The Punisher Marvel 1989 Film

Tips:

Το The Punisher είναι μια vigilante* ταινία δράσης-θρίλερ του 1989 σε σκηνοθεσία Mark Goldblatt, σενάριο Boaz Yakin και είναι βασισμένο στον χαρακτήρα Punisher της Marvel Comics. Γυρίστηκε στο Σίδνεϊ, με πρωταγωνιστές τους Dolph Lundgren, Louis Gossett Jr, Jeroen Krabbé, Kim Miyori, Nancy Everhard, Barry Otto, Brian Rooney, Zoska Aleece, Larry McCormick, Kenji Yamaki, Todd Boyce, Hirofumi Kanayama, Lani John Tupu, Giancarlo Negroponte, May Lloyd, Brooke Anderson, Holly Rogers, Char Fontane, Donal Gibson, Christian Manon, Fotis Pelekis.
*Vigilante: μέλος μιας αυτοδιορισμένης ομάδας πολιτών που αναλαμβάνουν την επιβολή του νόμου στην κοινότητά τους χωρίς νόμιμη εξουσία, συνήθως επειδή οι νομικές υπηρεσίες θεωρούνται ανεπαρκείς.

Story:

Ο Frank Castle είναι πρώην μυστικός αστυνομικός ντετέκτιβ και Αμερικανός πεζοναύτης του οποίου η σύζυγος Julie σκοτώθηκε πριν από 5 χρόνια, μαζί με τις δύο κόρες τους, από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο της Μαφίας που προοριζόταν για τον Frank, ο οποίος επίσης εικάζεται ότι ήταν νεκρός. Ο Frank Castle έγινε από τότε το πιο καταζητούμενο και μυστηριώδες άτομο, άγρυπνος φρουρός της πόλης - γνωστός μόνο ως «Ο Τιμωρός». Τώρα ζει στο δαιδαλώδες αποχετευτικό σύστημα της πόλης, έχοντας δολοφονήσει 125 μαφιόζους (χωρίς να υπολογίζονται οι κολλητοί) τα τελευταία 5 χρόνια. Το έργο του είναι γνωστό με τη χρήση ειδικών μαχαιριών με χαραγμένο κρανίο. Ο μοναδικός σύμμαχος του Castle στον μονοπρόσωπο πόλεμο του ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα είναι ο Shake (παρμένο από τον Shakespeare και το "the Shakes"), ένας μοναχικός αναλυτής εγκλημάτων, που συνήθως μιλάει με ομοιοκαταληξία.
Οι οικογένειες του υπόκοσμου έχουν αποδυναμωθεί τόσο πολύ από τον ανταρτοπόλεμο του Punisher που ο βασιλιάς Gianni Franco αναγκάζεται να συνταξιοδοτηθεί. Ο Φράνκο σχεδιάζει να ενώσει τις αποδεκατισμένες οικογένειες. Ωστόσο, αυτό προσελκύει την ανεπιθύμητη προσοχή από την yakuza, το πιο ισχυρό συνδικάτο εγκληματικότητας της Ασίας. Με επικεφαλής τη Λαίδη Τανάκα, η γιακούζα αποφασίζει να αναλάβει τις οικογένειες της Μαφίας και όλα τα ενδιαφέροντά τους. Για να παρασύρουν τους μαφιόζους στον σκοπό τους, απαγάγουν τα παιδιά τους και τα κρατούν για λύτρα. Ο Φράνκο και ο Τιμωρός κάνουν επιδρομή στο αρχηγείο της γιακούζα, για να πολεμήσουν και να σκοτώσουν όλους τους γιακούζα, συμπεριλαμβανομένης της Λαίδης Τανάκα και της κόρης της. Όταν επανενώνεται με τον γιο του, ο Φράνκο προδίδει τον Τιμωρό, αλλά ο Τιμωρός αμύνεται και σκοτώνει τον Φράνκο. Στη συνέχεια, ο γιος του Φράνκο, Τόμι, απειλεί τον Τιμωρό επειδή σκότωσε τον πατέρα του, αλλά δεν μπορεί να εκδικηθεί. Ο Καστλ προειδοποιεί τον Τόμι Φράνκο, να «μείνει καλό παιδί και να μεγαλώσει για να γίνει καλός άνθρωπος» και μην ακολουθήσει τις παρανομίες του πατέρα του. Προειδοποιεί επίσης ότι θα επιστρέψει εάν το αγόρι διαπράξει εγκλήματα και μετά θα εξαφανιστεί. Η αστυνομία φτάνει αργά και θα βρει κανένα ίχνος του Τιμωρού. Εν τω μεταξύ, στη φωλιά του, ο Castle αφηγείται ότι θα τον περιμένει «στις σκιές».


The Punisher Marvel 1989 Film

Ωμή και αγαθή περιπέτεια με το κλασικό στυλ του Dolph Lundgren. Δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου, άρα θα φάτε της μπουνιές μου.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Punisher_(1989_film)

Ελληνική χροιά: Fotis Pelekis

Marvel Collection

The Punisher Marvel 1989 Film photo album


The Punisher Marvel 1989 Film The Punisher Marvel 1989 Film The Punisher Marvel 1989 Film The Punisher Marvel 1989 Film The Punisher Marvel 1989 Film
The Punisher Marvel 1989 Film The Punisher Marvel 1989 Film