08.Thor: The Dark World Marvel 2013 Film

Tips:

Το Thor: The Dark World είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2013 βασισμένη στον χαρακτήρα Thor της Marvel Comics, παραγωγή της Marvel Studios και διανομή της Walt Disney Studios Motion Pictures. Είναι η συνέχεια του Thor (2011) και η όγδοη ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Alan Taylor από σενάριο του Christopher Yost και της συγγραφικής ομάδας των Christopher Markus και Stephen McFeely. Πρωταγωνιστουν οι Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Christopher Eccleston, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Kat Dennings, Ray Stevenson, Zachary Levi, Tadanobu Asano, Jaimie Alexander, Rene Russo, Anthony Hopkins, Alice Krige, Clive Russell, Jonathan Howard, Henry Calcutt, Thomas Arnold, Sam Swainsbury, Stan Lee, Brett Tucker, Talulah Riley, Richard Wharton, Jon Ioannou. Make-Up Department η Bella Ava Georgiou και Elizabeth Yianni-Georgiou.

Story:

Πριν από αιώνες, ο Bor - ο πατέρας του Odin - διεξάγει πόλεμο ενάντια στο σκοτεινό ξωτικό Malekith, ο οποίος επιδιώκει να εξαπολύσει ένα όπλο γνωστό ως Aether στα Εννέα Βασίλεια (Nine Realms). Αφού νίκησε τις δυνάμεις του Malekith στον κόσμο τους, τον Svartalfheim, ο Bor στέλνει τον Aether σε έναν κρυμμένο κόσμο που κανείς δεν μπορεί να φτάσει. Ωστόσο, ο Malekith δραπετεύει με τον υπολοχαγό του Algrim και μια χούφτα Dark Elves πριν μπει σε ανασταλμένο animation. Στο σημερινό Asgard, ο Odin φυλακίζει τον Loki για τα διάφορα εγκλήματά του στη Γη. Εν τω μεταξύ, ο Thor και οι σύντροφοί του απωθούν τους επιδρομείς στο Vanaheim για να ειρηνεύσουν τα Εννέα Βασίλεια μετά την ανοικοδόμηση του Bifröst, της «Rainbow Bridge» μεταξύ των βασιλείων που καταστράφηκε δύο χρόνια νωρίτερα. Οι Asgardian μαθαίνουν ότι η Convergence, μια σπάνια ευθυγράμμιση με τα Εννέα Βασίλεια, είναι επικείμενη. Καθώς πλησιάζει το συμβάν, οι πύλες που συνδέουν τους κόσμους εμφανίζονται τυχαία. Στο Λονδίνο, η αστροφυσικός Dr. Jane Foster ταξιδεύει σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο όπου έχουν εμφανιστεί τέτοιες πύλες. Η Foster τηλεμεταφέρεται στον κρυμμένο κόσμο όπου είναι αποθηκευμένος ο Aether και εισέρχεται στο σώμα του. Ο Thor βρίσκει τη Foster και την πηγαίνει στο Asgard, όπου ο Odin προειδοποιεί ότι ο Aether όχι μόνο θα τη σκοτώσει αλλά θα προαναγγείλει μια καταστροφική προφητεία. Ο Malekith, αφυπνισμένος από την απελευθέρωση του Aether, επιτίθεται στον Asgard αναζητώντας την Foster. Η μητέρα του Thor, Frigga, σκοτώνεται προσπαθώντας να την προστατεύσει. Ο Thor στρατολογεί τον Loki, ο οποίος γνωρίζει μια μυστική πύλη στο Svartalfheim όπου σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τον Malekith, σε αντάλλαγμα για εκδίκηση για τη δολοφονία της μητέρας τους. Στο Svartalfheim, ο Loki προσποιείται ότι έκοψε το χέρι του Thor χρησιμοποιώντας μια ψευδαίσθηση και ξεγελά τον Malekith να βγάλει τον Aether από την Foster, αλλά η προσπάθεια του Thor να τον καταστρέψει αποτυγχάνει. Ο Malekith συγχωνεύεται με τον Aether και φεύγει καθώς ο Loki φαίνεται να πεθαίνει ενώ σκοτώνει τον Algrim.
Ο Thor και η Foster ξανασμίγουν στο Λονδίνο με τον μέντορα της Foster, τον Δρ Erik Selvig. Μαθαίνουν ότι ο Malekith σχεδιάζει να βυθίσει ολόκληρο το σύμπαν στο σκοτάδι απελευθερώνοντας τον Aether στο κέντρο της Σύγκλισης στο Greenwich. Ο Thor μάχεται με τον Malekith σε πολλούς κόσμους και βοηθά τους θνητούς συντρόφους του να χρησιμοποιήσουν τον επιστημονικό τους εξοπλισμό για να μεταφέρουν τον Malekith στο Svartalfheim, όπου συντρίβεται από το δικό του πλοίο. Ο Thor επιστρέφει στο Asgard, όπου απορρίπτει την πρόταση του Odin να πάρει τον θρόνο. Αφού φεύγει, ο Loki αποκαλύπτεται ότι είναι ζωντανός και υποδύεται τον Odin.
Σε μια σκηνή μετά, ο Volstagg και ο Sif επισκέπτονται τον Collector και του εμπιστεύονται τον Aether, με τον Tesseract να βρίσκεται ήδη στο Asgard, καθώς φοβούνται ότι το να υπάρχουν δύο Infinity Stones τόσο κοντά θα ήταν επικίνδυνο. Καθώς φεύγουν, ο Collector δηλώνει την επιθυμία του να αποκτήσει τις άλλες πέντε Stones. Σε άλλη σκηνή μετά, η Foster και ο Thor ενώνονται ξανά στη Γη.


Thor: The Dark World Marvel 2013 Film

Πολύ πληροφορία και μυθολογία, για μια ταινία που απλά την είδα σαν μια περιπέτεια της Marvel.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Thor:_The_Dark_World

Ελληνική χροιά: Jon Ioannou
και Bella Ava Georgiou
και Elizabeth Yianni-Georgiou

Marvel Collection

Thor: The Dark World Marvel 2013 Film photo album


Thor: The Dark World Marvel 2013 Film Thor: The Dark World Marvel 2013 Film Thor: The Dark World Marvel 2013 Film Thor: The Dark World Marvel 2013 Film
Thor: The Dark World Marvel 2013 Film Thor: The Dark World Marvel 2013 Film Thor: The Dark World Marvel 2013 Film