο μέρος της τριλογίας του Wolverine στη σειρά και ένα spin-off/prequel των X-Men (2000) και X2 (2003). Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Gavin Hood, το σενάριο των David Benioff και Skip Woods και παραγωγή του Hugh Jackman. Πρωταγωνιστουν οι Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Dominic Monaghan, Ryan Reynolds, Taylor Kitsch, Daniel Henney, Will.i.am, Lynn Collins, Kevin Durand, Tim Pocock, Julia Blake, Max Cullen, Troye Sivan, Michael-James Olsen, Peter O'Brien, Aaron Jeffery, Alice Parkinson, Philip A. Patterson, Patrick Stewart, Paul Padagas.

Story:

Το 1845, ο James Howlett, ένα αγόρι που ζει στα Βορειοδυτικά Εδάφη, βλέπει τον πατέρα του να σκοτώνεται από τον φύλακα Thomas Logan. Το άγχος ενεργοποιεί τη μετάλλαξη του αγοριού: τα οστικά νύχια προεξέχουν από τις αρθρώσεις του και ο Thomas αποκαλύπτει ότι είναι ο βιολογικός πατέρας του James πριν πεθάνει. Ο James φεύγει μαζί με τον άλλο γιο του Thomas, τον Victor Creed, τον ετεροθαλή αδερφό του James, ο οποίος έχει αιχμηρά νύχια και μια μετάλλαξη στον θεραπευτικό παράγοντα όπως ο James. Περνούν τον επόμενο αιώνα ως στρατιώτες, πολεμώντας στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, τόσο στον Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και στον Πόλεμο του Βιετνάμ. Στο Βιετνάμ, ο όλο και πιο βίαιος Victor επιχειρεί να βιάσει μια βιετναμέζα και σκοτώνει έναν ανώτερο αξιωματικό που προσπαθεί να τον σταματήσει. Ο James αγνοώντας την πρόθεση του αδερφού του, σπεύδει να τον υπερασπιστεί. Το ζευγάρι καταδικάζεται σε εκτελεστικό απόσπασμα, από το οποίο επιζεί. Ο Ταγματάρχης William Stryker τους προσφέρει συμμετοχή στην ομάδα X, μια ομάδα μεταλλαγμένων, συμπεριλαμβανομένων του σκοπευτή Agent Zero, του μισθοφόρου Wade Wilson, του τηλεμεταφορέα John Wraith, του εξαιρετικά ισχυρού και άτρωτου Fred Dukes και του τεχνοπαθή Chris Bradley. Συμμετέχουν στην ομάδα για μερικές αποστολές, με τον James να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Logan, αλλά η έλλειψη αυτοελέγχου και ενσυναίσθησης του Victor, κάνει τον Logan να φύγει. Έξι χρόνια αργότερα, ο Logan εργάζεται ως υλοτόμος στον Καναδά, όπου ζει με την κοπέλα του Kayla Silverfox. Ο Stryker και ο Zero πλησιάζουν τον Logan, αναφέροντας ότι ο Wade και ο Bradley έχουν σκοτωθεί και ότι κάποιος στοχεύει την ομάδα. Ο Logan αρνείται να ξανασυναντήσει τον Stryker, αλλά αφού βρίσκει το ματωμένο σώμα της Kayla στο δάσος, συνειδητοποιεί ότι ο Victor είναι υπεύθυνος. Βρίσκει τον Victor σε ένα μπαρ αλλά χάνει τον αγώνα μαζί του. Ο Stryker εξηγεί ότι ο Victor έχει γίνει απατεώνας και προσφέρει στον Logan έναν τρόπο να γίνει αρκετά δυνατός για να πάρει την εκδίκησή του. Ο Logan υποβάλλεται σε μια επώδυνη επέμβαση για να ενισχύσει τον σκελετό του με αδαμάντιο, ένα ουσιαστικά άφθαρτο μέταλλο. Ο Stryker διατάζει να σβήσει η μνήμη του Λόγκαν ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσωπικό όπλο του Stryker, αλλά ο Logan κρυφακούει και δραπετεύει σε μια κοντινή φάρμα, όπου τον παίρνει μέσα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Ο Zero σκοτώνει το ζευγάρι το επόμενο πρωί και προσπαθεί να σκοτώσει τον Logan. Ο Logan καταρρίπτει και ανατινάζει το ελικόπτερο, σκοτώνοντας τον Zero και ορκίζεται να σκοτώσει και τον Stryker και τον Victor.
Ο Logan εντοπίζει τον Wraith και τον Dukes, σε ένα γυμναστήριο πυγμαχίας στο Λας Βέγκας. Ο Dukes, ο οποίος έχει αυξηθεί σε μέγεθος λόγω μιας διατροφικής διαταραχής που προκαλείται από ενοχές, εξηγεί ότι ο Victor εξακολουθεί να εργάζεται για τον Stryker, κυνηγώντας μεταλλαγμένους για να πειραματιστεί ο Stryker στο νέο του εργαστήριο, που βρίσκεται στο "The Island". Ο Dukes αναφέρει επίσης τον Remy "Gambit" LeBeau, τον μοναδικό που δραπέτευσε από το νησί και επομένως γνώριζε την τοποθεσία του. Ο Wraith και ο Logan βρίσκουν τον LeBeau στη Νέα Ορλεάνη και μετά πολεμούν και οι δύο τον Victor, ο οποίος σκοτώνει τον Wraith και του εξάγει το DNA του. Συμφωνώντας να βοηθήσει στην απελευθέρωση μεταλλαγμένων που έχει συλλάβει ο Stryker, ο Gambit πηγαίνει τον Logan στις εγκαταστάσεις του Stryker στο Three Mile Island. Ο Logan μαθαίνει ότι η Kayla είναι ζωντανή, αφού αναγκάστηκε από τον Stryker να τον παρακολουθήσει, με αντάλλαγμα την ασφάλεια της αδερφής της. Ωστόσο, ο Stryker αρνείται να απελευθερώσει την αδερφή της και αρνείται στον Victor τον δεσμό αδαμαντίου που υποσχέθηκε για την υπηρεσία του, ισχυριζόμενος ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών αποκάλυψαν ότι ο Victor δεν θα επιζούσε από την επέμβαση. Ο Stryker ενεργοποιεί τον Wade, γνωστό πλέον ως Weapon XI, έναν «μεταλλαγμένο δολοφόνο» με τις δυνάμεις πολλαπλών μεταλλαγμένων. Ενώ ο Logan και ο Victor πολεμούν τον Weapon XI, η Kayla τραυματίζεται θανάσιμα, οδηγώντας τους αιχμάλωτους μεταλλαγμένους στον καθηγητή Charles Xavier. Αφού ο Logan σκοτώνει το Weapon XI, ο Stryker φτάνει και πυροβολεί τον Logan στο κεφάλι με σφαίρες αδαμαντίου, αφήνοντάς τον αναίσθητο. Προτού ο Stryker πυροβολήσει την Kayla, τον αρπάζει και χρησιμοποιεί τη μεταλλαγμένη της δύναμη για να τον πείσει να φύγει, μέχρι να αιμορραγήσουν τα πόδια του και μετά υποκύψει στα τραύματά της. Ο Logan ανακτά τις αισθήσεις του, αλλά έχει χάσει τη μνήμη του. Παρατηρεί ότι οι ετικέτες του σκύλου του έγραφαν «Logan» στη μία πλευρά και «Wolverine» στην άλλη. Σταματά όταν παρατηρεί το σώμα της Kayla αλλά δεν την αναγνωρίζει.
Σε μια σκηνή μετά, ο Stryker κρατείται για ανάκριση από βουλευτές σε σχέση με τον θάνατο του στρατηγού Munson, τον οποίο ο Stryker δολοφόνησε για να προστατεύσει το πείραμά του. Σε άλλη σκηνή, το Weapon XI σέρνεται έξω από τους βράχους και αγγίζει το κεφάλι του, το οποίο ξυπνά και κλείνει την οθόνη, αποκαλύπτοντας ότι έχει επιζήσει από τον αποκεφαλισμό.


X-Men Origins: Wolverine 2009 Film

Αρκετά μπερδεμένο σενάριο, με πολλές εναλλαγές στις συμμαχίες και τις προθέσεις των υπερηρώων. Μια δραματική περιπέτεια με λίγη δράση.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/X-Men_Origins:_Wolverine

Marvel Collection

X-Men Origins: Wolverine 2009 Film photo album


X-Men Origins: Wolverine 2009 Film X-Men Origins: Wolverine 2009 Film X-Men Origins: Wolverine 2009 Film X-Men Origins: Wolverine 2009 Film
X-Men Origins: Wolverine 2009 Film X-Men Origins: Wolverine 2009 Film X-Men Origins: Wolverine 2009 Film