Elektra 2005 Film

Tips:

Το Elektra είναι μια υπερηρωική ταινία του 2005 βασισμένη στον χαρακτήρα Elektra Natchios της Marvel Comics, σε σενάριο των Zak Penn, Stuart Zicherman, M. Raven Metzner και σκηνοθεσία του Rob Bowman. Είναι ένα spin-off από την ταινία Daredevil (2003), με την Jennifer Garner να επαναλαμβάνει τον ρόλο της ως ο τίτλος του χαρακτήρα. Πρωταγωνιστουν οι Jennifer Garner, Goran Višnjić, Will Yun Lee, Cary-Hiroyuki Tagawa, Terence Stamp, Kirsten Prout, Chris Ackerman, Edison T. Ribeiro, Natassia Malthe, Bob Sapp, Colin Cunningham, Hiro Kanagawa, Jana Mitsoula, Kurt Max Runte, Jason Isaacs, Ben Affleck.

Story:

Αφού σκοτώθηκε, η Elektra Natchios αναβιώνει από τον τυφλό δάσκαλο των πολεμικών τεχνών Stick. Της διδάσκει την αρχαία τέχνη του Κιμαγκούρε (Kimagure), η οποία παρέχει στους ασκούμενους την ικανότητα να ανασταίνουν τους νεκρούς. Η Elektra αποβάλλεται από το προπονητικό συγκρότημα λόγω της αδυναμίας της να αφήσει την οργή της και τον φόβο να δει τον δολοφόνο της μητέρας της. Φεύγει και χρησιμοποιεί την εκπαίδευσή της για να γίνει δολοφόνος. Χρόνια αργότερα, ο ατζέντης της Elektra, McCabe λαμβάνει μια ασυνήθιστα μεγάλη προσφορά από έναν ανώνυμο πελάτη που επιθυμεί να προσλάβει την Elektra. Η μόνη προϋπόθεση: πρέπει να περάσει λίγες μέρες σε ένα νοικιασμένο σπίτι στο νησί όπου πρόκειται να γίνει η δολοφονία, πριν αποκαλυφθούν τα ονόματα των στόχων. Κατά τη διάρκεια της αναμονής, η Elektra πιάνει ένα κορίτσι που ονομάζεται Abby να προσπαθεί να κλέψει το κολιέ της μητέρας της. Την διώχνει μακριά και αργότερα συναντά και γίνεται φίλη με τον πατέρα της, Mark Miller. Η Abby προσκαλεί την Elektra σε δείπνο για λογαριασμό του Mark. Η Elektra αναπτύσσει ένα ρομαντικό ενδιαφέρον για τον Mark, αλλά μαθαίνει ότι αυτός και η Abby είναι οι στόχοι που έχει προσληφθεί να σκοτώσει. Η Elektra τους λυπάται και φεύγει, αλλά επιστρέφει εγκαίρως για να τους προστατεύσει από τους δολοφόνους που στέλνει το The Hand, ένα εγκληματικό συνδικάτο μισθοφόρων νίντζα. Ο Roshi, master του The Hand, μαθαίνει για την αποτυχημένη απόπειρα και επιτρέπει στον γιο του Kirigi να ηγηθεί μιας νέας ομάδας δολοφόνων για να σκοτώσει την Elektra και να επιστρέψει με την Abby, που αναφέρεται ως "The Treasure". Η Elektra προσπαθεί να αφήσει την Abby και τον Mark με τον Stick, αλλά εκείνος την επιπλήττει και της λέει να τους προστατεύσει η ίδια. Παίρνει τον Mark και την Abby στο εξοχικό του McCabe, αλλά ακολουθούν οι Kirigi, Typhoid, Stone, Kinkou και Tattoo. Η Elektra φεύγει με τον Mark και την Abby μέσω μιας μυστικής υπόγειας εξόδου σε ένα δάσος, ενώ ο McCabe θυσιάζεται για να τους κερδίσει χρόνο.
Η Kirigi και οι δολοφόνοι κυνηγούν την τριάδα στο δάσος. Η Elektra σκοτώνει τον Stone, ενώ η Abby και ο Mark σκοτώνουν την Kinkou με ένα από τα δικά του στιλέτα. Καθώς η Elektra αποσπάται από την αποκάλυψη ότι η Abby έχει ικανότητες πολεμικών τεχνών, ο Typhoid δίνει στην Elektra το «Φιλί του Θανάτου». Η Abby αιχμαλωτίζεται από την Kirigi. Ο Stick και οι Chaste ninja τους φτάνουν, αναγκάζοντας τους Kirigi, Typhoid και Tattoo να υποχωρήσουν. Ο Stick σώζει την Elektra από τον θάνατο και τους παίρνει υπό την προστασία του. Ο Stick επιβεβαιώνει ότι η Abby είναι ο «Θησαυρός», ένα θαύμα των πολεμικών τεχνών, τον οποίο The Hand επιδιώκει να χρησιμοποιήσει. Η Elektra μαθαίνει ότι ήταν και η ίδια «Θησαυρός», με αποτέλεσμα η μητέρα της να γίνει θύμα της μάχης μεταξύ του The Chaste και του The Hand. Μαντεύει ότι ο Stick έστησε την παγίδα στον Mark και την Abby για να δοκιμάσει την τάση της Elektra για συμπόνια. Η Elektra αστρικά προβάλλει τον εαυτό της σε μια συνάντηση με την Kirigi και τον προκαλεί σε μια μάχη, με τη νικήτρια να διεκδικεί την Abby για τον δικό της σκοπό. Η Elektra επιστρέφει στο παιδικό της σπίτι για να αντιμετωπίσει την Kirigi και συνειδητοποιεί ότι ο κερασφόρος δαίμονας που σκότωσε τη μητέρα της ήταν στην πραγματικότητα η Kirigi.
Η Elektra ηττάται από την Kirigi. Η Abby φτάνει και τον αρραβωνιάζει αρκετή ώρα για να αναρρώσει η Elektra. Η Elektra και η Abby δραπετεύουν και κρύβονται σε έναν λαβύρινθο, αλλά η Abby αιχμαλωτίζεται από φίδια που έστειλε ο Tattoo. Η Elektra βρίσκει τον Tattoo και του σφίγγει τον λαιμό, απελευθερώνοντας την Abby. Η Elektra νικά για δεύτερη φορά την Kirigi και τον σκοτώνει. Ο Typhoid δηλητηριάζει και σκοτώνει την Abby, πριν η Elektra πετάξει το σάι της στον Typhoid, σκοτώνοντάς τον. Η Elektra προσπαθεί απεγνωσμένα να ξυπνήσει την Abby, ηρεμεί τον εαυτό της, αφήνει την οργή της και την ανασταίνει με επιτυχία χρησιμοποιώντας την Κιμαγκούρε.
Η Elektra ετοιμάζεται να φύγει και με τον Mark μοιράζονται ένα τελευταίο φιλί. Η Elektra λέει στην Abby να ζήσει μια κανονική ζωή και ότι ο καθένας έδωσε πίσω τη ζωή του άλλου. Φεύγει, ελπίζοντας ότι η Abby δεν θα μεγαλώσει για να γίνει σαν αυτήν. Εμφανίζεται ο Stick και επισημαίνει ότι η Elektra δεν βγήκε τόσο κακή.


Elektra 2005 Film

Κλασικό σενάριο αναβίωσης, για να κάνουν ακόμα μια ταινία. Καλό κάστ αλλά μέτριες ερμηνείες, μαζί με την “αταίριαστη” Jennifer Garner. Καλή φωτογραφία, αλλά μέτριο αποτέλεσμα. Έμαθα να ζω με τις αλλεργίες μου.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Elektra_(2005_film)

Marvel Collection

Elektra 2005 Film photo album


Elektra 2005 Film Elektra 2005 Film Elektra 2005 Film Elektra 2005 Film Elektra 2005 Film
Elektra 2005 Film Elektra 2005 Film Elektra 2005 Film