10.Guardians of the Galaxy Marvel 2014 Film

Tips:

Το Guardians of the Galaxy (αναδρομικά αναφέρεται ως Guardians of the Galaxy Vol.1) είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2014 που βασίζεται στην ομώνυμη ομάδα υπερήρωων της Marvel Comics. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή Walt Disney Studios Motion Pictures, είναι η 10η ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Σε σκηνοθεσία James Gunn, που έγραψε το σενάριο με τη Nicole Perlman. Τα μέλη της ομάδας είναι: Adam Warlock, Aleta Ogord, Captain Marvel, Charlie-27, Cosmo the Spacedog, Drax the Destroyer, Gamora, Groot, Hulkling, Kraglin, Major Victory, Mantis, Martinex, Moondragon, Nebula, Nikki, Phyla-Vell, Rocket Raccoon, Starhawk, Star-Lord, The Thing, Venom, Yondu Udonta. Πρωταγωνιστουν οι Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, Benicio del Toro, Laura Haddock, Sean Gunn, Peter Serafinowicz, Christopher Fairbank, Krystian Godlewski, Wyatt Oleff, Gregg Henry, Janis Ahern, Solomon Mousley, Lindsay Morton, Robert Firth, Melia Kreiling, Tom Proctor, Nick Holmes, Max Wrottesley, Stan Lee, Nicole Alexandra Shipley, Sharif Atkins, Brendan Fehr, Tomas Arana, Mikaela Hoover, Emmett J Scanlan, Dominic Grant.

Story:

Το 1988, μετά το θάνατο της μητέρας του, το παιδί Peter Quill απάγεται από τη Γη από τους Ravagers, μια ομάδα εξωγήινων κλεφτών και λαθρέμπορων με επικεφαλής τον Yondu Udonta. Το 2014, στον εγκαταλελειμμένο πλανήτη Morag, ο Quill κλέβει ένα μυστηριώδες Orb αλλά δέχεται επίθεση από τον φανατικό αποστάτη Kree, Ronan the Accuser, με επικεφαλής τον Korath. Παρόλο που ο Quill δραπετεύει με το Orb, ο Yondu ανακαλύπτει την κλοπή του και εκδίδει χρηματικό έπαθλο για τη σύλληψή του, ενώ ο Ronan στέλνει την δολοφόνο Gamora πίσω από το Orb. Όταν ο Quill προσπαθεί να πουλήσει το Orb στο Xandar, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας Nova, η Gamora του κάνει ενέδρα και το κλέβει. Ακολουθεί ένας καβγάς, που προσελκύει ένα ζευγάρι κυνηγών επικηρυγμένων: το γενετικά τροποποιημένο ρακούν Rocket και το ανθρωποειδές Groot, που μοιάζει με δέντρο. Οι αξιωματικοί του Nova Corps συλλαμβάνουν τους τέσσερις, κρατώντας τους στη φυλακή Kyln. Ένας τρόφιμος, ο Drax the Destroyer, επιχειρεί να σκοτώσει την Gamora λόγω της σχέσης της με τον Ronan, ο οποίος σκότωσε τη γυναίκα και την κόρη του. Ο Quill πείθει τον Drax ότι η Gamora μπορεί να του φέρει τον Ronan. Μαθαίνοντας ότι η Gamora σκοπεύει να πουλήσει το Orb στον συλλέκτη Taneleer Tivan, ο Quill, ο Rocket, ο Groot και ο Drax συνεργάζονται για να ξεφύγουν από το Kyln με το πλοίο του Quill, το Milano. Ο Ronan συναντιέται με τον θετό πατέρα της Gamora, Thanos, για να συζητήσουν την προδοσία της. Η ομάδα του Quill καταφεύγει στο Knowhere. Ένας μεθυσμένος Drax καλεί τον Ronan ενώ η υπόλοιπη ομάδα συναντά τον Tivan. Ο Tivan ανοίγει το Orb, αποκαλύπτοντας μια Infinity Stone, ένα αντικείμενο αμέτρητης δύναμης που καταστρέφει όλα εκτός από τα πιο ισχυρά όντα που το χειρίζονται. Η σκλάβα του Tivan, Carina, αρπάζει την Infinity Stone, πυροδοτώντας μια έκρηξη που κατακλύζει τη συλλογή του Tivan. Ο Ronan φτάνει και νικάει εύκολα τον Drax, ενώ οι άλλοι φεύγουν με το πλοίο, καταδιωκόμενοι από τους οπαδούς του Ronan, συμπεριλαμβανομένης της θετής αδελφής της Gamora, Nebula, η οποία καταστρέφει το πλοίο της Gamora, αφήνοντάς το να επιπλέει στο διάστημα και οι μαχητές του Ronan καταλαμβάνουν το Orb.
Ο Quill έρχεται σε επαφή με τον Yondu πριν ακολουθήσει την Gamora στο διάστημα, δίνοντάς της το κράνος του για να επιβιώσει. Ο Yondu φτάνει και πιάνει το ζευγάρι. Ο Rocket, ο Drax και ο Groot απειλούν να επιτεθούν στο πλοίο του Yondu για να τους σώσουν, αλλά ο Quill διαπραγματεύεται μια εκεχειρία, υποσχόμενος το Orb στον Yondu. Η ομάδα του Quill συμφωνεί ότι το να αντιμετωπίσεις τον Ronan σημαίνει βέβαιο θάνατο, αλλά δεν μπορούν να τον αφήσουν να καταστρέψει τον γαλαξία, με την Infinity Stone. Στο ναυαρχίδα του, το Dark Aster, ο Ronan ενσωματώνει την Infinity Stone στο σφυρί του, παίρνοντας τη δύναμή της για τον εαυτό του. Επικοινωνεί με τον Thanos, απειλώντας να τον σκοτώσει αφού πρώτα καταστρέψει το Xandar. Μισώντας τον θετό πατέρα της, η Nebula συμμαχεί με τον Ronan. Οι Ravagers και η ομάδα του Quill ενώνονται με το Nova Corps για να αντιμετωπίσουν τον Dark Aster στο Xandar, με την ομάδα του Quill να παραβιάζει το πολεμικό πλοίο με το Milano. Ο Ronan χρησιμοποιεί το ισχυρό του σφυρί για να καταστρέψει τον στόλο του Nova Corps. Ο Drax σκοτώνει τον Korath και η Gamora νικά την Nebula, η οποία δραπετεύει. Ένας πύραυλος συντρίβει το πλοίο Ravager μέσω του Dark Aster. Ο κατεστραμμένος Dark Aster προσγειώνεται στο Xandar, με τον Groot να θυσιάζεται για να προστατεύσει την ομάδα. Ο Ronan βγαίνει από το ναυάγιο και ετοιμάζεται να καταστρέψει τον Xandar, αλλά ο Quill του αποσπά την προσοχή, επιτρέποντας στον Drax και τον Rocket να καταστρέψουν το warhammer του Ronan. Ο Quill αρπάζει την απελευθερωμένη Stone και με τους Gamora, Drax και Rocket να μοιράζονται το βάρος της, τη χρησιμοποιεί για να εξατμίσει τον Ronan. Ο Quill δίνει στον Yondu ένα δοχείο που υποτίθεται ότι περιέχει την Infinity Stone και δίνει το πραγματική στο Nova Corps. Καθώς οι Ravagers φεύγουν από την Xandar, ο Kraglin Obfonteri παρατηρεί ότι αποδείχθηκε καλά ότι δεν παρέδωσαν τον Quill στον πατέρα του, σύμφωνα με το συμβόλαιό τους. Η ομάδα του Quill, γνωστή πλέον ως Guardians of the Galaxy, έχει απαλειφθεί το ποινικό της μητρώο και ο Quill μαθαίνει ότι είναι μόνο μισός άνθρωπος, ενώ ο πατέρας του ανήκει σε ένα αρχαίο, άγνωστο είδος. Ο Quill ανοίγει επιτέλους το τελευταίο δώρο που έλαβε από τη μητέρα του, μια κασέτα γεμάτη με τα αγαπημένα της τραγούδια. Οι Guardians φεύγουν στο ανακατασκευασμένο Milano μαζί με ένα δενδρύλλιο σε γλάστρα που κόβεται από τον Groot, το οποίο μεγαλώνει σε μια παιδική εκδοχή του.
Σε μια σκηνή μετά, ο Tivan κάθεται στο κατεστραμμένο αρχείο του με δύο από τα ζωντανά εκθέματά του: έναν σκύλο κοσμοναύτη και μια ανθρωπόμορφη πάπια.


Guardians of the Galaxy Marvel 2014 Film

Σε τέτοιες ταινίες, με πολλούς χαρακτήρες και μπερδεμένη ιστορία, διαβάζω πρώτα το σενάριο και μετά την βλέπω, για να μην χάσω την δράση και την εξέλιξη της περιπέτειας. Και πάλι όμως, χάθηκα στην δίνη των γρήγορων διαλόγων και της αχρείαστης υπερβολής. Εξαιρετική φωτογραφία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Guardians_of_the_Galaxy_(film)

Ελληνική χροιά: Dave Bautista

Marvel Collection

Guardians of the Galaxy Marvel 2014 Film photo album


Guardians of the Galaxy Marvel 2014 Film Guardians of the Galaxy Marvel 2014 Film Guardians of the Galaxy Marvel 2014 Film Guardians of the Galaxy Marvel 2014 Film
Guardians of the Galaxy Marvel 2014 Film Guardians of the Galaxy Marvel 2014 Film