The Punisher 2004 Film

Tips:

Το The Punisher είναι μια αμερικανική ταινία δράσης του 2004, βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel Comics. Βασισμένο στο κόμικ Punisher των Gerry Conway, Ross Andru και John Romita Sr. Σενάριο από τους Michael France και Jonathan Hensleigh και σκηνοθεσία του Jonathan Hensleigh. Πρωταγωνιστούν οι Thomas Jane ως ο αντιήρωας Frank Castle και ο John Travolta ως Howard Saint, ένα αφεντικό του εγκλήματος που διατάζει το θάνατο ολόκληρης της οικογένειας του Castle. Ακόμα πρωταγωνιστούν οι Will Patton, Roy Scheider, Laura Harring, Ben Foster, Rebecca Romijn-Stamos, Samantha Mathis, James Carpinello, Kevin Nash, Mark Collie, Russell Andrews, Eddie Jemison, John Pinette.

Story:

Μια επιχείρηση λαθρεμπορίου του FBI στην Τάμπα έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Μπόμπι Σεντ, του γιου του αφεντικού της μαφίας Χάουαρντ Σεντ, και του Ότο Κριγκ, ενός έμπορου όπλων. Ωστόσο, ο θάνατος του Krieg ήταν πλαστός και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είναι ο μυστικός πράκτορας του FBI Frank Castle, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία του αποστολή πριν από τη συνταξιοδότηση. Εξοργισμένος με το θάνατο του γιου του, ο Saint διατάζει τους άντρες του να μάθουν ό,τι μπορούν για τον Krieg και αποκτά πρόσβαση δωροδοκώντας διεφθαρμένους ομοσπονδιακούς αξιωματικούς επιβολής του νόμου για το ιστορικό της ομοσπονδιακής υπηρεσίας του. Ο Saint διατάζει να σκοτωθεί ο Castle σε μια οικογενειακή συνάντηση στο Πουέρτο Ρίκο, αν και η σύζυγος του Saint Livia επιμένει να σκοτωθεί και η οικογένεια του Castle. Στο reunion, οι άνδρες του Saint, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου φίλου του Saint, του Quentin Glass και του πανομοιότυπου δίδυμου του Bobby, τον John, σκοτώνουν ολόκληρη την οικογένεια του Castle. Αν και ο Frank Castle καταρρίπτει μερικούς από τους επιτιθέμενους, ο John στη συνέχεια πυροβολεί τον Castle, αφήνοντάς τον νεκρό. Ωστόσο, ο Castle επιζεί και τον φροντίζει και πάλι η Candelaria, μια ντόπια ψαράς. Με την αστυνομία και το FBI να μην θέλουν να κυνηγήσουν τους δολοφόνους λόγω της δύναμης και της επιρροής του Saint, ο Castle μετακομίζει σε ένα εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα που καταλαμβάνεται από τρεις παρίες - την Joan, τον Bumpo και τον Spacker Dave - και ξεκινά την αποστολή του να ρίξει την οικογένεια των Saints. Ο Castle επιτίθεται ανοιχτά στην επιχείρηση του Saint και σαμποτάρει τη συνεργασία του με τους Κουβανούς συνεργάτες του. Ο Saint ανακαλύπτει ότι ο Castle είναι ζωντανός και στέλνει δολοφόνους να τον σκοτώσουν. Ο πρώτος δολοφόνος ο Χάρι Χεκ κάνει ενέδρα στον Κάστρο σε μια γέφυρα, αλλά σκοτώνεται όταν ο Καστλ του ρίχνει ένα βαλλιστικό μαχαίρι στον λαιμό του. Ο δεύτερος δολοφόνος, ένας μεγαλόσωμος Ρώσος, ο Castle καταφέρνει να τον σκοτώσει επίσης. Οι ένοικοι περιποιούνται τις πληγές του Castle και τον κρύβουν, καθώς οι άνδρες του Saint φτάνουν για αυτόν. Όταν ο Dave και ο Bumpo αρνούνται να αποκαλύψουν το κρησφύγετο του Castle, ο Glass βασανίζει τον Dave με μια πένσα. Αφήνουν έναν από τους άντρες τους να αναχαιτίσει τον Castle, αλλά ο Castle τον σκοτώνει αφού φύγουν. Με τη βοήθεια του Mickey, ο Castle παγιδεύει τον Glass και φυτεύει το αυτοκίνητο της Livia στην ίδια τοποθεσία και τελικά τοποθετεί ένα από τα σκουλαρίκια της Livia στο κρεβάτι του Glass. Όταν ο Saint βρίσκει τα σκουλαρίκια, μαχαιρώνει μέχρι θανάτου τον Glass. Παρά τη διαμαρτυρία της ότι ο Glass ήταν ομοφυλόφιλος, ο Saint κατηγορεί τηLivia ότι είχε σχέση με τον καλύτερό του φίλο και την πετάει από μια υπερυψωμένη διάβαση σε μια σιδηροδρομική γραμμή και την πατάει το τρένο.
Με τον Saint απελπισμένο, ο Castle επιτίθεται στη λέσχη του Saint και σκοτώνει κάθε μέλος του, συμπεριλαμβανομένου του εναπομείναντος γιου του John. Ο Saint δραπετεύει από το κτίριο παρά τον τραυματισμό. Ο Castle τον καταδιώκει και τον πυροβολεί σε μονομαχία. Ο Castle δένει τον Saint σε ένα αυτοκίνητο και το στέλνει στο πάρκινγκ του κλαμπ, το οποίο είναι εξοπλισμένο με εκρηκτικά. Ο Saint χάνεται στην έκρηξη που ακολούθησε. Ο Castle επιστρέφει σπίτι και ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει έχοντας εκπληρώσει την αποστολή του, αλλά αποφασίζει να συνεχίσει να πολεμά το έγκλημα αφού βλέπει ένα όραμα της γυναίκας του. Ο Castle αφήνει μερικά από τα χρήματα του Saint ως αποχαιρετιστήριο δώρο στους ενοίκους και στη συνέχεια στέκεται μόνος, στη γέφυρα Sunshine Skyway Bridge, στο ηλιοβασίλεμα.
Ο Castle αναλαμβάνει τη νέα ταυτότητα του Punisher και ορκίζεται να σκοτώσει όποιον βλάπτει αθώους ανθρώπους με οποιονδήποτε τρόπο.


The Punisher 2004 Film

Πολύ δράση με ωμή βία και αργή αλλά ουσιαστική πλοκή. Κατώτερο σε δράση από την σειρά, αλλά αποδίδει καλύτερα τον χαρακτήρα. Για το είδος της μια καλή-βίαιη περιπέτεια, που όμως έχω αλλεργία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Punisher_(2004_film)

Marvel Collection

The Punisher 2004 Film photo album


The Punisher 2004 Film The Punisher 2004 Film The Punisher 2004 Film The Punisher 2004 Film
The Punisher 2004 Film The Punisher 2004 Film The Punisher 2004 Film