29.Thor: Love and Thunder Marvel 2022 Film

Tips:

Το Thor: Love and Thunder είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωα του 2022 βασισμένη στα κόμικς της Marvel με τον χαρακτήρα Thor. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή Walt Disney Studios Motion Pictures, είναι η συνέχεια του Thor: Ragnarok (2017) και η 29η ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Taika Waititi, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με την Jennifer Kaytin Robinson. Πρωταγωνιστουν οι Chris Hemsworth, Christian Bale, Tessa Thompson, Jaimie Alexander, Taika Waititi, Russell Crowe, Natalie Portman, Idris Elba, Chris Pratt, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Sean Gunn, Vin Diesel, Bradley Cooper, Carly Rees, Kat Dennings, Brett Goldstein, Stellan Skarsgård, Luke Hemsworth, Matt Damon, Sam Neill, Melissa McCarthy, Ben Falcone, Anthony Hopkins, Chloe Candarakis, Richard Anastasios, Ava Caryofyllis.

Story:

Ο Gorr και η κόρη του, Love, η τελευταία της φυλής τους, αγωνίζονται σε μια άγονη έρημο. Παρά τις προσευχές τους στον θεό τους, τον Rapu, η Love πεθαίνει. Το θεοκτόνο Necrosword καλεί τον Gorr, οδηγώντας τον στο καταπράσινο βασίλειο του Rapu. Αφού ο Rapu κοροϊδεύει και απορρίπτει βάναυσα τα δεινά του Gorr, αποκηρύσσει τον θεό, με αποτέλεσμα ο Rapu να αρχίσει να τον στραγγαλίζει. Το Necrosword προσφέρεται στον Gorr, ο οποίος σκοτώνει τον Rapu με αυτό και ορκίζεται να σκοτώσει όλους τους θεούς. Ο Gorr έχει την ικανότητα να χειρίζεται σκιές και να παράγει τέρατα, αλλά καταράζεται με επικείμενο θάνατο υπό την επιρροή του σπαθιού. Ο Thor έχει ενταχθεί στους Guardians of the Galaxy μετά τη μάχη των Avengers εναντίον του Thanos. Βρίσκει έναν τραυματισμένο Sif, ο οποίος προειδοποιεί ότι ο επόμενος στόχος του Gorr είναι ο New Asgard. Εν τω μεταξύ, η Δρ Jane Foster, η πρώην φίλη του Thor, έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τερματικό στάδιο. Με την ιατρική περίθαλψη να αποδεικνύεται αναποτελεσματική, ταξιδεύει στο New Asgard ελπίζοντας ότι το σφυρί του Thor Mjolnir, το οποίο προηγουμένως είχε σπάσει από την Hela, θα μπορούσε να τη θεραπεύσει. Η Mjolnir ξαναζωντανεύει και δένεται μαζί του. Ο Thor φτάνει στο New Asgard τη στιγμή που ξεκινά η επίθεση του Gorr. Εκπλήσσεται όταν βρίσκει τη Foster, να κρατά το Mjolnir, αλλά συνεργάζεται μαζί της και με τη Valkyrie και τον Korg για να πολεμήσουν τον Gorr. Η ομάδα ανατρέπει τον Gorr, αλλά εκείνος δραπετεύει, απαγάγοντας πολλά παιδιά Asgardian και φυλακίζοντάς τα στο Shadow Realm. Η ομάδα ταξιδεύει στην Omnipotence City για να προειδοποιήσει τους άλλους θεούς και να ζητήσει τη βοήθειά τους, για τη δημιουργία ενός στρατού. Ο αρχηγός των θεών, ο Zeus, είναι απρόθυμος να βοηθήσει, νομίζοντας ότι μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς και κρυμμένοι από τον Gorr στην πόλη. πιστεύει επίσης ότι ο Gorr δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο του, να επισκεφθεί το βασίλειο της Αιωνιότητας, όπου θα του εκπληρωθεί μια επιθυμία, πιθανώς να καταστρέψει όλους τους θεούς. Ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, ο Zeus διατάζει τη σύλληψη της ομάδας για να τους αποτρέψει από το να εκθέσουν την τοποθεσία της πόλης στον Gorr. Όταν ο Zeus τραυματίζει τον Korg, ο Thor ανασηκώνει τον Zeus με τον κεραυνό του, τον οποίο κλέβει η Valkyrie προτού δραπετεύσουν για να αντιμετωπίσουν τον Gorr στο Βασίλειο των Σκιών. Στο δρόμο, ο Thor μαθαίνει για τη διάγνωση του καρκίνου της Foster.
Η ομάδα φτάνει στο Shadow Realm αλλά δεν μπορεί να εντοπίσει τα παιδιά. Η Foster βλέπει αρχαία σχέδια που απεικονίζουν το Stormbreaker με τσεκούρι μάχης του Thor ως έναν τρόπο να καλέσει το Bifrost να εισέλθει στην Αιωνιότητα και συμπεραίνει την παγίδα που έστησε ο Gorr. Πετάει το Stormbreaker για να αποτρέψει την πρόσβαση του Gorr σε αυτό. Ωστόσο, ο Gorr εξουσιάζει την ομάδα και απειλεί να σκοτώσει την Foster, αναγκάζοντας τον Thor να την καλέσει πίσω. Ο Gorr κλέβει επιτυχώς τον Stormbreaker και τραυματίζει τη Valkyrie πριν καταρρεύσει μια εξασθενημένη Foster. Όταν ταξιδεύει πίσω στο New Asgard, ο Thor ανακαλύπτει ότι η παρουσία του, δεν της επιτρέπει να καταπολεμήσει φυσικά τον καρκίνο. Εξαιτίας αυτού, ο Thor ταξιδεύει μόνος στο βωμό της Αιωνιότητας και χρησιμοποιώντας τον κεραυνό του Zeus, εμποτίζει τα παιδιά με τη δύναμή του να πολεμούν τα τέρατα του Gorr ενώ αυτός μάχεται τον Gorr. Όταν η Foster διαισθάνεται ότι ο Gorr πρόκειται να σκοτώσει τον Thor, συμμετέχει στη μάχη με το Mjolnir για να τον σώσει. Καταστρέφουν το Necrosword, απελευθερώνοντας τον Gorr από την επιρροή του, αλλά και οι τρεις πέφτουν στο βασίλειο της Eternity. Με τον Gorr έτοιμο να κάνει την επιθυμία του, ο Thor τον εκλιπαρεί να αναβιώσει την κόρη του αντί να καταστρέψει τους θεούς. Στη συνέχεια, ο Thor αφήνει τον Gorr για να πάρει την απόφασή του και παρακολουθεί τη Foster, η οποία υποκύπτει στην ασθένειά της και πεθαίνει στην αγκαλιά του. Συγκινημένος από την εμφάνισή τους, ο Gorr εύχεται η Αιωνιότητα να αναβιώσει την Αγάπη, την οποία χορηγεί. Καθώς ο Gorr πεθαίνει από την κατάρα, ζητά από τον Thor να φροντίσει την Love. Στη συνέχεια, τα παιδιά επιστρέφουν στο New Asgard, όπου η Valkyrie και ο Sif ξεκινούν την εκπαίδευσή τους και ένα μνημείο στήνεται στη μνήμη της Foster. Ο Thor υιοθετεί την Love, κρατά το Mjolnir και χειρίζεται πλέον το Stormbreaker.
Σε μια σκηνή μετά, πίσω στην Πόλη της Παντοδυναμίας, ένας Zeus που αναρρώνει στέλνει τον γιο του Hercules να σκοτώσει τον Thor. Σε μια σκηνή μετά τις πιστώσεις, η Foster φτάνει στις πύλες της Valhalla, όπου ο Heimdall την υποδέχεται.


Thor: Love and Thunder Marvel 2022 Film

Στις ταινίες της Marvel, διαβάζω πρώτα το σενάριο, για να παρακολουθήσω πιο άνετα την πλοκή και την περιπέτεια της δράσης. Εξαιρετική φωτογραφία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Thor:_Love_and_Thunder

Ελληνική χροιά: Dave Bautista
και Chloe Candarakis
και Richard Anastasios
και Ava Caryofyllis

Marvel Collection

Thor: Love and Thunder Marvel 2022 Film photo album


Thor: Love and Thunder Marvel 2022 Film Thor: Love and Thunder Marvel 2022 Film Thor: Love and Thunder Marvel 2022 Film Thor: Love and Thunder Marvel 2022 Film
Thor: Love and Thunder Marvel 2022 Film