04.Thor Marvel 2011 Film

Tips:

Το Thor είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2011 που βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel Comics. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή της Paramount Pictures, είναι η τέταρτη ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Το σκηνοθέτησε ο Kenneth Branagh, το σενάριο της συγγραφικής ομάδας των Ashley Edward Miller και Zack Stentz μαζί με τον Don Payne. Πρωταγωνιστουν οι Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Kat Dennings, Clark Gregg, Colm Feore, Ray Stevenson, Idris Elba, Jaimie Alexander, Rene Russo, Anthony Hopkins, Tadanobu Asano, Josh Dallas, Adriana Barraza, Maximiliano Hernández, Richard Cetrone, Darren Kendrick, Josh Coxx, Justice Smith Jr., Joseph Gatt, Luke Massy, Stan Lee. Διευθυντής φωτογραφίας ο Haris Zambarloukos. Post-production supervisor ο Peter Mavromates.

Story:

Το 965 μ.Χ., ο Odin, ο βασιλιάς του Asgard, διεξάγει πόλεμο εναντίον των Frost Giants, του Jotunheim και του αρχηγού τους Laufey, για να τους εμποδίσει να κατακτήσουν τα Nine Realms, ξεκινώντας από τη Γη. Οι Asgardian νικούν τους Frost Giants και αρπάζουν την πηγή της δύναμής τους, το Casket of Ancient Winters. Στο παρόν, ο γιος του Odin, ο Thor, ετοιμάζεται να ανέβει στο θρόνο του Asgard, αλλά διακόπτεται όταν οι Frost Giants, με τη βοήθεια από τον αδελφό του Loki, προσπαθούν να ανακτήσουν το Casket. Ενάντια στην εντολή του Odin, ο Thor ταξιδεύει στο Jotunheim για να αντιμετωπίσει τον Laufey, συνοδευόμενος από τον Loki, τον παιδικό φίλο Sif και τους Τρεις πολεμιστές: Volstagg, Fandral, και Hogun. Ακολουθεί μάχη μέχρι που ο Odin επεμβαίνει για να σώσει τους Asgardians, καταστρέφοντας την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των δύο φυλών. Ως τιμωρία για την αλαζονεία του Thor, ο Odin αφαιρεί τον γιο του από τις θεοσεβείς δυνάμεις του και τον εξορίζει στη Γη ως θνητό, συνοδευόμενος από το σφυρί του Mjölnir, που επιτρέπει μόνο στους άξιους να το χειριστούν. Ο Thor προσγειώνεται στο Νέο Μεξικό, όπου τον βρίσκουν η αστροφυσικός Dr. Jane Foster, η βοηθός της Darcy Lewis και ο μέντορας Dr. Erik Selvig. Ο πράκτορας του S.H.I.E.L.D. Phil Coulson βρίσκει το Mjölnir, πριν αποκτήσει βίαια τα δεδομένα της Foster σχετικά με τη σκουληκότρυπα που έφερε τον Thor στη Γη. Ο Thor, έχοντας ανακαλύψει την τοποθεσία του Mjölnir, προσπαθεί να το ανακτήσει από την εγκατάσταση που το S.H.I.E.L.D. έχει κατασκευάσει, αλλά δεν μπορεί να το σηκώσει και αιχμαλωτίζεται. Με τη βοήθεια του Selvig, απελευθερώνεται και αναπτύσσει ένα ειδύλλιο με την Foster.
Ο Loki ανακαλύπτει ότι είναι ο βιολογικός γιος του Laufey, τον οποίο υιοθέτησε ο Odin μετά το τέλος του πολέμου. Ο Loki έρχεται αντιμέτωπος με τον Odin, ο οποίος κουρασμένος πέφτει στο βαθύ “Odinsleep” για να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Ο Loki παίρνει το θρόνο στη θέση του Odin και προσφέρει στον Laufey την ευκαιρία να σκοτώσει τον Odin και να ανακτήσει το Casket. Ο Sif και οι Warriors Three, δυσαρεστημένοι με την κυριαρχία του Loki, προσπαθούν να επιστρέψουν τον Thor από την εξορία, πείθοντας τον Heimdall, φύλακα του Bifröst - του μέσου ταξιδιού μεταξύ των κόσμων - να τους επιτρέψει να περάσουν στη Γη. Έχοντας επίγνωση του σχεδίου τους, ο Loki στέλνει τον Destroyer, ένα φαινομενικά άφθαρτο όν, να τους κυνηγήσει και να σκοτώσει τον Thor. Οι πολεμιστές βρίσκουν τον Thor, αλλά ο Destroyer τους επιτίθεται και τους νικά. Χτυπημένος από τον Destroyer και κοντά στο θάνατο, ο Thor αποδεικνύεται άξιος με τη θυσία του να κρατήσει τον Mjölnir. Το σφυρί επιστρέφει σε αυτόν, αποκαθιστώντας τις δυνάμεις του και δίνοντάς του τη δυνατότητα να νικήσει τον Destroyer. Ο Thor και η Jane λένε αντίο πριν φύγει με τους συναδέλφους του Asgardian, για να αντιμετωπίσουν τον Loki. Στο Asgard, ο Loki προδίδει και σκοτώνει τον Laufey. Ο Thor φτάνει και ο Loki αποκαλύπτει το σχέδιό του, να καταστρέψει το Jotunheim. Ο Thor πολεμά τον Loki πριν καταστρέψει τη γέφυρα Bifröst. Ο Odin ξυπνά και εμποδίζει τους αδελφούς να πέσουν στην άβυσσο που δημιουργήθηκε μετά την καταστροφή της γέφυρας, αλλά ο Loki αφήνει τον εαυτό του να πέσει στην άβυσσο όταν ο Odin απορρίπτει τις εκκλήσεις του. Ο Thor επανορθώνει με τον Odin, παραδεχόμενος ότι δεν είναι έτοιμος να γίνει βασιλιάς. Εν τω μεταξύ, στη Γη, η Foster και η ομάδα της αναζητούν έναν τρόπο να ανοίξουν μια πύλη στο Asgard.
Σε μια σκηνή μετά, ο Selvig οδηγείται σε μια εγκατάσταση της S.H.I.E.L.D., όπου ο Nick Fury ανοίγει έναν χαρτοφύλακα και του ζητά να μελετήσει ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε σχήμα κύβου, που ο Fury λέει ότι μπορεί να έχει ανείπωτη δύναμη. Ένας αόρατος Loki, που επέζησε της πτώσης του και φτάνει στη Γη, προτρέπει κρυφά τον Selvig να συμφωνήσει.


Thor Marvel 2011 Film

Το σενάριο είναι από την σκανδιναβική μυθολογία του Thor. Καλή επική περιπέτεια, με πολύ δράση και αδιάκοπη πλοκή.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Thor_(film)

Ελληνική χροιά: Haris Zambarloukos
και Peter Mavromates

Marvel Collection

Thor Marvel 2011 Film photo album


Thor Marvel 2011 Film Thor Marvel 2011 Film Thor Marvel 2011 Film Thor Marvel 2011 Film Thor Marvel 2011 Film Thor Marvel 2011 Film Thor Marvel 2011 Film
Thor Marvel 2011 Film Thor Marvel 2011 Film