03.Iron Man 2 Marvel 2010 Film

Tips:

Το Iron Man 2 είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωα του 2010 βασισμένη στον χαρακτήρα Iron Man της Marvel Comics. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή της Paramount Pictures, είναι η συνέχεια του Iron Man (2008) και η τρίτη ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Σε σκηνοθεσία Jon Favreau και σενάριο Justin Theroux. Πρωταγωνιστουν οι Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Clark Gregg, John Slattery, Garry Shandling, Paul Bettany, Kate Mara, Leslie Bibb, Jon Favreau, Christiane Amanpour, Philippe Bergeron, Larry Ellison, DJ AM, Tim Guinee, Eric L. Haney, Ali Khan, Evgeniy Lazarev, Stan Lee, Isaiah Guyman Martin IV, Helena Mattsson, Keith Middlebrook, Anya Monzikova.

Story:

Στη Ρωσία, τα μέσα ενημέρωσης καλύπτουν την αποκάλυψη της ταυτότητάς του Iron Man από τον Tony Stark. Ο Ivan Vanko, του οποίου ο πατέρας Anton Vanko - πρώην υπάλληλος της Stark Industries που πέθανε - το βλέπει αυτό και αρχίζει να κατασκευάζει έναν αντιδραστήρα μινιατούρας τόξου παρόμοιο με αυτόν του Stark. Έξι μήνες αργότερα, ο Stark έχει γίνει σούπερ σταρ των μέσων ενημέρωσης και αντιστέκεται στην πίεση να παραδώσει τις θωρακισμένες στολές του στην κυβέρνηση. Ο Stark μαθαίνει ότι ο πυρήνας του παλλαδίου στον αντιδραστήρα τόξου που τον κρατά ζωντανό και τροφοδοτεί την πανοπλία, τον δηλητηριάζει σιγά σιγά και δεν μπορεί να βρει υποκατάστατο. Όντας όλο και πιο απερίσκεπτος και απελπισμένος για τον επικείμενο θάνατό του και επιλέγοντας να μην πει σε κανέναν για την κατάστασή του, ο Stark διορίζει τη βοηθό του Pepper Potts ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stark Industries και προσλαμβάνει την Natalie Rushman για να την αντικαταστήσει ως βοηθό του. Ο Stark διαγωνίζεται στο Ιστορικό Γκραν Πρι του Μονακό, όπου δέχεται επίθεση στη μέση του αγώνα από τον Vanko, ο οποίος κρατά ηλεκτρισμένα μαστίγια που τροφοδοτούνται από τον αντιδραστήρα τόξου του. Ο Stark φοράει την πανοπλία του και νικά τον Vanko, αλλά η στολή έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Ο Vanko εξηγεί ότι σκόπευε να αποδείξει στον κόσμο ότι ο Iron Man δεν είναι ανίκητος. Εντυπωσιασμένος από την ερμηνεία του Vanko, ο αντίπαλος του Stark, Justin Hammer, πλαστογραφεί τον θάνατο του Vanko και του ζητά να φτιάξει μια σειρά από θωρακισμένες στολές. Ο Vanko αποφασίζει ότι τα μη επανδρωμένα drones είναι καλύτερη ιδέα.
Κατά τη διάρκεια αυτού που πιστεύει ότι είναι το τελευταίο του πάρτι γενεθλίων, ο Stark μεθάει φορώντας το κοστούμι του Iron Man. Αηδιασμένος, ο καλύτερος φίλος του Stark, ο αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ James Rhodes, φοράει την πρωτότυπη πανοπλία του Stark και προσπαθεί να τον συγκρατήσει. Ο αγώνας καταλήγει σε αδιέξοδο και ο Rhodes κατάσχει την πρωτότυπη πανοπλία για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Ο Nick Fury, διευθυντής του S.H.I.E.L.D., πλησιάζει τον Stark και του αποκαλύπτει ότι η Rushman είναι S.H.I.E.L.D. Η πράκτορας Natasha Romanoff και ότι ο Fury γνώριζε προσωπικά τον Howard Stark, ο οποίος ήταν ιδρυτής της S.H.I.E.L.D. Ο Fury εξηγεί ότι ο πατέρας του Vanko και ο Howard εφηύραν μαζί τον αντιδραστήρα τόξου, αλλά ο Howard είχε απελάσει τον Anton όταν ο τελευταίος προσπάθησε να τον πουλήσει. Οι Σοβιετικοί έστειλαν τότε τον Anton στα Γκουλάγκ. Ο Fury δίνει στον Stark λίγο από το παλιό υλικό του πατέρα του. Σε ένα διόραμα της Stark Expo του 1974, βρίσκει ένα διάγραμμα της ατομικής δομής ενός νέου στοιχείου. Με τη βοήθεια του A.I. του, J.A.R.V.I.S., ο Stark προσδιορίζει ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον τρέχοντα πυρήνα παλλαδίου του αντιδραστήρα τόξου του και τον συνθέτει με επιτυχία. Όταν ο Stark μαθαίνει ότι ο Vanko είναι ακόμα ζωντανός, πηγαίνει στην έκθεση του Hammer. Καθώς ο Hammer αποκαλύπτει τα θωρακισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαριά οπλισμένη έκδοση του πρωτότυπου τεθωρακισμένου, που ονομάζεται «War Machine». Ακριβώς τη στιγμή που ο Stark φτάνει για να προειδοποιήσει τον Rhodes, ο Vanko ελέγχει από απόσταση όλα τα drones και την πανοπλία του Rhodes και επιτίθεται στον Stark. Ο Hammer συλλαμβάνεται, ενώ η Romanoff και ο σωματοφύλακας του Stark, ο Happy Hogan, κυνηγούν τον Vanko στο εργοστάσιο του Hammer. Ο Vanko δραπετεύει, αλλά η Romanoff επιστρέφει τον έλεγχο της πανοπλίας του Rhodes. Μαζί, ο Stark και ο Rhodes νικούν τον Vanko και τα drones του. Ο Vanko αυτοκτονεί ανατινάζοντας το κοστούμι του και τα drones.
Ο Fury ενημερώνει τον Stark ότι λόγω της δύσκολης προσωπικότητάς του, η S.H.I.E.L.D. σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει μόνο ως σύμβουλο. Ο Stark και ο Rhodes λαμβάνουν μετάλλια για τον ηρωισμό τους. Στην έξτρα σκηνή, ο πράκτορας Phil Coulson αναφέρει την ανακάλυψη ενός μεγάλου σφυριού στον πυθμένα ενός κρατήρα σε μια έρημο στο Νέο Μεξικό.


Iron Man 2 Marvel 2010 Film

Καλή περιπέτεια όπως και το Iron Man 1, με λιγότερη αλλά πιό ουσιαστική δράση και πλοκή που με κράτησε μέχρι το τέλος. Καλό σενάριο, πιο κοντά στο χαρακτήρα και τις μεταπτώσεις του. Εξαιρετική φωτογραφία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Man_2

Marvel Collection

Iron Man 2 Marvel 2010 Film photo album


Iron Man 2 Marvel 2010 Film Iron Man 2 Marvel 2010 Film Iron Man 2 Marvel 2010 Film Iron Man 2 Marvel 2010 Film Iron Man 2 Marvel 2010 Film Iron Man 2 Marvel 2010 Film Iron Man 2 Marvel 2010 Film
Iron Man 2 Marvel 2010 Film Iron Man 2 Marvel 2010 Film Iron Man 2 Marvel 2010 Film Iron Man 2 Marvel 2010 Film