Daredevil 2003 Film

Tips:

Το Daredevil είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2003 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Mark Steven Johnson, βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel Comics που δημιουργήθηκε από τους Stan Lee και Bill Everett. Πρωταγωνιστουν οι Ben Affleck, Jennifer Garner, Michael Clarke Duncan, Colin Farrell, Joe Pantoliano, Jon Favreau, David Keith, Leland Orser, Lennie Loftin, Erick Avari, Ellen Pompeo, Derrick O'Connor, Stan Lee, Frank Miller, Kevin Smith, Paul Ben-Victor, Joe Quesada, Mark Margolis, Kane Hodder, Josie DiVincenzo, Coolio.

Story:

Ως παιδί, ο νεαρός Matt Murdock τυφλώνεται κατά λάθος από ραδιενεργά απόβλητα λίγο αφότου είδε τον πατέρα του, τον ξεπεσμένο πυγμάχο Jack "The Devil" Murdock, να κάνει τον “μπράβο”, για το αφεντικό της τοπικής μαφίας Eddie Fallon. Παρόλα αυτά, οι υπόλοιπες αισθήσεις του Matt ενισχύονται δραματικά, δίνοντάς του υπεράνθρωπη ευκινησία και ακοή σαν σόναρ. Νιώθοντας υπεύθυνος για το ατύχημα του γιου του, ο Jack εμπνέεται να εγκαταλείψει τη ζωή του εγκλήματος και να αφοσιωθεί ξανά στην καριέρα του στην πυγμαχία. Αργότερα, αφού ο Fallon αποκαλύπτει ότι επέτρεψε την επιστροφή του Jack, δωροδοκώντας τους προηγούμενους αντιπάλους του για να τον αφήσουν να κερδίσει, προσπαθεί να δωροδοκήσει τον Jack για να “ρίξει” τον επόμενο αγώνα του και τον σκοτώνει μόλις αρνηθεί. Χρόνια αργότερα, ένας ενήλικος Matt εργάζεται ως δικηγόρος στο Hell's Kitchen με τον φίλο του Franklin "Foggy" Nelson, παρέχοντας νομική εκπροσώπηση “pro bono” σε πελάτες που πιστεύει ότι είναι στην πραγματικότητα αθώοι. Τη νύχτα, καταπολεμά το έγκλημα ως ο ντυμένος άγρυπνος «Daredevil». Ο Ben Urich, ένας δημοσιογράφος της New York Post που καταγράφει τα κατορθώματα του Daredevil, προσελκύει την προσοχή για μια σειρά άρθρων στο "The Kingpin", μια σκιώδη φιγούρα του υποκόσμου που φέρεται να ελέγχει όλο το οργανωμένο έγκλημα της πόλης. Εν αγνοία του Urich, ο Kingpin είναι στην πραγματικότητα ο Wilson Fisk, ένας βάναυσος μαφιόζος που παρουσιάζεται ως νόμιμος επιχειρηματίας. Ο Matt ερωτεύεται την Elektra Natchios, μια Ελληνοαμερικανίδα έμπειρη στις πολεμικές τέχνες, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κόρη του υπολοχαγού του Fisk, Nikolas Natchios. Αργότερα, όταν ο Natchios επιχειρεί να τερματίσει τη σχέση του με τον Fisk, αυτός προσλαμβάνει τον Bullseye, έναν δολοφόνο για να τον σκοτώσει. Ο Bullseye κλέβει το κοντάρι του Daredevil και σκοτώνει τον Natchios με αυτό. Στη συνέχεια, ο Urich συμπεραίνει ότι ο Matt είναι ο Daredevil, αφού συνειδητοποιεί ότι μεταμφιέζει το κοντάρι του σε λευκό μπαστούνι.
Πιστεύοντας ότι ο Daredevil είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του πατέρα της, η Elektra προσπαθεί να εκδικηθεί. Εν τω μεταξύ, ο Fisk αναθέτει στον Bullseye να σκοτώσει την Elektra, η οποία παρακολουθεί τον Daredevil και τον προκαλεί σε έναν καυγά και μαχαιρώνοντάς τον στον ώμο. Ο Daredevil διαμαρτύρεται ότι δεν σκότωσε τον πατέρα της, αλλά η Elektra δεν τον ακούει μέχρι να καταλάβει ότι είναι ο Matt. Λίγες στιγμές αργότερα, όταν ο Bullseye παρακολουθεί την Elektra, ο Matt παρακολουθεί ανήμπορος την ώρα που ο Bullseye τη σκοτώνει. Πληγωμένος, ο Matt καταφεύγει σε μια εκκλησία, αλλά ο Bullseye του κάνει ενέδρα εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του στον δυνατό ήχο. Όταν η αστυνομία κατακλύζει την εκκλησία, ο Bullseye αποκαλύπτει ότι ο Kingpin σκότωσε τον πατέρα του Matt. Σύντομα, ο Matt κερδίζει το πάνω χέρι και πετάει τον Bullseye από το καμπαναριό αφού ένας ελεύθερος σκοπευτής του NYPD ESU τον πυροβολεί και στα δύο χέρια. Αποφασισμένος να εκδικηθεί την Elektra και τον πατέρα του, ο Matt στίνει ενέδρα στον Fisk στο γραφείο του. Στον αγώνα που ακολούθησε, τελικά θριαμβεύει ενάντια στην ωμή δύναμη του Fisk χρησιμοποιώντας την ακοή του σόναρ. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσής τους, ο Fisk παραδέχεται ότι σκότωσε τον Jack κατόπιν εντολής του Fallon και ότι ο θάνατος της Elektra δεν ήταν παρά ένα θύμα. Καθώς η αστυνομία φτάνει για να συλλάβει τον Fisk, απειλεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του Daredevil στον κόσμο, αλλά ο Matt επισημαίνει ότι κανείς δεν θα πιστέψει ποτέ ότι ο Daredevil είναι τυφλός.
Λίγο καιρό μετά το θάνατο της Elektra, ο Matt επισκέπτεται τη στέγη του διαμερίσματός του, όπου οι δυο τους φιλήθηκαν για πρώτη φορά, και απροσδόκητα βρίσκει το περιδέραιο της Elektra με το όνομά της χαραγμένο σε μπράιγ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανή. Ο Urich ετοιμάζεται να δημοσιεύσει ένα άρθρο που αποκαλύπτει την ταυτότητα του Daredevil, αλλά αποφασίζει να μην το κάνει την τελευταία στιγμή, αποδεχόμενος τελικά ότι οι προσπάθειες του Daredevil έχουν βελτιώσει την πόλη. Βγαίνει από το ταχυδρομείο της Νέας Υόρκης μέσα στη νύχτα έξω και βλέπει τον Matt πάνω από μια στέγη. Ο Daredevil γνέφει με το κεφάλι του και απογειώνεται, πηδώντας από το κτίριο για να συνεχίσει τη νυχτερινή του ρουτίνα καταπολέμησης του εγκλήματος. Σε άλλη σκηνή, ο Bullseye ξυπνά σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο δωμάτιο νοσοκομείου και σκοτώνει μια μύγα με μια βελόνα σύριγγας.


Daredevil 2003 Film

Το σενάριο είναι το πρότυπο του “αγαθού προσκόπου” με τον αμερικάνικο τρόπο ζωής. Μια κλασική περιπέτεια με Marvel υπερήρωα και μέτριο αποτέλεσμα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Daredevil_(film)

Marvel Collection

Daredevil 2003 Film photo album


Daredevil 2003 Film Daredevil 2003 Film Daredevil 2003 Film Daredevil 2003 Film
Daredevil 2003 Film Daredevil 2003 Film Daredevil 2003 Film