13.Captain America: Civil War Marvel 2016 Film

Tips:

Το Captain America: Civil War είναι μια αμερικανική ταινία υπερήρωων του 2016, βασισμένη στον χαρακτήρα της Marvel Comics, Captain America, σε παραγωγή της Marvel Studios και διανομή της Walt Disney Studios Motion Pictures. Είναι η συνέχεια των Captain America: The First Avenger (2011) και Captain America: The Winter Soldier (2014) και η 13η ταινία στο Marvel Cinematic Universe (MCU). Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τους Anthony και Joe Russo από σενάριο της συγγραφικής ομάδας των Christopher Markus και Stephen McFeely. Πρωταγωνιστουν οι Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Marisa Tomei, Tom Holland, Frank Grillo, Martin Freeman, William Hurt, Daniel Brühl, John Kani, John Slattery, Hope Davis, Alfre Woodard, Michael A. Cook.

Story:

Το 1991, ο υπερστρατιώτης James "Bucky" Barnes που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου αποστέλλεται από μια βάση της Hydra στη Σιβηρία για να αναχαιτίσει ένα αυτοκίνητο που μετέφερε μια θήκη με ορό υπερ-στρατιώτη. Σήμερα, περίπου ένα χρόνο μετά την ήττα του Ultron από τους Avengers στο έθνος της Sokovia, ο Steve Rogers, η Natasha Romanoff, ο Sam Wilson και η Wanda Maximoff εμποδίζουν τον Brock Rumlow να κλέψει ένα βιολογικό όπλο από ένα εργαστήριο στο Lagos. Ο Rumlow ανατινάζεται, προσπαθώντας να σκοτώσει τον Rogers. H Maximoff εκτρέπει τηλεκινητικά την έκρηξη, καταστρέφοντας κατά λάθος ένα κοντινό κτήριο και σκοτώνοντας αρκετούς ανθρωπιστικούς εργάτες της Wakandan. Ο Thaddeus Ross, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενημερώνει τους Avengers ότι τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) ετοιμάζονται να περάσουν τις Συμφωνίες της Sokovia, οι οποίες θα δημιουργήσουν μια επιτροπή του ΟΗΕ για την επίβλεψη και τον έλεγχο της ομάδας. Οι Avengersς είναι διχασμένοι. Ο Tony Stark υποστηρίζει την επίβλεψη λόγω του ρόλου του στη δημιουργία του Ultron και της καταστροφής της Sokovia, ενώ ο Rogers έχει περισσότερη πίστη στη δική του κρίση παρά στην κρίση των πολιτικών. Εν τω μεταξύ, ο Helmut Zemo εντοπίζει και σκοτώνει τον παλιό χειριστή της Hydra του Barnes, κλέβοντας ένα βιβλίο που περιέχει τις λέξεις ενεργοποίησης για την πλύση εγκεφάλου του Barnes. Σε μια διάσκεψη του ΟΗΕ στη Βιέννη όπου πρόκειται να επικυρωθούν οι Συμφωνίες, μια βόμβα σκοτώνει τον βασιλιά T'Challa της Wakanda. Τα πλάνα ασφαλείας δείχνουν ότι ο βομβιστής είναι ο Barnes, τον οποίο ο γιος του T'Chaka, ο T'Challa, ορκίζεται να σκοτώσει. Ενημερωμένος από τη Sharon Carter για το πού βρίσκεται ο Barnes και τις προθέσεις των αρχών να τον σκοτώσουν, ο Rogers αποφασίζει να προσπαθήσει να φέρει τον ίδιο τον Barnes. Ο Rogers και ο Wilson παρακολουθούν τον Barnes στο Βουκουρέστι και προσπαθούν να τον προστατεύσουν από τον T'Challa και τις αρχές, αλλά και οι τέσσερις, συλλαμβάνονται από την αστυνομία του Βουκουρεστίου και τον James Rhodes. Υποδυόμενος έναν ψυχίατρο που στάλθηκε να πάρει συνέντευξη από τον Barnes, ο Zemo απαγγέλλει τις λέξεις για να ενεργοποιήσει την πλύση εγκεφάλου του Barnes, για να καλύψει τη δική του απόδραση. Όταν ο Barnes ανακτά τις αισθήσεις του, εξηγεί ότι ο Zemo είναι ο πραγματικός βομβαρδιστής της Βιέννης και ήθελε τη θέση της βάσης της Σιβηρικής Hydra, όπου άλλοι «Winter Soldiers» που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου κρατούνται σε κρυογονική στάση.
Ο Rogers και ο Wilson στρατολογούν τους Maximoff, Clint Barton και Scott Lang για τον σκοπό τους. Με την άδεια του Ross, ο Stark συγκεντρώνει μια ομάδα που αποτελείται από τους Romanoff, T'Challa, Rhodes, Vision και Peter Parker για να συλλάβουν τους αποστάτες. Η ομάδα του Stark αναχαιτίζει την ομάδα του Rogers στο αεροδρόμιο της Λειψίας/Halle, όπου πολεμούν μέχρι η Romanoff να επιτρέψει στον Rogers και στον Barnes να δραπετεύσουν. Ο Rhodes καταρρίπτεται κατά λάθος από τον Vision και παραλύει μερικώς. Η υπόλοιπη ομάδα του Rogers συλλαμβάνεται και κρατείται στη φυλακή Raft και η Romanoff πηγαίνει στην εξορία. Ο Stark πείθει τον Wilson να του δώσει τον προορισμό του Rogers και πηγαίνει στις εγκαταστάσεις της Σιβηρικής Hydra και συνάπτει ανακωχή με τον Rogers και τον Barnes, χωρίς να γνωρίζει ότι τον ακολουθούσε κρυφά ο T'Challa. Ανακαλύπτουν ότι οι άλλοι σούπερ στρατιώτες σκοτώθηκαν από τον Zemo, ο οποίος στη συνέχεια τους δείχνει πλάνα και ότι το αυτοκίνητο που είχε αναχαιτίσει ο Barnes το 1991, περιείχε τους γονείς του Stark, τους οποίους στη συνέχεια τους σκότωσε. Έξαλλος ο Stark στρέφεται εναντίον και των δύο, οδηγώντας σε έναν έντονο καυγά, στον οποίο ο Stark καταστρέφει το ρομποτικό χέρι του Barnes και ο Rogers απενεργοποιεί την πανοπλία του Stark. Ο Rogers αναχωρεί με τον Barnes, αφήνοντας πίσω την ασπίδα του. Ικανοποιημένος που έχει εκδικηθεί τους θανάτους της οικογένειάς του στη Sokovia από τις ενέργειες των Avengers, ο Zemo επιχειρεί να αυτοκτονήσει, αλλά ο T'Challa τον εμποδίζει και τον οδηγούν στις αρχές.
Στη συνέχεια, ο Stark παρέχει στη Rhodes εξωσκελετικά σιδεράκια ποδιών που της επιτρέπουν να περπατήσει ξανά, ενώ ο Rogers διώχνει τους συμμάχους του από τη Raft. Σε μια σκηνή μετά, ο Barnes, στον οποίο δόθηκε άσυλο στη Wakanda, επιλέγει να επιστρέψει στον κρυογονικό ύπνο μέχρι να βρεθεί μια θεραπεία για την πλύση εγκεφάλου του. Σε άλλη σκηνή, ο Parker εξερευνά τα χαρακτηριστικά των web shooters που έφτιαξε για αυτόν ο Stark.


Captain America: Civil War Marvel 2016 Film

Στις ταινίες της Marvel, διαβάζω πρώτα το σενάριο, για να παρακολουθήσω πιο άνετα την πλοκή και την περιπέτεια της δράσης. Πολλοί υπερήρωες και πολλές ραδιουργίες. Εξαιρετική φωτογραφία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Captain_America:_Civil_War

Marvel Collection

Captain America: Civil War Marvel 2016 Film photo album


Captain America: Civil War Marvel 2016 Film Captain America: Civil War Marvel 2016 Film Captain America: Civil War Marvel 2016 Film
Captain America: Civil War Marvel 2016 Film