X-Men: Apocalypse 2016 Film

Tips:

Το X-Men: Apocalypse είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2016 σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Bryan Singer και σενάριο του Simon Kinberg από μια ιστορία των Singer, Kinberg, Michael Dougherty και Dan Harris. Η ταινία βασίζεται στους φανταστικούς χαρακτήρες των X-Men που εμφανίζονται στα Comics της Marvel. Είναι η έκτη της σειράς ταινιών X-Men και η ένατη συνολικά. Είναι η συνέχεια του X-Men: Days of Future Past (2014). Πρωταγωνιστουν οι James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn, Lucas Till, Kodi Smit-McPhee, Ben Hardy, Alexandra Shipp, Lana Condor, Olivia Munn, Warren Scherer, Rochelle Okoye, Monique Ganderton, Fraser Aitcheson, Stan Lee.

Story:

Το 3600 π.Χ., ο ηλικιωμένος αλλά ισχυρός μεταλλαγμένος En Sabah Nur κυβερνά την αρχαία Αίγυπτο. Μετά από μια τελετή κατά την οποία η συνείδησή του μεταφέρεται στο σώμα ενός άλλου άνδρα, για να κερδίσει τον θεραπευτικό του παράγοντα, αυτός και οι τέσσερις οπαδοί του, οι Ιππείς της Αποκάλυψης προδίδονται από συνωμότες. Στην πορεία, οι οπαδοί του σκοτώνονται και ενταφιάζεται ζωντανός. Το 1983, ο Scott εκδηλώνει τις μεταλλαγμένες του δυνάμεις, να εκτοξεύει συγκλονιστικές εκρήξεις κινητικής ενέργειας από τα μάτια του, έτσι ο Alex Summers πηγαίνει τον αδερφό του στο εκπαιδευτικό ίδρυμα του καθηγητή Charles Xavier, ελπίζοντας ότι ο Xavier και ο Hank McCoy, να τον διδάξουν να ελέγχει τη μετάλλαξή του. Ο Scott γνωρίζει την τηλεπαθητική και τηλεκινητική Jean Grey και οι δυο τους αναπτύσσουν μια έλξη. Στην Αίγυπτο, ο En Sabah Nur ξυπνά από μια ομάδα πιστών. Γνωρίζει μια μεταλλαγμένη που μπορεί να ελέγξει τον καιρό, την Ororo Munroe, και μαθαίνει για την ανθρωπότητα. Αποφασισμένος ότι η ανθρωπότητα έχει χάσει το δρόμο της, σχεδιάζει να ξαναφτιάξει τον κόσμο. Η Munroe γίνεται οπαδός του αφού ενισχύει τη δύναμή της. Στο Ανατολικό Βερολίνο, η μεταλλαγμένη Raven που αλλάζει σχήμα ανακαλύπτει τον Kurt Wagner, έναν μεταλλαγμένο που μπορεί να τηλεμεταφέρει. Η Raven ζητά από τον Caliban, να μεταφέρει τον Kurt στην Αμερική. Ο En Sabah Nur στρατολογεί τον Psylocke και τον Angel και ενισχύει και τις δύο δυνάμεις τους.
Εν τω μεταξύ, στην κομμουνιστική Πολωνία, ο Erik Lehnsherr ζει ευτυχισμένος με τη γυναίκα και την κόρη του. Κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων αναταραχών που προκλήθηκαν από το En Sabah Nur, ο Erik χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να σώσει έναν συνάδελφο κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, αναγκάζοντας την πολωνική αστυνομία να τον συλλάβει. Κρατούν την κόρη του όμηρο στο δάσος, με αντάλλαγμα να παραδοθεί. Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται, η κόρη του Erik αρχίζει να επιδεικνύει μεταλλαγμένες δυνάμεις (καλώντας διανοητικά άγρια ζώα από όλο το δάσος) και η αστυνομία σκοτώνει κατά λάθος τη γυναίκα του και την κόρη του, στη σύγχυση που ακολούθησε. Σε απόγνωση, ο Erik σκοτώνει την αστυνομία. Ο En Sabah Nur, βρίσκει τον Erik και τον πηγαίνει πίσω στο Άουσβιτς. Του δείχνει την πραγματική έκταση των δυνάμεών του. Ο Erik καταστρέφει το στρατόπεδο και ενώνεται με την En Sabah Nur. Όταν ο Xavier έρχεται σε επαφή με τον Erik, ο En Sabah Nur έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο Cerebro, τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο Xavier για να εντοπίσει μεταλλαγμένους και αναγκάζει τις χώρες να εκτοξεύουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια στο διάστημα, για να αποτρέψουν την παρέμβαση. Αυτός και οι Τέσσερις Ιππείς του φτάνουν στην έπαυλη και απαγάγουν τον Xavier. Ο Alex προσπαθεί να τους σταματήσει αλλά προκαλεί μια έκρηξη που καταστρέφει την έπαυλη. Ο Peter Maximoff, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι είναι ο βιολογικός γιος του Erik και ελπίζοντας ότι ο Xavier θα μπορούσε να βοηθήσει να τον βρει, φτάνει και χρησιμοποιεί τη σούπερ ταχύτητά του για να εκκενώσει όλους εκτός από τον Alex, ο οποίος σκοτώθηκε στην έκρηξη. Οι δυνάμεις του συνταγματάρχη William Stryker αιχμαλωτίζουν τον Hank, τον Raven, τον Peter και τη Moira και τους παίρνουν για ανάκριση. Ο Scott, η Jean και ο Kurt τους ακολουθούν κρυφά και ελευθερώνουν τους συντρόφους τους χρησιμοποιώντας το πείραμα του Stryker Weapon X (Wolverine), του οποίου τις αναμνήσεις αποκαθιστά εν μέρει η Jean. Ο Erik χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να αλλάξει το μαγνητικό πεδίο της Γης, προκαλώντας καταστροφή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο En Sabah Nur σχεδιάζει να μεταφέρει τη συνείδησή του στο σώμα του Xavier για να αποκτήσει τις ψυχικές του δυνάμεις. Ο Xavier στέλνει τηλεπαθητικό κάλεσμα κινδύνου στην Jean και στους άλλους, που ταξιδεύουν στο Κάιρο για να πολεμήσουν τον En Sabah Nur και τους Τέσσερις Ιππείς του. Σώζουν τον Xavier και φεύγουν με ένα αεροπλάνο. Όταν ο Angel και η Psylocke επιτίθενται στο αεροπλάνο, ο Nightcrawler τηλεμεταφέρει τους φίλους του μακριά. Ο Psylocke καταφέρνει να πηδήξει με ασφάλεια, αλλά ο Angel φαίνεται να σκοτώνεται στο αεροπορικό δυστύχημα.
Ο Erik και ο Ororo ενεργοποιούν τον En Sabah Nur και με τη βοήθεια του Scott, τον κρατούν απασχολημένο σωματικά ενώ ο Xavier τον πολεμά τηλεπαθητικά στο αστρικό αεροπλάνο. Ο Xavier παρακαλεί τη Jean να απελευθερώσει την πλήρη δύναμη των ικανοτήτων της και εκείνη αποτεφρώνει την En Sabah Nur. Ο Psylocke δραπετεύει, ενώ ο Xavier αποκαθιστά τη μνήμη της Moira και αναζωπυρώνουν τη σχέση τους. Ο Erik και η Jean βοηθούν στην ανακατασκευή του σχολείου, αλλά ο Erik απορρίπτει την πρόταση του Xavier να μείνει και να βοηθήσει στη διδασκαλία. Ο Peter αποφασίζει να μην πει ακόμα στον Erik ότι είναι ο γιος του. Ο Hank και η Raven εκπαιδεύουν τους νέους στρατηλάτες των X-Men: Scott, Jean, Ororo, Kurt και Peter. Σε μια σκηνή μετά, άνδρες με μαύρα κοστούμια επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του Weapon X για να ανακτήσουν μια ακτινογραφία και ένα δείγμα αίματος με την ένδειξη "Weapon X" για λογαριασμό της Essex Corporation.


X-Men: Apocalypse 2016 Film

Στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα. Μια κλασική περιπέτεια Marvel.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/X-Men:_Apocalypse

Marvel Collection

X-Men: Apocalypse 2016 Film photo album


X-Men: Apocalypse 2016 Film X-Men: Apocalypse 2016 Film X-Men: Apocalypse 2016 Film X-Men: Apocalypse 2016 Film
X-Men: Apocalypse 2016 Film X-Men: Apocalypse 2016 Film X-Men: Apocalypse 2016 Film