Fantastic Four 2005 Film

Tips:

Το Fantastic Four (Fantastic 4) είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2005 που βασίζεται στην ομώνυμη ομάδα υπερήρωων της Marvel Comics, που δημιουργήθηκε από τους Stan Lee και Jack Kirby. Το σκηνοθέτησε ο Tim Story και κυκλοφόρησε από την 20th Century Fox. Πρωταγωνιστουν οι Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon, Kerry Washington, Hamish Linklater, Laurie Holden, Kevin McNulty, Maria Menounos, Michael Kopsa, Stan Lee, Hugh Jackman, Lauren Sánchez, Pascale Hutton.

Story:

Ο Δρ. Reed Richards, μαζί με τον φίλο του, Ben Grimm, πείθουν τον Δρ Victor Von Doom, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Von Doom Industries, να του επιτρέψει την πρόσβαση στον διαστημικό σταθμό του, για να δοκιμάσει τις επιπτώσεις της έκθεσης των νεφών κοσμικής ενέργειας σε βιολογικά δείγματα. Ο Von Doom συμφωνεί και στρατολογεί την επικεφαλής ερευνήτρια γενετικής (και την πρώην κοπέλα του Reed) Susan Storm και τον απερίσκεπτο αδερφό της Johnny Storm. Φτάνουν στο διάστημα για να μελετήσουν τα κοσμικά σύννεφα, τα οποία φτάνουν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Ο Reed, η Susan και ο Johnny εγκαταλείπουν τον θωρακισμένο σταθμό για να σώσουν τον Ben, σε έναν διαστημικό περίπατο για να τοποθετήσουν τα δείγματα, ενώ ο Victor κλείνει τις ασπίδες πίσω τους για να κρατηθεί προστατευμένος. Η καταιγίδα διαπερνά το σταθμό και χτυπά τους τέσσερις. Επιστρέφουν σπίτι αλλά σύντομα αρχίζουν να αναπτύσσουν περίεργες δυνάμεις. Ο Reed μπορεί να τεντωθεί σαν καουτσούκ, η Susan μπορεί να γίνει αόρατη και να δημιουργήσει πεδία δύναμης, ο Johnny μπορεί να τυλίξει τον εαυτό του στη φωτιά και ο Ben μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο πλάσμα βασισμένο σε βράχο με υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή. Ο Victor εν τω μεταξύ αντιμετωπίζει μια αντίδραση από τους μετόχους του, λόγω της δημοσιότητας από την αποτυχημένη αποστολή. Στη γέφυρα του Μπρούκλιν, ο Ben προκαλεί κατά λάθος μια συσσώρευση κυκλοφορίας, ενώ εμποδίζει έναν άνδρα να αυτοκτονήσει. Οι τέσσερις χρησιμοποιούν τις διάφορες δυνάμεις τους για να περιορίσουν τη ζημιά και να σώσουν ζωές. Ενώ το κοινό τους επευφημεί για τις προσπάθειές τους, η αρραβωνιαστικιά του Ben φτάνει για να χωρίσει σιωπηλά τον αρραβώνα τους, μη μπορώντας να τον δεχτεί για την κατάστασή του. Ο Reed ορκίζεται σε έναν αποκαρδιωμένο Ben να αντιστρέψει το αποτέλεσμα. Τα μέσα ενημέρωσης τους βαφτίζουν "The Fantastic Four" και ο Victor εκμεταλλεύεται την είδηση ​​στους μετόχους του, αλλά αυτοί αποφασίζουν να αποχωρήσουν από την Von Doom Industries. Οι τέσσερις μετακομίζουν στο εργαστήριο του Reed, στο Baxter Building για να μελετήσουν τις ικανότητές τους και να δουλέψουν για να βρουν μια θεραπεία. Ο Victor προσφέρει την υποστήριξή του στις προσπάθειές τους, αλλά κατηγορεί τον Reed για την αποτυχία της αποστολής.
Ο Reed σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μηχανή για να ξαναδημιουργήσει την καταιγίδα και να αντιστρέψει τις συνθήκες της. Ωστόσο, ο Johnny αρνείται να συνεργαστεί, επιμένοντας ότι πρέπει απλώς να αγκαλιάσουν τις δυνάμεις τους. Εν τω μεταξύ, ο Victor, έχοντας επίσης επηρεαστεί από την καταιγίδα, λόγω της δυσλειτουργίας των ασπίδων, αρχίζει να μεταλλάσσεται σε οργανικό μέταλλο και είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια και αρχίζει να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις νέες δυνάμεις του για να πάρει την εκδίκησή του. Ο Victor προκαλεί μια διαμάχη ανάμεσα στον Ben και τον Reed, με αποτέλεσμα ο Ben να βγει έξω θυμωμένος. Αυτό παρακινεί τον Reed να επιχειρήσει τη μηχανή στον εαυτό του, αλλά δεν μπορεί να παράγει αρκετή ισχύ για να ωθήσει την καταιγίδα σε κρίσιμη μάζα. Ο Victor το ακούει και φέρνει τον Ben στο εργαστήριο, ο οποίος τοποθετείται στο μηχάνημα και ο Doom χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για να το τροφοδοτήσει, επιστρέφοντας τον Ben σε κανονική κατάσταση και επιταχύνοντας την κατάσταση του Doom, προκαλώντας μεγάλο μέρος του σώματός του να μετατραπεί σε μέταλλο. Ο Victor, που τώρα αποκαλεί τον εαυτό του "Doom", απαγάγει και βασανίζει τον Reed, χρησιμοποιώντας μια μονάδα υπερ-ψύξης και εκτοξεύει έναν πύραυλο που αναζητά θερμότητα στο κτίριο Baxter για να σκοτώσει τον Johnny. Πετά μέσα στην πόλη για να την αποφύγει, ανάβοντας φωτιά σε μια φορτηγίδα σκουπιδιών για να την ξεγελάσει. Η Sue ορμάει να απελευθερώσει τον Reed και μάχεται με το Doom, αλλά αποτυγχάνει. Ο Ben φτάνει για να βοηθήσει, μεταμορφώνεται ξανά στο The Thing, χρησιμοποιώντας ξανά το μηχάνημα. Η μάχη ξεχύνεται στους δρόμους και οι τέσσερις συγκεντρώνονται για να πολεμήσουν τον Doom. Ο Johnny και η Susan συνδυάζουν τις δυνάμεις τους για να τυλίξουν τον Doom σε μια κόλαση από έντονες φλόγες και ο Ben και ο Reed τον περιχύνουν με κρύο νερό, προκαλώντας θερμικό σοκ και παγώνοντας τον Doom στη θέση του.
Στον επίλογο, ο Ben λέει στον Reed να ξεχάσει το πείραμά του με τη μηχανή, καθώς έχει αποδεχτεί την κατάστασή του μέσω της σχέσης του με την Alicia Masters, μια τυφλή καλλιτέχνη. Η ομάδα αποφασίζει να αγκαλιάσει τους ρόλους τους ως υπερήρωες και ο Reed κάνει πρόταση γάμου στη Sue. Εν τω μεταξύ, ένας παγωμένος Doom μεταφέρεται πίσω στην πατρίδα του τη Λετονία.


Fantastic Four 2005 Film

Σκηνοθεσία με αρκετά κόμικ-στοιχεία, με κλασικό σενάριο. Μια μέτρια κόμικ-περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Fantastic_Four_(2005_film)

Ελληνική χροιά: Michael Chiklis
και Maria Menounos

Marvel Collection

Fantastic Four 2005 Film photo album


Fantastic Four 2005 Film Fantastic Four 2005 Film Fantastic Four 2005 Film Fantastic Four 2005 Film
Fantastic Four 2005 Film Fantastic Four 2005 Film Fantastic Four 2005 Film