25.Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings Marvel 2021 Film

Tips:

Το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings είναι μια αμερικανική ταινία με υπερήρωες του 2021, βασισμένη στην Marvel Comics με τον χαρακτήρα Shang-Chi. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή Walt Disney Studios Motion Pictures, είναι η 25η ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Destin Daniel Cretton από ένα σενάριο που έγραψε με τους Dave Callaham και Andrew Lanham. Πρωταγωνιστουν οι Simu Liu, Awkwafina, Meng'er Zhang, Fala Chen, Florian Munteanu, Benedict Wong, Yuen Wah, Michelle Yeoh, Ben Kingsley, Tony Leung, Ronny Chieng, Jodi Long, Dallas Liu, Paul He, Tsai Chin, Andy Le, Stephanie Hsu, Zach Cherry, Jade Xu, Mark Ruffalo, Brie Larson.

Story:

Πριν από χίλια χρόνια, ο Xu Wenwu ανακαλύπτει τα μυστικά δέκα δαχτυλίδια που δίνουν θεϊκές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένης της αθανασίας. Ιδρύει την οργάνωση Ten Rings, κατακτώντας βασίλεια και ανατρέποντας κυβερνήσεις σε όλη την ιστορία. Το 1996, ο Wenwu αναζητά το Ta Lo, ένα χωριό που λέγεται ότι φιλοξενεί μυθικά θηρία. Ταξιδεύει μέσα από ένα μαγικό δάσος μέχρι την είσοδο του χωριού, αλλά τον σταματά μια φύλακας, η Ying Li. Οι δυο τους ερωτεύονται σύντομα, αλλά οι χωρικοί του Ta Lo απορρίπτουν τον Wenwu και έτσι ο Li επιλέγει να φύγει μαζί του. Παντρεύονται και κάνουν δύο παιδιά, τον Shang-Chi και την Xialing. Ο Wenwu εγκαταλείπει την οργάνωσή του και κλειδώνει τα δέκα δαχτυλίδια. Όταν ο Shang-Chi είναι επτά ετών, η Li δολοφονείται από τους εχθρούς του Wenwu, τη Iron Gang. Ο Wenwu φορά τα δαχτυλίδια για άλλη μια φορά, σφαγιάζει την Iron Gang και αναλαμβάνει ξανά την ηγεσία της οργάνωσής του. Βάζει τον Shang-Chi να υποβληθεί σε βίαιη εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, αλλά δεν επιτρέπει στη Xialing να προπονηθεί, ωθώντας την να διδάξει κρυφά τον εαυτό της. Όταν ο Shang-Chi είναι 14 ετών, ο Wenwu τον στέλνει να δολοφονήσει τον αρχηγό της Iron Gang. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του, ένας τραυματισμένος Shang-Chi τρέχει στο Σαν Φρανσίσκο και υιοθετεί το όνομα "Shaun".
Σήμερα, ο Shang-Chi εργάζεται ως παρκαδόρος με την καλύτερή του φίλη Katy. Δέχονται επίθεση σε ένα λεωφορείο από την οργάνωση Ten Rings που κλέβουν ένα μενταγιόν που του έδωσε η Li. Ο Shang-Chi ταξιδεύει στο Μακάο για να βρει τη Xialing, φοβούμενος ότι τα Δέκα Δαχτυλίδια θα κυνηγήσουν το αντίστοιχο μενταγιόν της. Αποκαλύπτει το παρελθόν του στην Katy που επιμένει να τον βοηθήσει. Βρίσκουν τη Xialing σε ένα μυστικό κλαμπ μάχης που ίδρυσε αφού δραπέτευσε από τον Wenwu στα 16. Οι Ten Rings επιτίθενται στο fight club και η Wenwu φτάνει για να συλλάβει τον Shang-Chi, την Katy, τη Xialing και το μενταγιόν της. Στο συγκρότημα των Ten Rings, ο Wenwu χρησιμοποιεί τα μενταγιόν για να αποκαλύψει έναν μυστικιστικό χάρτη που οδηγεί στο Ta Lo. Ο Wenwu εξηγεί ότι άκουσε τη Li να καλεί και πιστεύει ότι κρατήθηκε αιχμάλωτη στο Ta Lo πίσω από μια σφραγισμένη πύλη. Σχεδιάζει να καταστρέψει το χωριό εκτός αν την απελευθερώσουν. Όταν τα παιδιά του και η Katy αντιτίθενται, τους φυλακίζει. Γνωρίζουν τον πρώην ηθοποιό Trevor Slattery, τον οποίο οι Ten Rings φυλάκισαν επειδή υποδύθηκε τον Wenwu και τον Hundun σύντροφό του Morris. Ξεφεύγουν και ο Morris τους ξεναγεί στο Ta Lo, που υπάρχει σε ξεχωριστή διάσταση με διάφορα κινέζικα μυθολογικά πλάσματα. Η ομάδα συναντά την αδερφή της Li, Ying Nan, η οποία εξηγεί την ιστορία του Ta Lo: πριν από χιλιάδες χρόνια, το σύμπαν του χωριού δέχτηκε επίθεση από τον ψυχοφάγο Dweller-in-Darkness, αλλά σώθηκε από έναν κινέζικο δράκο που ονομαζόταν ο Great Protector που βοήθησε να σφραγιστεί η Σκοτεινή Πύλη στον κόσμο του Dweller. Σύμφωνα με τη Nan, ο Dweller-in-Darkness είναι στο σώμα της Li, οπότε ο Wenwu θα χρησιμοποιήσει τα δέκα δαχτυλίδια για να ανοίξει την Πύλη. Ο Shang-Chi, η Xialing, η Katy, ο Slattery και ο Morris ενώνουν τους χωρικούς, για την άφιξη του Wenwu, χρησιμοποιώντας ρούχα και όπλα κατασκευασμένα από λέπια δράκων που είναι αποτελεσματικά ενάντια στους ψυχοφάγους. Ο Wenwu και οι Ten Rings φτάνουν και επιτίθενται. Ο Wenwu κατατροπώνει τον Shang-Chi, τον σπρώχνει στην κοντινή λίμνη και επιτίθεται στην Πύλη με τα δαχτυλίδια. Αυτό επιτρέπει σε μερικούς από τους ψυχοφάγους να δραπετεύσουν, με τους Ten Rings να συμμαχούν με τους χωρικούς για να τους πολεμήσουν αποτελεσματικά. Ο Great Protector αναβιώνει τον Shang-Chi και τον φέρνει από τη λίμνη για να πολεμήσει τους ψυχοφάγους. Ο Wenwu και ο Shang-Chi μονομαχούν για άλλη μια φορά, και ο Shang-Chi κερδίζει το πάνω χέρι αλλά επιλέγει να αποφύγει τον Wenwu. Ο Dweller-in-Darkness δραπετεύει από την εξασθενημένη Πύλη και επιτίθεται στο Shang-Chi. Ο Wenwu σώζει τον Shang-Chi αλλά σκοτώνεται από τον Dweller-in-Darkness και κληροδοτεί τα δαχτυλίδια στον Shang-Chi πριν πεθάνει. Ο Shang-Chi, ο Great Protector, η Xialing και η Katy σκοτώνουν τον Dweller-in-Darkness. Στη συνέχεια, ο Shang-Chi και η Katy επιστρέφουν στο Σαν Φρανσίσκο όπου ο μάγος Wong τους καλεί στο Kamar-Taj.
Σε μια σκηνή μετά, ο Wong συστήνει τον Shang-Chi και την Katy στον Bruce Banner και την Carol Danvers και η ομάδα συζητά την προέλευση των δαχτυλιδιών. Ανακαλύπτουν ότι τα δαχτυλίδια λειτουργούν ως φάρος για κάτι. Σε άλλη σκηνή, η Xialing γίνεται ο νέος ηγέτης των Ten Rings, παρά το γεγονός ότι είπε στον Shang-Chi ότι θα διέλυε την οργάνωση και αρχίζει να εκπαιδεύει γυναίκες δίπλα σε άνδρες.


Shang-Chi Ten Rings 2021 Film

Στις ταινίες της Marvel, διαβάζω πρώτα το σενάριο, για να παρακολουθήσω πιο άνετα την πλοκή και την περιπέτεια της δράσης. Να και κάτι διαφορετικό από την Marvel. Ένας υπερήρωας από την Ασία, με αρκετή δράση και συνεχή πλοκή. Μια διαφορετική περιπέτεια με άρωμα ανατολής. Εξαιρετική φωτογραφία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Shang-Chi_and_the_Legend_of_the_Ten_Rings

Marvel Collection

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings Marvel 2021 Film photo album


Shang-Chi Ten Rings 2021 Film Shang-Chi Ten Rings 2021 Film Shang-Chi Ten Rings 2021 Film Shang-Chi Ten Rings 2021 Film
Shang-Chi Ten Rings 2021 Film Shang-Chi Ten Rings 2021 Film