02.The Incredible Hulk Marvel 2008 Film

Tips:

Το The Incredible Hulk είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2008 βασισμένη στον χαρακτήρα της Marvel Comics, τον Χαλκ. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή της Universal Pictures, είναι η δεύτερη ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Το σκηνοθέτησε ο Louis Leterrier σε σενάριο του Zak Penn. Πρωταγωνιστουν οι Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, Tim Blake Nelson, Ty Burrell, Christina Cabot, Peter Mensah, Lou Ferrigno, Paul Soles, Débora Nascimento, Greg Bryk, Chris Owens, Al Vrkljan, Adrian Hein, John MacDonald, Shaun McComb, Simon Wong, Pedro Salvín, Julio Cesar Torres Dantas, Raimundo Camargo Nascimento, Jason Burke, Grant Nickalls, Nick Alachiotis.

Story:

Στο Πανεπιστήμιο Culver στη Βιρτζίνια, ο στρατηγός Thaddeus "Thunderbolt" Ross συναντά τον Δρ. Bruce Banner, τον συνάδελφο και φίλο της κόρης του Betty, σχετικά με ένα πείραμα που ο Ross ισχυρίζεται ότι έχει σκοπό να κάνει τους ανθρώπους άνοσους στην ακτινοβολία γάμμα. Το πείραμα - μέρος ενός προγράμματος "σούπερ στρατιώτη" της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που ο Ross ελπίζει να ξαναδημιουργήσει - αποτυγχάνει. Η έκθεση στην ακτινοβολία γάμμα κάνει το Banner να μεταμορφώνεται σε Hulk για σύντομες χρονικές περιόδους, κάθε φορά που ο καρδιακός του ρυθμός αυξάνεται πάνω από 200 παλμούς ανά λεπτό. Ο Hulk καταστρέφει το εργαστήριο και τη γύρω περιοχή, σκοτώνοντας αρκετούς ανθρώπους και τραυματίζοντας τον Στρατηγό και την Betty, και άλλους έξω. Ο Banner γίνεται φυγάς από τον στρατό των ΗΠΑ και τον Ross, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί τον Hulk. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Banner εργάζεται σε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στη Ροσίνια του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ενώ αναζητά μια θεραπεία για την κατάστασή του. Στο διαδίκτυο συνεργάζεται ανώνυμα με έναν συνάδελφό του γνωστό μόνο ως «Mr. Blue». Μαθαίνει τεχνικές γιόγκα για να διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει μεταμορφωθεί εδώ και πέντε μήνες. Αφού ο Banner κόβει το δάχτυλό του, μια σταγόνα από το αίμα του πέφτει σε ένα μπουκάλι, το οποίο τελικά καταπίνεται από έναν ηλικιωμένο καταναλωτή στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, προκαλώντας του ασθένεια γάμμα. Χρησιμοποιώντας το μπουκάλι για να εντοπίσει τον Banner, ο Ross στέλνει μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, με επικεφαλής τον Emil Blonsky, να τον συλλάβει. Ο Banner μεταμορφώνεται σε Hulk και νικά την ομάδα του Blonsky. Αφού ο Ross εξηγεί πώς ο Banner έγινε ο Hulk, ο Blonsky δέχεται να του κάνουν ένεση με μια μικρή ποσότητα παρόμοιου ορού, που του δίνει αυξημένη ταχύτητα, δύναμη, ευκινησία και θεραπευτικές δυνάμεις, αλλά αρχίζει επίσης να παραμορφώνει τον σκελετό του και να βλάπτει την κρίση του.
Ο Banner επιστρέφει στο Πανεπιστήμιο του Κάλβερ και ξανασμίγει με την Betty, όπου δέχεται επίθεση για δεύτερη φορά από τις δυνάμεις του Ross και του Blonsky, με αποτέλεσμα να μεταμορφωθεί ξανά στον Hulk. Η μάχη που ακολούθησε έξω από το πανεπιστήμιο αποδεικνύεται μάταιη για τις δυνάμεις του Ross και υποχωρούν. Ο Hulk τραυματίζει σοβαρά τον Blonsky και τρέπεται σε φυγή με την Betty. Ο Banner επικοινωνεί με τον Mr. Blue, ο οποίος τους προτρέπει να τον συναντήσουν στη Νέα Υόρκη. Ο Mr. Blue είναι στην πραγματικότητα ο κυτταρικός βιολόγος Δρ. Samuel Sterns, ο οποίος λέει στον Banner ότι έχει αναπτύξει ένα πιθανό αντίδοτο. Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή, προειδοποιεί τον Banner ότι το αντίδοτο μπορεί να αντιστρέψει μόνο μετά από κάθε μετασχηματισμό. Ο Sterns αποκαλύπτει ότι έχει συνθέσει δείγματα αίματος του Banner, σε ένα μεγάλο απόθεμα, για να εφαρμόσει τις «απεριόριστες δυνατότητές» του στην ιατρική. Φοβούμενος ότι η δύναμη του Hulk πέσει στα χέρια του στρατού, ο Banner επιθυμεί να τα καταστρέψει. Ο Blonsky και ο Ross κάνουν μια τρίτη προσπάθεια να συλλάβουν τον Banner και τα καταφέρνουν, ενώ η Μπέτυ απομακρύνονται με ένα ελικόπτερο. Ο Blonsky μένει πίσω και διατάζει τον Sterns να του κάνει ένεση με το αίμα του Banner, καθώς ποθεί τη δύναμη του Hulk. Το πείραμα μεταλλάσσει τον Blonsky στο Abomination, ένα πλάσμα με μέγεθος και δύναμη που ξεπερνά αυτό του Hulk. Επιτίθεται στον Sterns, ο οποίος παίρνει λίγο από το αίμα του Banner σε ένα κόψιμο στο μέτωπό του, με αποτέλεσμα να αρχίσει να μεταλλάσσεται επίσης. Ο Hulk είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει το Abomination και ο Banner πείθει τον Ross να τον απελευθερώσει. Μετά από μια μάχη σε όλο το Χάρλεμ, ο Hulk νικάει τον Abomination στραγγαλίζοντας τον σχεδόν μέχρι θανάτου με μια αλυσίδα, αλλά του χαρίζει τη ζωή όταν άκουσε την έκκληση της Betty και αφήνει τον συλλάβουν ο Rossς και οι δυνάμεις του. Μετά από μια ειρηνική στιγμή με την Betty, ο Hulk φεύγει από τη Νέα Υόρκη.
Ένα μήνα αργότερα, ο Banner βρίσκεται στην Bella Coola της Βρετανικής Κολομβίας. Αντί να καταστείλει τη μεταμόρφωσή του, αρχίζει να μεταμορφώνεται ελεγχόμενα. Αργότερα, ο Tony Stark πλησιάζει τον Ross σε ένα τοπικό μπαρ και τον ενημερώνει ότι μια ομάδα συγκροτείται.


The Incredible Hulk Marvel 2008 Film

Θεωρώ ότι η επιλογή του Edward Norton για Hulk, ήταν άστοχη. Ο Tom Cruise θα ταίριαζε περισσότερο. Αν εξαιρέσω τις επιτηδευμένες ερμηνείες, ήταν μια τίμια Marvel περιπέτεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Incredible_Hulk_(film)

Ελληνική χροιά: Nick Alachiotis

Marvel Collection

The Incredible Hulk Marvel 2008 Film photo album


The Incredible Hulk Marvel 2008 Film The Incredible Hulk Marvel 2008 Film The Incredible Hulk Marvel 2008 Film The Incredible Hulk Marvel 2008 Film
The Incredible Hulk Marvel 2008 Film The Incredible Hulk Marvel 2008 Film The Incredible Hulk Marvel 2008 Film The Incredible Hulk Marvel 2008 Film