X-Men 2000 Film

Tips:

Το X-Men είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2000 σε σκηνοθεσία του Bryan Singer από σενάριο του David Hayter και μια ιστορία των Singer και Tom DeSanto, βασισμένη στην ομώνυμη ομάδα υπερήρωων της Marvel Comics που δημιουργήθηκε από τους Stan Lee και Jack Kirby. Πρωταγωνιστουν οι Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Bruce Davison, Rebecca Romijn-Stamos, Ray Park, Anna Paquin, Tyler Mane, Shawn Ashmore, David Hayter, Stan Lee, Tom DeSanto.

Story:

Το 1944, στην κατεχόμενη από τους Ναζί Πολωνία, ο 14χρονος Erik Lehnsherr χωρίζεται από τους γονείς του κατά την είσοδό του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Προσπαθεί να τους ελευθερώσει, λυγίζοντας μια σειρά από μεταλλικές πύλες, λόγω της μεταλλαγμένης ικανότητάς του να δημιουργεί μαγνητικά πεδία, αλλά τελικά χτυπιέται από τους φρουρούς. Στο σήμερα, ο αμερικανός γερουσιαστής Robert Kelly επιχειρεί να περάσει έναν «Νόμο καταχώρισης μεταλλαγμένων» στο Κογκρέσο, ο οποίος θα ανάγκαζε τους μεταλλαγμένους να αποκαλύψουν την ταυτότητα και τις ικανότητές τους. Ο τηλεπαθητικός μεταλλαγμένος Charles Xavier βλέπει τον Lehnsherr, ο οποίος τώρα ακούει στο όνομα "Magneto", να παρευρίσκεται στην ομιλία και ενδιαφέρεται για το πώς θα ανταποκριθεί στον νόμο περί εγγραφής. Στο Meridian του Μισισιπή, η 17χρονη Marie βάζει κατά λάθος τον φίλο της σε κώμα αφού τον φίλησε, λόγω της μεταλλαγμένης ικανότητάς της να απορροφά τη δύναμη της ζωής των άλλων. Με το όνομα "Rogue", φεύγει για την Αλμπέρτα και συναντά τον Logan, γνωστό και ως "Wolverine", έναν μεταλλαγμένο με υπεράνθρωπες θεραπευτικές ικανότητες και μεταλλικά νύχια που προεξέχουν ανάμεσα στις αρθρώσεις του. Ο Sabretooth, μέλος της Brotherhood of Mutants του Magneto, τους επιτίθεται στο δρόμο, αλλά δύο μέλη των X-Men του Xavier, Cyclops και Storm, τους σώζουν. Ο Wolverine και η Rogue μεταφέρονται στο σχολείο του Xavier για μεταλλαγμένους, στην κομητεία Westchester της Νέας Υόρκης. Πιστεύοντας ότι ο Magneto ενδιαφέρεται να συλλάβει τον Logan, ο Xavier του ζητά να μείνει όσο αυτός ερευνά το θέμα. Εν τω μεταξύ, η Rogue εγγράφεται στο σχολείο ως νέα μαθήτρια και εξελίσσεται με τον κρυοκινητικό μεταλλαγμένο Bobby Drake. Τα μέλη της Αδελφότητας Toad και Mystique απάγουν τον γερουσιαστή Kelly, φέρνοντάς τον στο κρησφύγετό τους στο αχαρτογράφητο νησί Genosha. Ο Magneto χρησιμοποιεί τον Kelly ως θέμα δοκιμής για μια μηχανή που τροφοδοτείται από τις μαγνητικές του ικανότητες που δημιουργεί ένα πεδίο ακτινοβολίας, το οποίο προκαλεί μεταλλάξεις σε κανονικούς ανθρώπους. Εκμεταλλευόμενος τη νέα του μετάλλαξη, ο Kelly αργότερα δραπετεύει. Η Rogue επισκέπτεται τον Wolverine κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ βλέπει έναν εφιάλτη. Έκπληκτος, την μαχαιρώνει κατά λάθος, αλλά εκείνη καταφέρνει να απορροφήσει την θεραπευτική του ικανότητα και να ανακάμψει. Η Mystique, μεταμφιεσμένη σε Drake, πείθει αργότερα την Rogue ότι ο Xavier είναι θυμωμένος μαζί της και ότι πρέπει να φύγει από το σχολείο. Ο Xavier χρησιμοποιεί το μηχάνημα εντοπισμού μεταλλαγμένων Cerebro, για να βρει τη Rogue σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό και οι X-Men πηγαίνουν να την ανακτήσουν. Εν τω μεταξύ, η Mystique μπαίνει στο Cerebro και το σαμποτάρει.
Έχοντας φύγει μπροστά από τους Storm και Cyclops, ο Wolverine βρίσκει τη Rogue σε ένα τρένο και την πείθει να επιστρέψει. Πριν προλάβουν να φύγουν, ο Magneto φτάνει, εξουδετερώνει τον Logan και υποτάσσει τη Rogue. Αν και ο Xavier προσπαθεί να τον σταματήσει ελέγχοντας διανοητικά τον Sabretooth, αναγκάζεται να την απελευθερώσει, όταν ο Magneto απειλεί την αστυνομία που έχει συγκλίνει στο σταθμό, επιτρέποντας στην Αδελφότητα να δραπετεύσει με την Rogue. Η Kelly φτάνει στο σχολείο και ο Xavier διαβάζει το μυαλό της, για να μάθει για τη μηχανή του Magneto. Οι X-Men συμπεραίνουν ότι σκοπεύει να μεταφέρει τις δυνάμεις του στην Rogue και να τη χρησιμοποιήσει για να το τροφοδοτήσει με κόστος της ζωής της. Το σώμα του Kelly απορρίπτει τη μετάλλαξη και διαλύεται σε υγρό. Ο Xavier προσπαθεί να εντοπίσει την Rogue χρησιμοποιώντας τον Cerebro, αλλά η δολιοφθορά της Mystique τον καθιστά ανίκανο και πέφτει σε κώμα. Ο τηλεκινητικός και τηλεπαθής Jean Gray διορθώνει το Cerebro και το χρησιμοποιεί, μαθαίνοντας ότι η Brotherhood σκοπεύει να τοποθετήσει τη μηχανή τους στο Liberty Island και να τη χρησιμοποιήσει για να «μεταλλαξεί» τους παγκόσμιους ηγέτες που συναντώνται σε μια σύνοδο κορυφής στο κοντινό Ellis Island. Οι X-Men σκαρφαλώνουν στο Άγαλμα της Ελευθερίας, μάχονται και νικούν την Αδελφότητα, ενώ ο Magneto μεταβιβάζει τις δυνάμεις του στην Rogue και ενεργοποιεί τη μηχανή. Καθώς ο Wolverine αντιμετωπίζει και αποσπά την προσοχή του Magneto, ο Cyclops τον διώχνει, επιτρέποντας στον Logan να καταστρέψει τη μηχανή. Μεταβιβάζει τις δυνάμεις του στην Rogue, αναζωογονώντας την ενώ ανικανοποιεί τον εαυτό του.
Ο Xavier και ο Wolverine αναρρώνουν από το κώμα τους. Η ομάδα μαθαίνει επίσης ότι η Mystique ξέφυγε από τη μάχη του νησιού και υποδύεται τον Kelly. Ο Xavier θα επισκεφτεί το Magneto, που τώρα είναι φυλακισμένος σε ένα συγκρότημα κατασκευασμένο από πλαστικό. Ο Magneto τον προειδοποιεί ότι σκοπεύει να δραπετεύσει μια μέρα και να συνεχίσει τον αγώνα. Ο Xavier απαντά ότι θα είναι πάντα εκεί για να τον σταματήσει.


X-Men 2000 Film

Το ξεκίνημα μιας νέας παρέας της Marvel, με πολλούς μεταλλαγμένους υπερήρωες και αρκετή δράση. Μια καλή και “γεμάτη” περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/X-Men_(film)

Marvel Collection

X-Men 2000 Film photo album


X-Men 2000 Film X-Men 2000 Film X-Men 2000 Film X-Men 2000 Film
X-Men 2000 Film X-Men 2000 Film