28.Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvel 2022 Film

Tips:

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2022 βασισμένη στα κόμικς της Marvel με τον χαρακτήρα Doctor Strange. Παραγωγή Marvel Studios και διανομή Walt Disney Studios Motion Pictures, είναι η συνέχεια του Doctor Strange (2016) και η 28η ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Sam Raimi, το σενάριο του Michael Waldron. Πρωταγωνιστουν οι Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stuhlbarg, Rachel McAdams, Jett Klyne, Julian Hilliard, Hayley Atwell, Anson Mount, Lashana Lynch, John Krasinski, Patrick Stewart, Charlize Theron, Sheila Atim, Bruce Campbell, Ross Marquand, Andy Bale, Ako Mitchel, Momo Yeung, Daniel Swain, Topo Wresniwiro, Eden Nathenson, Vinny Moli, Charlie Norton, Aliyah Camacho, Ruth Livier, Chess Lopez, David K.S. Tse, Paul Bettany, Jessica Zhou, Jordan Alexandra.

Story:

Η America Chavez και μια εκδοχή του Stephen Strange κυνηγούνται από έναν δαίμονα στο διάστημα ανάμεσα στα σύμπαντα ενώ αναζητούν το Book of Vishanti. Ο Strange σκοτώνεται και η Chavez δημιουργεί κατά λάθος μια πύλη που μεταφέρει τον εαυτό της και το πτώμα του Strange στη Γη-616, όπου η εκδοχή αυτού του σύμπαντος του Stephen Strange σώζει την Chavez από έναν άλλο δαίμονα του Sorcerer Supreme, με τη βοήθεια του Wong. Η Chavez εξηγεί ότι τα όντα την κυνηγούν επειδή έχει τη δύναμη να ταξιδέψει στο πολυσύμπαν. Αναγνωρίζοντας τους ρούνους μαγείας στον δαίμονα, ο Strange συμβουλεύεται τη Wanda Maximoff αλλά σύντομα συνειδητοποιεί ότι αυτή είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις. Αφού απέκτησε το Darkhold και έγινε η Scarlet Witch, η Wanda πιστεύει ότι παίρνοντας τις δυνάμεις της Chavez και ταξιδεύοντας στο πολυσύμπαν θα της επιτρέψει να ξανασμίξει με τον Billy και τον Tommyι, τα παιδιά που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο Westview. Όταν ο Strange αρνείται να παραδώσει την Chavez, η Wanda επιτίθεται στον Kamar-Taj και σκοτώνει πολλούς μάγους. Η Chavez μεταφέρει κατά λάθος τον εαυτό της και τον Strange στη Γη-838. Η Wanda χρησιμοποιεί το Darkhold για να «ονειρευτεί», παίρνοντας τον έλεγχο του ομολόγου της στην Earth-838, που ζει μια ζωή στα προάστια με τους δικούς της Billy και Tommy. Αφού μια επιζών μάγισσα, η Sara, θυσιάζει τον εαυτό της για να καταστρέψει το Darkhold και να σπάσει τον dreamwalk, μια εξαγριωμένη Wanda αναγκάζει τον Wong να την οδηγήσει στο όρος Wundagore, την πηγή της δύναμης του Darkhold, για να αποκαταστήσει το dreamwalk. Ενώ αναζητούν βοήθεια, ο Strange και η Chavez συλλαμβάνονται από τον Sorcerer Supreme του Earth-838, Karl Mordo, και οδηγούνται ενώπιον των Illuminati, μιας ομάδας που αποτελείται από τους Mordo, Peggy Carter, Blackagar Boltagon, Maria Rambeau, Reed Richards και Charles Xavier. Εξηγούν ότι μέσω της απερίσκεπτης χρήσης του Darkhold του σύμπαντος τους, σε μια προσπάθεια να νικήσουν τον Thanos, ο Strange του Earth-838 πυροδότησε μια «incursion» που κατάστρεψε το σύμπαν. Αφού νίκησαν τον Thanos, οι Illuminati εκτέλεσαν τον Strange για να τον αποτρέψουν από το να προκαλέσει περισσότερο κακό. Η Mordo πιστεύει ότι ο Strange του Earth-616 είναι εξίσου επικίνδυνος, αλλά η Wanda αποκαθιστά τον dreamwalk της στο όρος Wundagore και φτάνει στο σώμα του ομολόγου της Earth-838, προτού οι Illuminati προλάβουν να την κρίνουν. Σκοτώνει βάναυσα όλους τους Illuminati εκτός από τον Mordo, τον οποίο ο Strange υποτάσσει πριν φύγει με την Chavez. Οι δυο τους δραπετεύουν με τη βοήθεια της έκδοσης Earth-838 της πρώην αρραβωνιαστικιάς του Strange, Christine Palmer, μια επιστήμονας που συνεργάζεται με τους Illuminati.
Ο Strange, η Chavez και ο Palmer μπαίνουν στο χώρο μεταξύ των συμπάντων για να βρουν το Βιβλίο του Vishanti, που είναι το αντίθετο του Darkhold, αλλά η Wanda εμφανίζεται και το καταστρέφει. Στη συνέχεια αναλαμβάνει το μυαλό της Chavez και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να στείλει τον Strange και τον Palmer σε ένα σύμπαν που καταστράφηκε από την εισβολή. Ο Strange νικά τον Strange του κατεστραμμένου σύμπαντος, ο οποίος έχει αλλοιωθεί από τον Darkhold του, και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτό το Darkhold για να μπει στο σώμα του αποθανόντος ομολόγου του στη Γη-616. Με τη βοήθεια του Wong, ο Strange σώζει την Chavez από τη Wanda και την ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές της. Η Chavez μεταφέρει τη Wanda στη Γη-838, όπου βλέπει τον Billy και τον Tommy να κλαίνε για την πραγματική τους μητέρα. Συνειδητοποιώντας τα λάθη της, η Wanda υποχωρεί και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να γκρεμίσει το Όρος Wundagore, καταστρέφοντας ταυτόχρονα όλα τα αντίγραφα του Darkhold σε όλο το πολυσύμπαν και θυσιάζοντας τον εαυτό της. Η Chavez επιστρέφει τον Strange και τον Palmer στα αντίστοιχα σύμπαντά τους.
Λίγο αργότερα, ο Kamar-Taj είναι υπό επισκευή και οι επιζώντες μάγοι, μαζί με την Chavez, συνεχίζουν την εκπαίδευση. Ο Strange αναπτύσσει ένα τρίτο μάτι ως αποτέλεσμα της χρήσης του Darkhold και του dreamwalking σε ένα πτώμα. Σε μια σκηνή μετά, ο Strange προσεγγίζεται από μια μάγισσα που προειδοποιεί ότι οι ενέργειές του έχουν προκαλέσει μια ανωμαλία που πρέπει να βοηθήσει να επισκευαστεί. Ο Strange την ακολουθεί στη Σκοτεινή Διάσταση.


Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvel 2022 Film

Στις ταινίες της Marvel, διαβάζω πρώτα το σενάριο, για να παρακολουθήσω πιο άνετα την πλοκή και την περιπέτεια της δράσης. Το έχω εμπεδώσει το μάθημα με τα Multiverse και τα πισωγυρίσματα της ιστορίας. Το μόνο νέο στοιχείο είναι οι χιλιοπαιγμένοι Illuminati, που είναι μια ακόμα αδιάφορη αναφορά. Πολύ βολικά για να διορθώνεις αυτά που δεν αρέσουν και φυσικά να ΜΗΝ τελειώσει ΠΟΤΕ αυτή η ατέρμονη ιστορία των Marvel. Νέα σενάρια και υπερήρωες δύσκολα να ξαναγίνουν και μάλλον στέρεψε η φαντασία. Πολλές σκηνές δράσης, αλλά “‘έχασα τη μπάλα” με τα χαοτικά εφέ και νιώθω πλέον μια ζαλισμένη διασκέδαση. Εξαιρετική φωτογραφία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_Strange_in_the_Multiverse_of_Madness

Marvel Collection

Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvel 2022 Film photo album


Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvel 2022 Film Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvel 2022 Film Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvel 2022 Film Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvel 2022 Film
Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvel 2022 Film