X2 2003 Film

Tips:

Το X2 (X2: X-Men United και διεθνώς ως X-Men 2) είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωα του 2003 σε σκηνοθεσία Bryan Singer και σενάριο από τους Michael Dougherty, Dan Harris και David Hayter, από μια ιστορία των Singer, Hayter και Zak Penn. Η ταινία βασίζεται στην ομάδα υπερήρωων X-Men που εμφανίζεται στα κόμικς της Marvel. Είναι η συνέχεια του X-Men (2000), καθώς και η δεύτερη δόση της σειράς ταινιών X-Men. Πρωταγωνιστουν οι Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Rebecca Romijn-Stamos, Brian Cox, Alan Cumming, Bruce Davison, Anna Paquin, Aaron Stanford, Shawn Ashmore, Kelly Hu, Daniel Cudmore, Michael Reid MacKay, Cotter Smith, Ty Olsson, Katie Stuart, Bryce Hodgson, Michael Dougherty, Dan Harris.

Story:

Στον Λευκό Οίκο, ο μεταλλαγμένος Nightcrawler με πλύση εγκεφάλου τηλεμεταφοράς επιτίθεται στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, τραυματίζοντας πολλούς πράκτορες, αλλά πυροβολείται και υποχωρεί. Εν τω μεταξύ, ο Logan εξερευνά μια εγκαταλελειμμένη στρατιωτική εγκατάσταση στη λίμνη Alkali στην Αλμπέρτα για ενδείξεις για το παρελθόν του, αλλά δεν βρίσκει τίποτα. Η Jean Gray είχε προαισθήσεις και αγωνίζεται να συγκεντρωθεί καθώς οι δυνάμεις της γίνονται όλο και πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Αργότερα, ο Logan επιστρέφει στη σχολή του καθηγητή Xavier για μεταλλαγμένους, ο οποίος παρακολουθεί τον Nightcrawler χρησιμοποιώντας το Cerebro. Ο Xavier και ο Cyclops πηγαίνουν να ανακρίνουν τον φυλακισμένο Magneto για την επίθεση, ενώ οι X-Men, Storm και Jean Gray ανασύρουν τον Nightcrawler. Ο στρατιωτικός επιστήμονας συνταγματάρχης William Stryker πλησιάζει τον πρόεδρο και λαμβάνει έγκριση για να ερευνήσει την έπαυλη του Xavier για τους δεσμούς τους με μεταλλαγμένους, στον απόηχο της πρόσφατης επίθεσης. Οι δυνάμεις του Stryker εισβάλλουν στο σχολείο και απάγουν μερικούς από τους μαθητές. Ο Colossus οδηγεί τους υπόλοιπους μαθητές σε ασφαλές μέρος, ενώ ο Logan, η Rogue, ο Iceman και ο Pyro δραπετεύουν και η βοηθός του Stryker, Yuriko Oyama, αιχμαλωτίζει τον Cyclops και τον Xavier. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Logan αντιμετωπίζει τον Stryker, ο οποίος τον προσφωνεί ως Wolverine και φαίνεται να γνωρίζει για το παρελθόν του. Η Mystique που αλλάζει σχήμα αποκτά πληροφορίες για τη φυλακή του Magneto και τον βοηθά να δραπετεύσει ενώ παράλληλα ανακαλύπτει σχέδια για ένα δεύτερο Cerebro. Ο Logan, η Rogue, ο Iceman και ο Pyro επισκέπτονται τους γονείς και τον αδερφό του Iceman στη Βοστώνη και συναντιούνται με τους Storm, Jean και Nightcrawler. Το X-Jet δέχεται επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη ενώ πετούσε πίσω στην έπαυλη και καταρρίφθηκε, αλλά ο Magneto τους σώζει από τη συντριβή. Ο Magneto εξηγεί στην ομάδα ότι ο Stryker έχτισε το δεύτερο Cerebro για να το χρησιμοποιήσει και ο Xavier για να σκοτώσει τηλεπαθητικά κάθε μεταλλαγμένο στον πλανήτη. Ο γιος του Stryker, Jason, είναι ένας μεταλλαγμένος με δυνάμεις ελέγχου του μυαλού, τον οποίο ο Stryker θα χρησιμοποιήσει για να αναγκάσει τον Xavier να το κάνει αυτό. Ο Stryker είχε επίσης χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις δυνάμεις του Jason για να ενορχηστρώσει την επίθεση του Nightcrawler ως πρόσχημα για να κερδίσει την έγκριση να εισβάλει στην έπαυλη του Xavier. Ο Magneto λέει επίσης στον Wolverine ότι ο Stryker ήταν ο άνθρωπος που μπόλιασε το αδάμαντιο στα οστά του και είναι υπεύθυνος για την αμνησία του. Η Jean διαβάζει το μυαλό του Nightcrawler και διαπιστώνει ότι η βάση του Stryker είναι υπόγεια σε ένα φράγμα στη λίμνη Alkali.
Μεταμφιεσμένος ως Logan, η Mystique διεισδύει στη βάση του Stryker. Αφήνει τους υπόλοιπους μεταλλαγμένους να μπουν και ο Magneto με την Mystique πηγαίνουν να απενεργοποιήσουν το Cerebro προτού ο Xavier μπορέσει να το ενεργοποιήσει. Ο Storm και ο Nightcrawler σώζουν τους αιχμαλωτισμένους μαθητές και η Jean παλεύει με έναν ελεγχόμενο από το μυαλό Cyclops, τον οποίο ελευθερώνουν αλλά καταστρέφει το φράγμα, το οποίο αρχίζει να σπάει. Ο Logan βρίσκει τον Stryker σε ένα εργαστήριο τήξης αδαμαντίου, το μέρος όπου έλαβε τον σκελετό του από αδαμάντιο. Ο Logan παλεύει και σκοτώνει την Yuriko, μετά κυνηγά τον Stryker και τον αλυσοδένει στον τροχό του ελικοπτέρου. Ο Magneto σταματά τον Cerebro και, χρησιμοποιώντας την Mystique που υποδύεται τον Stryker, για να δώσει εντολή στον Jason, βάζει τον Xavier να ανακατευθύνει τις δυνάμεις του στους ανθρώπους. Στη συνέχεια, οι δυο τους χρησιμοποιούν το ελικόπτερο του Stryker για να δραπετεύσουν, συνοδευόμενοι από τον Pyro, ο οποίος έχει επηρεαστεί από τις απόψεις του Magneto. Ο Nightcrawler τηλεμεταφέρει τη Storm μέσα στο Cerebro, όπου δημιουργεί μια χιονοθύελλα για να σπάσει τη συγκέντρωση του Jason και να απελευθερώσει τον Xavier από τον έλεγχό του. Οι X-Men φεύγουν από το φράγμα καθώς το νερό το καταπίνει, σκοτώνοντας τον Stryker και το X-Jet αγωνίζεται να πετάξει καθώς το νερό της πλημμύρας ορμάει προς το μέρος τους. Η Jean φεύγει κρυφά από το τζετ και τηλεπαθητικά εύχεται στην ομάδα αντίο. Συγκρατεί το νερό και σηκώνει τον πίδακα πάνω από αυτό καθώς φλόγες ξεπηδούν από το σώμα της, μέχρι να φύγει το τζετ και να αφήσει την πλημμύρα να πέσει πάνω της, προφανώς σκοτώνοντάς τη. Οι X-Men δίνουν τα αρχεία του Stryker στον πρόεδρο και ο Xavier τον προειδοποιεί ότι άνθρωποι και μεταλλαγμένοι πρέπει να συνεργαστούν για να οικοδομήσουν την ειρήνη. Πίσω στο σχολείο, ο Xavier, ο Cyclops και ο Logan θυμούνται την Jean και ο Xavier αρχίζει να κάνει μάθημα. Εν τω μεταξύ, ένα σχήμα που μοιάζει με Φοίνικα αναδύεται από την πλημμυρισμένη λίμνη Alkali.


X2 2003 Film

Πολύ ευέλικτο σενάριο, με τους μεταλλαγμένους υπερήρωες να κάνουν ότι θέλουν και το μπάχαλο να μεγαλώνει. Απλά παρακολουθώ μια περιπέτεια, δίχως νόημα και συνειρμό.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/X2_(film)

Marvel Collection

X2 2003 Film photo album


X2 2003 Film X2 2003 Film X2 2003 Film X2 2003 Film
X2 2003 Film X2 2003 Film X2 2003 Film