09.Captain America: The Winter Soldier Marvel 2014 Film

Tips:

Το Captain America: The Winter Soldier είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωα του 2014, βασισμένη στον χαρακτήρα της Marvel Comics, Captain America, σε παραγωγή της Marvel Studios και διανομή της Walt Disney Studios Motion Pictures. Είναι η συνέχεια του Captain America: The First Avenger (2011) και η ένατη ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τους Anthony και Joe Russo από σενάριο της συγγραφικής ομάδας των Christopher Markus και Stephen McFeely. Πρωταγωνιστουν οι Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily VanCamp, Hayley Atwell, Toby Jones, Jenny Agutter, Robert Redford, Samuel L. Jackson, Maximiliano Hernández, Hayley Atwell, Toby Jones, Stan Lee, Callan Mulvey, Bernard White, Alan Dale, Chin Han, Garry Shandling, Georges St-Pierre, Salvator Xuereb, Brian Duffy, Zack Duhame, Adetokumboh M'Cormack.

Story:

Δύο χρόνια μετά τη Μάχη της Νέας Υόρκης, ο Steve Rogers εργάζεται στην Ουάσιγκτον DC, για την υπηρεσία κατασκοπείας S.H.I.E.L.D., ενώ προσαρμόζεται στη σύγχρονη κοινωνία. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής μαζί με την πράκτορα Natasha Romanoff και την αντιτρομοκρατική S.T.R.I.K.E. ομάδα με επικεφαλής τον πράκτορα Brock Rumlow, για να απελευθερώσει ομήρους σε ένα πλοίο από πειρατές με επικεφαλής τον Georges Batroc, ο Rogers ανακαλύπτει ότι η Romanoff έχει άλλη μια αποστολή: να εξάγει δεδομένα από τους υπολογιστές του πλοίου. Επιστρέφοντας στο Triskelion, τα κεντρικά γραφεία του S.H.I.E.L.D., ο Rogers αντιμετωπίζει τον διευθυντή Nick Fury και ενημερώνεται για το Project Insight: three Helicariers, συνδεδεμένα με κατασκοπευτικούς δορυφόρους, σχεδιασμένα να εξαλείφουν τις απειλές προληπτικά. Ανίκανος να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα της Romanoff, ο Fury γίνεται ύποπτος για το Insight και ρωτά τον Γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας Alexander Pierce, εάν πρέπει να καθυστερήσει το έργο. Στο δρόμο του για ραντεβού με τη Maria Hill, ο Fury δέχεται ενέδρα από έναν δολοφόνο που ονομάζεται Winter Soldier. Ο Fury τον προειδοποιεί ότι το S.H.I.E.L.D. παραβιάζεται, αλλά πυροβολείται από τον Winter Soldier πριν δώσει στον Rogers μια μονάδα flash που περιέχει τα δεδομένα του πλοίου. Ο Fury κηρύσσεται νεκρός κατά τη διάρκεια της επέμβασης και η Hill ανακτά το σώμα του. Ο Pierce καλεί τον Rogers στο Triskelion και τον χαρακτηρίζει δραπέτη. Κυνηγημένος από τον S.T.R.I.K.E., ο Rogers συναντά την Romanoff. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, ανακαλύπτουν ένα μυστικό καταφύγιο στο New Jersey, όπου ενεργοποιούν έναν υπερυπολογιστή που περιέχει τη διατηρημένη συνείδηση ​​του Arnim Zola. Ο Zola αποκαλύπτει ότι αφού συνελήφθη από τον Rogers κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στρατολογήθηκε στο S.H.I.E.L.D., όπου αναμόρφωσε κρυφά την Hydra στις τάξεις της, σπέρνοντας παγκόσμιο χάος χρησιμοποιώντας τον Winter Soldier ως τον κύριο δολοφόνο τους. Ένας πύραυλος καταστρέφει το καταφύγιο και συνειδητοποιούν ότι ο Pierce είναι ο ηγέτης της Hydra μέσα στο S.H.I.E.L.D. Ο Rogers και η Romanoff ζητούν τη βοήθεια του υπαλλήλου της VA και πρώην αλεξιπτωτιστή της USAF, Sam Wilson και αποκτούν ένα τροφοδοτικό "Falcon".
Αιχμαλωτίζουν του S.H.I.E.L.D., ο πράκτορας Jasper Sitwell, ένας τυφλοπόντικας της Hydra, αποκαλύπτει ότι ο Zola ανέπτυξε έναν αλγόριθμο εξόρυξης δεδομένων που μπορεί να εντοπίσει άτομα που γίνονται μελλοντικές απειλές για την Hydra. Τα Insight Helicariers θα σαρώσουν την υδρόγειο χρησιμοποιώντας δορυφορικά όπλα για να εξαλείψουν την απειλή. Ο Sitwell σκοτώνεται σε μια ενέδρα από τον Winter Soldier, τον οποίο ο Rogers αναγνωρίζει ως Bucky Barnes, τον μακροχρόνιο καλύτερό του φίλο που πίστευε ότι ήταν νεκρός, αλλά είχε επιζήσει λόγω των πειραματισμών του Zola και είχε επανειλημμένα υποστεί πλύση εγκεφάλου και κρυογονική κατάψυξη για να εκτελέσει τις αποστολές της Hydra. Μετά την άφιξη των μελών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ασφαλείας για την εκτόξευση των ελικοφόρων, ο Rogers μεταδίδει την πλοκή της Hydra σε όλους στο Triskelion. Η Romanoff, μεταμφιεσμένη σε ένα από τα μέλη του Συμβουλίου, αφοπλίζει τον Pierce. Ο Fury φτάνει και αναγκάζει τον Pierce να ξεκλειδώσει τη βάση δεδομένων του S.H.I.E.L.D., ώστε η Romanoff να διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες, εκθέτοντας την Hydra στο κοινό. Μετά από έναν αγώνα, ο Fury πυροβολεί θανάσιμα τον Pierce. Ο Rogers και ο Wilson κάνουν επιδρομή σε δύο Helicarriers και αντικαθιστούν τα τσιπ του ελεγκτή, αλλά ο Barnes καταστρέφει το κοστούμι του Wilson και πολεμά τον Rogers. Ο Rogers τον αποκρούει και αντικαθιστά το τελικό τσιπ, επιτρέποντας στον Hill να πάρει τον έλεγχο και να κάνει τα σκάφη να καταστρέψουν το ένα το άλλο. Ο Rogers αρνείται να πολεμήσει τον Barnes σε μια προσπάθεια να φτάσει τον φίλο του, αλλά καθώς το πλοίο συγκρούεται με το Triskelion, ο Rogers πέφτει στον ποταμό Potomac. Ο Barnes σώζει τον αναίσθητο Rogers πριν εξαφανιστεί στο δάσος. Με το S.H.I.E.L.D. σε αναταραχή, η Romanoff εμφανίζεται ενώπιον μιας υποεπιτροπής της Γερουσίας για να υπερασπιστεί τις πράξεις της και του Rogers. Ο Fury, κάτω από την κάλυψη του προφανούς θανάτου του, κατευθύνεται στην Ευρώπη για να κυνηγήσει τα εναπομείναντα κελιά της Hydra. Ο Rogers και ο Wilson αποφασίζουν να βρουν τον Barnes, ενώ ο Rumlow, ο οποίος ήταν πράκτορας της Hydra, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την καταστροφή του Triskelion.
Σε μια σκηνή μετά, σε ένα εργαστήριο της Hydra, ο βαρόνος Wolfgang von Strucker και οι επιστήμονές του, εξετάζουν ένα σκήπτρο γεμάτο ενέργεια και δύο subjects: το ένα με υπεράνθρωπη ταχύτητα, το άλλο με τηλεκινητικές δυνάμεις. Σε άλλη σκηνή, ο Barnes επισκέπτεται το δικό του μνημείο στο Ίδρυμα Smithsonian.


Captain America: The Winter Soldier Marvel 2014 Film

Καθαρά αμερικάνικο σενάριο, με αρκετή δράση και κόμικ πλοκή. Μέτριο αποτέλεσμα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Captain_America:_The_Winter_Soldier

Marvel Collection

Captain America: The Winter Soldier Marvel 2014 Film photo album


Captain America: The Winter Soldier Marvel 2014 Film Captain America: The Winter Soldier Marvel 2014 Film Captain America: The Winter Soldier Marvel 2014 Film Captain America: The Winter Soldier Marvel 2014 Film
Captain America: The Winter Soldier Marvel 2014 Film Captain America: The Winter Soldier Marvel 2014 Film