01.Iron Man Marvel 2008 Film

Tips:

Το Iron Man είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2008 βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel Comics. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή της Paramount Pictures, [a] είναι η πρώτη ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Σκηνοθετήθηκε από τον Jon Favreau από σενάριο των συγγραφικών ομάδων Mark Fergus και Hawk Ostby, και Art Marcum και Matt Holloway, Πρωταγωνιστουν οι Robert Downey Jr., Terrence Howard, Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow, Leslie Bibb, Shaun Toub, Faran Tahir, Clark Gregg, Bill Smitrovich, Sayed Badreya, Paul Bettany, Jon Favreau, Peter Billingsley, Tim Guinee, Will Lyman, Tom Morello, Marco Khan, Dastan Khalili, Ido Mor, Kevin Foste, Garret Noël, Eileen Weisinger, Ahmed Ahmed, Fahim Fazli, Gerard Sanders, Tim Rigby, Russell Richardson, Nazanin Boniadi.

Story:

Ο Tony Stark, ο οποίος έχει κληρονομήσει την εταιρεία αμυντικών συστημάτων Stark Industries από τον αείμνηστο πατέρα του Howard Stark, βρίσκεται στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Αφγανιστάν μαζί με τον φίλο και στρατιωτικό σύνδεσμο του, Αντισυνταγματάρχη James Rhodes, για να επιδείξουν τον νέο πύραυλο "Jericho". Μετά την δοκιμή, η πομπή του δέχεται ενέδρα και ο Stark τραυματίζεται σοβαρά από έναν πύραυλο της εταιρείας του. Αιχμαλωτίζεται και φυλακίζεται σε μια σπηλιά από μια τρομοκρατική ομάδα που ονομάζεται Ten Rings. Ο Yinsen, ένας αιχμάλωτος και γιατρός, εμφυτεύει έναν ηλεκτρομαγνήτη στο στήθος του Stark για να εμποδίσει τα θραύσματα που τον τραυμάτισαν να φτάσουν στην καρδιά του και να τον σκοτώσουν. Ο αρχηγός των Ten Rings, ο Raza, προσφέρει ελευθερία στον Stark με αντάλλαγμα την κατασκευή ενός πυραύλου Jericho για την ομάδα, αλλά αυτός και ο Yinsen πιστεύουν ότι ο Raza δεν θα κρατήσει τον λόγο του. Ο Stark και ο Yinsen κατασκευάζουν κρυφά μια μικρή, ισχυρή ηλεκτρική γεννήτρια που ονομάζεται αντιδραστήρας τόξου για να τροφοδοτεί τον ηλεκτρομαγνήτη του Stark και μια πρωτότυπη στολή ηλεκτρικής πανοπλίας για να τους βοηθήσει στη διαφυγή τους. Αν και κρατούν το κοστούμι κρυμμένο, οι Ten Rings ανακαλύπτουν τις προθέσεις τους και επιτίθενται στο εργαστήριο. Ο Yinsen θυσιάζει τον εαυτό του για να τους εκτρέψει ενώ ο Stark βάζει το κοστούμι. Ο θωρακισμένος Stark μάχεται για να βγει από τη σπηλιά για να βρει τον ετοιμοθάνατο Yinsen, στη συνέχεια καίει τα όπλα των Ten Rings και πετά μακριά στην έρημο, καταστρέφοντας τη στολή. Μετά τη διάσωσή του από τον Rhodes, ο Stark επιστρέφει στο σπίτι και ανακοινώνει ότι η εταιρεία του θα σταματήσει να κατασκευάζει όπλα. Ο Obadiah Stane, ο παλιός συνεργάτης του πατέρα του και διευθυντής της εταιρείας, συμβουλεύει τον Stark ότι αυτό μπορεί να χρεοκοπήσει τη Stark Industries και να καταστρέψει την κληρονομιά του πατέρα του. Στο εργαστήριο του σπιτιού του, ο Stark κατασκευάζει μια πιο κομψή, πιο ισχυρή έκδοση της αυτοσχέδιας πανοπλίας του καθώς και έναν πιο ισχυρό αντιδραστήρα τόξου. Η προσωπική βοηθός του, η Pepper Potts τοποθετεί τον αρχικό αντιδραστήρα μέσα σε μια μικρή γυάλινη προθήκη. Αν και ο Stane ζητά λεπτομέρειες, ο Stark αποφασίζει να κρατήσει τη δουλειά του για τον εαυτό του.
Σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Stark Industries, η ρεπόρτερ Christine Everhart ενημερώνει τον Stark ότι τα όπλα της εταιρείας του παραδόθηκαν πρόσφατα στους Ten Rings και χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στο χωριό καταγωγής του Yinsen, το Gulmira. Ο Stark φοράει τη νέα του πανοπλία και πετάει στο Αφγανιστάν, όπου σώζει τους χωρικούς. Ενώ πετούσε σπίτι, ο Stark αναχαιτίζεται από τα F-22 Raptors. Αποκαλύπτει τη μυστική του ταυτότητα στον Rhodes, μέσω τηλεφώνου σε μια προσπάθεια να τερματίσει την επίθεση. Εν τω μεταξύ, οι Ten Rings μαζεύουν τα κομμάτια του πρωτότυπου κοστουμιού του Stark και συναντιούνται με τον Stane, ο οποίος διακινούσε όπλα στους Ten Rings και έκανε πραξικόπημα για να αντικαταστήσει τον Stark ως Διευθύνων Σύμβουλος της Stark Industries, προσλαμβάνοντας τους Ten Rings για να τον σκοτώσουν. Υποτάσσει τον Raza και σκοτώνει αυτόν και την υπόλοιπη ομάδα. Ο Stane έχει μια τεράστια νέα στολή που έχει κατασκευαστεί από τα συντρίμμια. Επιδιώκοντας να παρακολουθήσει τις παράνομες αποστολές της εταιρείας του, ο Stark στέλνει την Potts να χακάρει τη βάση δεδομένων του. Ανακαλύπτει ότι ο Stane προσέλαβε τους Ten Rings για να σκοτώσουν τον Stark, αλλά η ομάδα αντέδρασε. Η Potts συναντά τον πράκτορα Phil Coulson της S.H.I.E.L.D., μιας υπηρεσίας πληροφοριών, για να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες του Stane.
Οι επιστήμονες του Stane δεν μπορούν να αντιγράψουν τον αντιδραστήρα μικρογραφίας τόξου του Stark, έτσι ο Stane κάνει ενέδρα στον Stark στο σπίτι του και του κλέβει τον αντιδραστήρα από το στήθος του. Ο Stark καταφέρνει να το αντικαταστήσει με τον αρχικό του αντιδραστήρα. Η Potts με πράκτορες της S.H.I.E.L.D., προσπαθούν να συλλάβουν τον Stane, αλλά εκείνος φοράει το κουστούμι του και τους επιτίθεται. Ο Stark παλεύει με τον Stane, στην κορυφή του κτιρίου Stark Industries, όπου ο Stark δίνει εντολή στην Potts να υπερφορτώσει τον αντιδραστήρα μεγάλου τόξου που τροφοδοτεί το κτίριο. Αυτό απελευθερώνει ένα τεράστιο ηλεκτρικό κύμα που αναγκάζει τον Stane και την πανοπλία του να πέσουν στον αντιδραστήρα που εκρήγνυται, σκοτώνοντάς τον. Την επόμενη μέρα, σε μια συνέντευξη Τύπου, ο Stark παραδέχεται δημόσια ότι είναι ο υπερήρωας που ο Τύπος έχει βαφτίσει «Iron Man».
Σε μια σκηνή μετά, ο αρχηγός των S.H.I.E.L.D., ο Nick Fury επισκέπτεται τον Stark στο σπίτι του, λέγοντάς του ότι ο Iron Man δεν είναι "ο μόνος υπερήρωας στον κόσμο" και ότι θέλει να συζητήσει για την "Avenger Initiative".


Iron Man Marvel 2008 Film

Καλό σενάριο, με καλή εμνηνεία από τον Robert Downey Jr., με πολύ δράση και γρήγορη πλοκή. Έξυπνους διαλόγους με γρήγορες ατάκες και εύστοχο χιούμορ. Μια καλή περιπέτεια Marvel. Εξαιρετική φωτογραφία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Man_(2008_film)

Marvel Collection

Iron Man Marvel 2008 Film photo album


Iron Man Marvel 2008 Film Iron Man Marvel 2008 Film Iron Man Marvel 2008 Film Iron Man Marvel 2008 Film
Iron Man Marvel 2008 Film Iron Man Marvel 2008 Film Iron Man Marvel 2008 Film Iron Man Marvel 2008 Film